Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Poslední recenze (13)

plakát

Rychle a zběsile 7 (2015) 

K této sérii jsem se jako teenager dostal až v roce 2011 (ano, skutečně tak pozdě). Po shlédnutí prvních čtyř dílů v televizi jsem zjistil, že do kina právě míří další počin a tak jsem zkusmo mrknul na zdejší hodnocení a nestačil se divit. Nejenže byl film v červených číslech, ale pouhé jedno procento od nejlepší třístovky. Tak jsem byl už druhý den v kině a pětka se stala mou filmovou nirvánou. Od té doby mám ale pocit, že stanovená laťka padá stále níž. Zatímco jsem předchozí díly viděl jako jednoduché příběhy, které jsou intelektuální tak akorát pro lidi, kteří si přišli po namáhavém dni zarelaxovat, a okořeněné skvělou akcí, tak zde jsem již měl pocit, že příběh (pokud se to tak dá nazvat) působí jen jako výplň mezí jednotlivými akčními stopážemi. Autorům je viditelně jasné, že popcornová akce je ten největší znak této série, ten největší důvod pro její celosvětovou popularitu, a soustředí na ni 99% veškeré snahy, ale i ty nejjednodušší filmy přece potřebují určitou kvalitu když ne příběhu, tak alespoň dialogů. Jako fanoušek série jsem sice vypnul mozek (tohle mi vážně jde) a film si užil, těch 5 hvězd si to ale tentokrát už nezaslouží.

plakát

Mimoni (2015) 

Zrovna jsem se vrátil z kina, myslíc si, že si nepamatuji, kdy se naposledy celý sál takto po celou dobu filmu smál (dokonce se v tom radostném povyku ztratily i děti), a pak se mrknu na prvních pár komentářů a nestačím se divit. Spousta tu připouští, jak se dosyta smála, ale hodnotí nízko, protože i přes ten smích si byli vědomi, že "šlo o vesměs jednoduché vtipy, kdy někdo spadne nebo něco řekne v mimoňském jazyce". Jako vážně?!? Není snad podstatné, že jste se v daný moment bavili? Jistě, kvalitou to nejspíše nebude útočit na letošní Oskary, ale já se osobně chodím do kina odreagovat (speciálně, pokud jde o Mimoně) a odpočinout si alespoň na chvíli od čím dál horší reality našeho světa. Tím nechci vyvracet něčí názor ohledně tohoto filmu, jelikož každý máme svůj a já je respektuji, jenom chci doporučit, aby jste se při další návštěvě kina naladili na více uvolněnou vlnu.

plakát

Tučňáci z Madagaskaru (2014) 

Je mi jasné, že filmy pro děti nemohou trvat přes dvě hodiny, ale v kině mi přišlo, že sleduji nejvíce sestříhaný film v životě. Jistě, hlavními postavami tu jsou tučňáci a ne Škyťák s Bezzubkou, což je úplně jiný (zejména dospělejší) styl animovaného filmu, ale i tak..... Jedna lokace střídá vzápětí druhou a všechno, co si obvykle žádá čas (jako například trochu bližší představení mého oblíbeného Severáku, který zde tak mnohým uživatelům připadá "navíc" a "zbytečný") zde kvůli rychlosti a zběsilosti příběhu vyznívá do prázdna. Ano, animace je nádherná, akce nápaditá (Benátky) a vtipů a hlášek je zde i na poměry tučňáků opravdu přehršel, ale přišlo mi, že si vývojáři s filmem mohli více pohrát, trochu scénář okošatit o více nápadů, protáhnout stopáž tak o deset minut a ne v mém případě navozovat pocit zběsilého sprintu ke konci.

Poslední hodnocení (671)

Duna: Část druhá (2024)

13.03.2024

Kung Fu Panda 4 (2024)

09.03.2024

Ferrari (2023)

18.01.2024

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023)

22.11.2023

Baiohazado: Desuairando (2023)

06.08.2023

Mission: Impossible Odplata - První část (2023)

05.08.2023

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023)

05.08.2023

Super Mario Bros. ve filmu (2023)

24.05.2023

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023)

24.05.2023

Reklama