Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v létě roku 1957. V roce, kdy se bývalý automobilový závodník Ferrari (Adam Driver) ocitá ve velké krizi. Řeší problémy v manželství, smrt syna, ale také bankrot společnosti, jíž věřil. Příběh zachycuje nejen hlavního hrdinu, ale také další členy jeho rodiny, která definovala myšlenku výkonného italského sportovního vozu a prakticky stála u zrodu závodů formule 1 a také u legendární automobilové značky. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (188)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že lidi, co čekali další Ford v Ferrari, museli z kina odcházet zklamaní; Michael Mann se spíše zaměřil na životopis a vztahy a já doufám, že se i přes svůj pokročilý věk a komerční propadák alespoň ještě jednou vrátí do kin, jelikož jsem od něj až na dva kousky viděl vše a i ty plánuji dohnat. Po výše zmíněném filmu pro mě bylo poněkud podivné sledovat v hlavní roli Adama Drivera (když potřebujeme Itala, jdeme za ním), který na mě v této éře, co film zpracovává, působil poměrně nevěrohodně mladě (i přes make up a super udělaný účes), na druhou stranu jsem tomuto herci vždycky fandil a nakonec si film užil i díky němu. A závěr mě celkem šokoval, i když ta méně důležitá půlka onoho inkriminovaného záběru byla již v trailerech a byla dost kritizovaná kvůli špatnému cgi. Nakonec solidní a mrzí mě ten obří neúspěch v kinech. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Podobne ako v prípade Le Mans 66 či Rivalov za 4*, predsa len životopisným filmom z prostredia rýchlych kolies pochopiteľne chýba o trošičku lepší scénar pretože život  nie je tak farbistý ako dokážu byť filmy, prvotné recenzie ma síce trochu odrádzali ale asi dám na radu premiérového kinoparťáka a v prípade ťe si nebudem istý či na film chcem ísť do kina alebo nie ich nebudem čítať, podobne ako on. Napriek tomu že sa Ferrari odohráva podstatne viac mimo trate ako na nej nesklamal a prvá návšteva kina v roku 2024 sa vyplatila. Hádam ich bude viac ako v tom predošlom. ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

Pro nezainteresovaného člověka kvalitní podívaná a dokonce v napjatějších situací stoupl i adrenalin, teda hlavně ke konci. Horší, že jsem se ztrácel v honičkách s Maseratiho konkurenty, vzhledem na identickou barvu jsem fakt chvilkami nevěděl, kdo je kdo. Film se ale samozřejmě netočí jen kolem aut a dovolil nahlédnout do zajímavého života Enza a ani to není k zahození. Zahrané je to samozřejmě nejn v podání Adama perfektně, jen moc nerozumím tomu, proč volili takto mladé herce a pak je značně postaršovali. ... GA Cinema ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ušatý potkan mi tu na prekvapenie vôbec nevadil a perfektne tam zapasoval. A to je úspech, jak pre neho, tak pre mňa. Tam sme asi ale s castingom skončili. Dúfam, že nominačka za zvuk je istá a snáď ja soška. Tie autíčka zneli nádherne, hlavne v poslednej polhodine. Tam sú preteky, drámy, autá, príroda, všetko. Je však Ferrari film, ktorý ma zasiahol? Nie. Je to ale film, ktorý mi ukázal veľa nového, nepoznaného. Mann si tu splnil sen a nezabudol ani svoj rukopis, detaily, dlhé expozície. Film má ale všetko, čo má mať čistokrvná dráma bojujúca o sošky. Rozbor postáv, konflikty, vnútorne boje, perfektnú hádku, niekoľko rovín príbehu atď. Pokiaľ sa prekušete začiatkom, bude to príjemná oddychovka. Kino by som doporučil autičkárom a fanúšičkám Šoféra. Lepšie 4 z 5 (Kino Mladosť) ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Přijde mi naprosto pochopitelné, že střet Ferrari/Maserati není v příběhu zbytečně vyostřen, o něm to není, stejně jako to není o autech a závodění celkově, tedy je a není, Michael Mann si vybral jedno z nejkomplikovanějších období života Enza Ferrariho a podřídil mu vše ostatní. Takže výše zmíněné v něm samozřejmě nechybí, ale slouží spíše jemu, jeho povahovým vlastnostem. Mann se zaobírá krátkým obdobím, což mi velmi sedlo, má tak čas jít do hloubky a dělá to na výbornou. Ferrari je "obdivuhodně" chladným člověkem, vše přejde s neurčitým výrazem, vlastně včetně vyvrcholení první scény se svoji ženou. Hned ta patří k nejlepším, líbí se mi ten kontrast v emocích mezi Adamem Driverem a Penélope Cruz. Oba hrají výborně, Cruz možná trochu škodí ta rychlá změna postoje Laury ke konci, ale není to nic neuvěřitelného, zkrátka si vybrala. Mann je v řešení milostného trojúhelníku velmi precizní, což klasicky nechybí ani závodní části. Vztahy mají čas, atmosféru, alespoň v případě Laury více tlumené světlo. Závody zase rychlost, výborný střih, kameru a především zvuk. Jediné co jim trochu ubírá jsou ne zrovna povedené nehody, i když ta zásadní přesto dokáže zasáhnout. 80% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (33)

  • Společnost STX Entertainment získala film od Paramount Pictures. (Johnny.ARN)
  • Deadline Hollywood vyjadril sklamanie z výkonu Adama Drivera: "S ohľadom na to, čo je v stávke [vo filme], zvláštne neemocionálne vedený výkon od Adama Drivera robí ťažkým, aby si jeho zvláštna a sebapohlcujúca postava získala sympatie. Pridajte k tomu ľadový priebeh jeho príbehu a film, od ktorého sa očakávalo, že bude na začiatku sezóny lídrom v oceneniach, no bude mať problémy udržať si túto vedúcu pozíciu." (Arsenal83)
  • Patrick Dempsey (Piero) je majitelem týmu Dempsey Racing, který závodí v sérii Tudor United Racing, také spolumajitelem týmu Vision Racing v sérii IndyCar, účastnil se též závodu Rolex 24 hodin Daytony, závodu sportovních vozů a 24 hodin Le Mans. Je držitelem soutěžních licencí, které mu umožňují řídit širokou škálu závodních vozů až po prototypy, nejvyšší třídu vozů v sérii American Le Mans. (Johnny.ARN)

Související novinky

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

03.11.2023

Pro hollywoodské režisérské matadory evidentně není vysoký věk žádnou překážkou v další tvorbě filmových spektáklů. Své o tom ví osmdesátiletý Martin Scorsese (Zabijáci rozkvetlého měsíce, Casino),… (více)

Michael Mann natočí svůj vysněný film

Michael Mann natočí svůj vysněný film

09.02.2022

79letý režisér Nelítostného souboje, Miami Vice nebo Collateralu Michael Mann konečně dostane šanci natočit svůj vysněný projekt. Režisér po letech příprav sehnal obsazení a finance pro natočení… (více)

Reklama

Reklama