Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Fantasy

Deníček (2)

Týden Jacka Nicholsona

Začalo to malým překvapením. Malé životní etudy bych popisovala klidně z mnoha úhlů a stran, možná i z těch, jenž vůbec nemají. Při sledování tohoto filmu mi přišlo trošku líto, že je to "jenom" film a ne seriál, byť třeba jen sedmidílný. Ráda bych s ním strávila více času. Potom 'sem relaxovala u krásné romantické komedii Lepší pozdě, nežli později - asi po šesté 'sem tenhle film viděla a pokaždé se pořádně pobavím. Několik dokonalých scének a vesměs všichni hlavní představitelé mí oblíbení a výborní herci. A takhle budu pokračovat, čeká mě Přelet, Hranice atd. atp.

 

Na tyhle filmy se můžu dívat několikrát... z části tedy díky Jacku Nicholsonovi...nikdy nebyl mezi mými nejoblíbenějšími, ale určitě je jeden z nejlepších :D.

 

Všechny doporučuju! ;)

Baron Prášil vs. Baron Munchausen

Jen čistě podle mého názoru zvítězil Gilliamův nad Zemanovým, a to s viditelným rozdílem. Prostě mě asi ovlivnila moje obrovská obliba v Gilliamově tvorbě a na druhou stranu velká averze k čemukoliv kombinovanému, což byl Zemanův "obor".

 

V každém případě mají oba pánové bezesporu svého génia a potěšily mě zcela rozlišné děje (opět mi to ale nahrává na Terryho Gilliama). Chtěla 'sem si je vlastně jen porovnat. Ujistila 'sem se taky, že nemám moc velké pochopení k českým filmům 60. a kdoví ještě jakých let.