Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šedesátník Harry Sanborn je bohatý hudební vydavatel, který si nepřipouští přibývající léta a přes pokročilý věk udržuje milostné vztahy pouze s mladými ženami. Jeho posledním "úlovkem" je energická Marin, se kterou si vyrazí na víkend do luxusního venkovského domu, patřícího její matce Erice Barryové, úspěšné autorce divadelních her. Než se však dvojice stačí zabydlet, objeví se Erica se svou sestrou Zoe a přistihne polonahého Harryho u otevřené lednice. Přestože se trapná situace brzy vysvětlí, Erica se nedokáže smířit s tím, že její dcera má milostné pletky s protivným, sebestředným třiašedesátiletým seladonem. Téhož večera se však situace zvrtne, když Harry během milostných hrátek zkolabuje. Podle lékaře však není schopen dlouhé cesty a musí zůstat v Eričině domě. Naštěstí se v domě častěji, než je nutné, objevuje doktor Julian Mercer, který je obdivovatelem Ericy a její tvorby. Přes vzájemné antipatie a řadu trapasů se Harry s Ericou začnou pomalu sbližovat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (471)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Snímek programově staví na přítomnosti dvou velkých hereckých jmen americké kinematografie. Což o to, Nicholson ještě pořád dokáže rozdávat charisma a Diane Keaton předvádí, že se dá stárnout s vkusem, bez přemrštěných zásahů plastických chirurgů a přitom má stále jiskru a šarm. Potíž je v tom, že sami přece jen film neutáhnou a potřebovali by scénář předepisující kvalitní dialogy a chytrý dobře cílený humor. Skutečně vtipných scén je pomálu a svůj potenciál vyčerpají poměrně záhy, nejdéle v polovině snímku. Korunu všemu nasazuje ten nejbanálnější happyend v duchu klasického Hollywoodu. Celkový dojem: 45 %. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Osobně si nemám na co stěžovat a čtyři hvězdičky dávám s nejlepším svědomím. Ono s Jackem a Diane se dá asi hodně blbě natočit něco špatnýho a tenhle film to jen potvrzuje. První polovina, kde se oba protagonisté spíš seznamují (jedná se přece o romantickou komedii), je bezkonkurenční a dodnes mám několik scén v živé paměti. Zvlášť tu, kdy Jack dostane infarkt, protože... přiznejme si, tohle se ve filmech často hlavním protagonistům nestává. Když nad tím tak uvažuju, celý tenhle film zachycuje život v pozdním věku tak, jak pravděpodobně skutečně probíhá (nemůžu soudit, sama jsem spíš teenager). Jack a Diane občas plácnou nějakou volovinu a ani jeden z nich není tím dokonalým romantickým hrdinou. Škoda tý druhý půlky, kde právě techhle momentů ubývá a pomalu nad vším převažuje právě ta krásná romantika. Jinak by to bylo za 5* ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Skvelé obsadenie sa nie vždy rovná skvelej zábave, no v tomto prípade to platí dvojnásobne. Mnou už takmer odpisovaný Nicholson tu podáva spolu s Diane krásny výkon, podporený ich vzájomnou dokonalou súhrou, jeho charizma je tu tak prenikavá, že som sa smial dokonca aj na scénach, ktoré vtipné byť nemali. Dokonalé hlášky, perfektný príbeh, scenáristi majú byť na čo hrdí. Navyše aj záver je spracovaný tak, aby ste si až po skončení uvedomili, že to bol vlastne hollywoodsky koniec. 85%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Je velmi potěšující, když se vaši dva nejoblíbenější herci sejdou v jednou filmu. Je velmi potěšující, když se jedná o příjemnou komedii s inteligentním scénářem. Není moc potěšující, když taková komedie trvá přes dvě hodiny. Mimořádně vtipná milostná avantýra z prvních minut filmu nemá dlouhého trvání, briskně ji vystřídá „seriózní“ romance dvou vrstevníků. Díky fungující chemii mezi Nicholsonem (který mimochodem podobnou roli ztvárnil již v Ceně za něžnost) a Keatonovou a několika zábleskům geniálních vtipů (scéna s přístrojem na měření tlaku) mi první polovina ještě jakž takž utekla. Kéž by titulky naběhly již po osmdesáti minutách. Po jejich uplynutí totiž oba herci již nemají co dalšího hrát, jejich charaktery (a vztah mezi nimi) se dále nevyvíjejí, navzdory snaze o znejistění diváka víte, kam celá rozplizlá romance směřuje a s každou další minutou jenom ztrácíte chuť dodívat se do konce. Problémem filmu je opravdu pouze jeho délka, na dvě hodiny v něm není dost vtipů, dost zvratů, dost děje. Oba herečtí představitelé si své role skutečně vychutnali a excelují jak ve scénách verbálních (slovně či písemně), tak nonverbálních (některé Nicholsonovy grimasy nikdy neomrzí), pokud ovšem ani jednoho z nich neřadíte ke svým oblíbencům, nečekejte nic víc než další nezáživnou romanci. Ano, jenom kvůli délce. 65% Zajímavé komentáře: kleopatra, betelgeuse, Oskar, meave, Mahalik, Heraldika ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson i Diane Keaton jsou úžasní a jejich společné scény minimálně fungují, ale často jsou vyloženě kouzelné. Další herci (Keanu, Amanda a Frances) nemají moc prostoru, ale i na tom málu jsou zajímaví. Scénář (obzvlášť ke konci) působí moc vykonstruovaně a režie je zcela bezvýrazná. Pokud by herci dostali pět hvězdiček, ale filmu dávám jen tři, nevypadá to, že bych moc věřil schopnostem Nancy Meyers. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (18)

  • Dva roky po natáčení přišel Diane Keaton (Erica Barry) šek na několik set tisíc dolarů coby podíl ze zisku. Diane byla zmatená, protože ve smlouvě podíl na zisku neměla. Pak si vzpomněla, že při loučení se Jack Nicholson (Harry Sanborn) zmínil o malém kousku něčeho. Věnoval jí část svého podílu. (kenny.h)

Reklama

Reklama