Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Dr. House

Dr. House (2004)

Protože nejsem sentimentální, není divu, že se mi zalíbil seriál dr. House. Líbí se mi jeho nekonvenční hrubé, manipulativní chování, které vede většinou vede k uzdravení pacienta a uspokojení hlavního protaganisty...

Sex ve městě

Sex ve městě (1998)

Jeden z mála seriálů, který mne zaujal, snad asi proto že jsem chlap. Čtyři hrdinky, které musí řešit své situace. Jejich svět braný nenásilně jejich očima.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Asi jeden z nejlepších sitcomů, kteří si uměl udělat legraci z jakéhokoliv filmu nebo seriálu z branže sci-fi. Mezi nejoblíběnější postavy patří všichni z Červeného trpaslíka, nejspíš se stal i inspirací pro Battlestar Galacticu.

Krok za krokem

Krok za krokem (1991)

Asi nejpovedenější rodinný seriál, který s humorem řeší svoje problémy a neoddiskutovatelná postava Cody Lamberta v podání Sashi Mitchella, která potěšila snad každého, kdo seriál viděl (včetně mne).

Zaklínač

Zaklínač (2002)

Je to jeden z mála seriálů, který mne zaujal ať už svou mytologií pohádkových postav, ale i syrovou atmosférou přírody a esoterickou hudbou, kterou příběh provází.

Battlestar Galactica

Battlestar Galactica (2004)

Je to asi jeden z mála úspěšných psychologicky i technicky charakterizovaných seriálů, ve kterém najdete různorodé vazby, strukturu jednoho mraveniště nazvaným battlestar Galactica, jeden z mála seriálů, u kterého autoři věděli, kdy včas přestat. Seriál je sice inspirován prvky z různých sci-fi seriálů a filmů, avšak jde svou vlastní cestou. Je to pestrá mozaika lidí a vztahů mezi nimi a kybernetickými tvory, kteří chtějí společně založit novou civilizaci. jsem rád, že se snímek neubíral stejným směrem, nutí diváka se dívat dál, protože jakmile neuvidí několik dílů, ztratí jednotlivé souvislosti, které pozvolna do sebe zapadají jako v komediální trilogii Návrat do budoucnosti I - III. V seriálu se nalezne spousta motivů z mnoha filmů. Co vím je holá skutečnost, že se Greg A. Larson nechal inspirovat Star trekem. Viděl bych souvislost s filmem ST - the motion pictures (1979) - kde se Enterprise setkává s kybernetickou kosmickou lodí (podobná basestar z BSG a Cyloni), Matrixem a Terminátorem, kde obě kybernetické rasy - Matrix coby superpočítač téměř zlikviduje lidskou rasu. Další podobnosti najdeme i u filmu Vetřelec - Vzkříšení. Stejně jako u Jeuneteho filmu, i tady člověk vzkřísil výtvor, který se obrátil proti němu, avšak jediná sekvence, která oba filmy spojuje je zvědavost lidí vůči Rip, a zvědavost agentů Cylonů vůči lidem. Je to i blízké setkání s terminátorem, který virem vyřadil stejně jako Cyloni veškeré lidské počítačové vybavení. Co v BSG chybí: Klasičtí roboti stylu Bishopa. Nechápu, že tam nebyli a výrazně mi tam i chyběli postavy houseovského typu, takoví bazilišci, i když tam dva najdeme, dva Cylony v hlavách dr. Baltara a Capriky. Když opomeneme cestování v čase, myslím, že mi tam vadila idea jakéhosi náboženství, ale pravdou je, že tři čtvrtiny lidí věří ve věc, která neexistuje, ale to bude problém i budoucnosti, se kterým autoři BSG počítali.

Nad tebe není

Nad tebe není (1999)

Docela zajímavý seriál ze současnoti, kde se řeží partnerské i kamarádské vztahy. Škoda, že se podobné seriály vyskytují jednou za čas, měly by se čatěji promítat. Předem doporučuji.

Futurama

Futurama (1999)

Je to bezvadná parodie na různé sci-fi filmy. Co se týče dabingu, preferuji originál prostřednictvím titulek, i když patří náš dabing bezesporu ke světové špičce. Co se týče seriálu, vidím teprve první řadu, ale jsem spokojen. Jako mnoho zde přítomných bych doporučil nějaké naší televizi zapůjčit autorská práva na tento pořad.

Sherlock

Sherlock (2010)

Se seriálem Sherlock jsem neměl žádné problémy ho sledovat. Viděl jsem sice pár dílů, a ačkoliv je děj zasazen do současnosti, charaktery hlavních postav zůstávají od určité míry věrné literární předloze. A protože se mi seriál líbí, jdu se kouknout na další díl. No, nezklamal jsem se. Originální verze s titulkama báječná. Dabovaná? Taky není špatná. Ale asi nejlepší z dílů, který se mi líbil, byl čtvrtý. Když se na to juknete, určitě hned poznáte, proč.