Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Hannibal - Zrození

Hannibal - Zrození (2007)

Když jsem viděl první tři díly o Hannibalu Lectotovi, byl jsem zvědav na jeho dětství, mládí, a jak se z něho stalo to co je. Geniální doktor s kanibalistickými sklony. Byl to boj člověka, který se chtěl pomstít lidem, kteří mu za druhé světové války zabili sestru.

Věc

Věc (1982)

Nehostinné klima a chytrý nepřítel, který zabijí jednoho polárníka za druhým. Výborné efekty, scénář (hodnocený jako nejstručnější scénář roku 1982). Temný Carpentrův snímek a hudba Ennio Morikoniho až člověka zamrazí. Film byl natočen podle povídky Johna W. Campbella - Kdo tam? Původní film z padesátých let byl sice psycho- logicky propracovaný snímek, ale chyběla mu proměna člověka ve vražedné monstrum. Film se mi líbil, protože něco podobné v té době jsem snad v životě neviděl.

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Pokud nevíte, z čeho byl vyroben model vetřelce (vykašleme-li se na počítačovou animaci). Tvůrci vytvořili kovovou kostru. Vnitřek vetřelce tvořily najemno nasekané piliny ze dřeva a kůže z odpadkových pytlů. Stačí se podívat, jak se proti světlu krásně lesknou, stejně jako kůže na vetřelci, odmyslíme-li si face huggera či chestbustera. Vetřelci byl válečný film, ale i z něho šel strach.

Silent Hill

Silent Hill (2006)

Zajímavý horor. Prolínání dvou světů několika lidí, kteří vkročí do města duchů zvaném Silent Hill, ze kterého není úniku. Je to o hledání pravdy a vykoupení.

Vetřelec: Vzkříšení

Vetřelec: Vzkříšení (1997)

Každý díl vetřelců mi přinesl něco pozitivního: 1. opravdový temný příběh, 2. válečný film, 3.asi psychicky nejpro- pracovanější, 4. lehce úchylnější s otázkou klonování lidí s jiným oraganismem a jaké by z toho mohly být důsledky na lidstvo. Čím více dílů se k sérii připojuje, tím je kvalita horší a příkladem toho je vetřelecká tetralogie (vyjma AVP, AVP2). Tento díl však diváka nenechával v dramatických okamžicích samotného v nervi drásajícím ději. Ve filmu zaznělo několik hlášek, které stojí za zapamatování. Asi nejsympatičtější postavou byla role Johnnera, kterou bravurně sehrál Ron Perlman - Země? Taková díra. To bych tu raději zůstal s těma obludama a Dominique Pinon v roli invalidního Vriese, který sympatizoval s Call a samozřejmě Sigi. - Královna porodí a vy zemřete. Všichni ve společnosti zemřou.

Bastard

Bastard (1997)

Co budu říkat. Líbí se mi syrové filmy jako fr. film Intimita, na druhé straně Bastard - Brute, který přinese do temného světa polorozpadlé nemocnice, domova trochu světla do potlučených zdí zapadlého městečka v zaostalé části Rumunska, kde obchodují s drogami a dětmi, v místě, kde jde o to, vidět i kousek světla, které chceme vidět nad námi než syrovost zdejšího okolí, které přináší smutek a smrt.

Hříšnice

Hříšnice (2002)

Existuje spousta podobných míst odkud není úniku, a když, tak za něj draze zaplatíte. Další zajímavý dramatický příběh o lidech, kteří marně usilují o svobodu pod dogmatem církve. Jakmile jsem snímek shlédl, mě ještě dlouho strašil v hlavě.

REC

REC (2007)

Bezvadný thriler podobající se formě dokumentárního filmu. Celý film doprovází živé akce a dialogy jako v každém běžném životě člověka, kde není třeba ani hudby (kterou jsem ve filmu jestli tam byla nepostřehl). Napětí se stupňuje a agresívní zabijácký virus likviduje obyvatele domu jeden po druhém, končící posledním přežívajícím, který se smrtícímu viru nevyhne. Bezvadný psychohoror, kvalitní experimentální film kombinující thriler a horor s živým vystupováním do zpravodajství dohromady.

Odplata

Odplata (1999)

Asi jeden z mých nejoblíbenějších filmů, ve kterých Mel Gibson účinkoval. Líbilo se mi lhostejné vyprávění příběhu ústy gangstera Portera a režiséra Helgelanda využívající černého humoru, dodávající násilné atmosféře patřičný šmrnc, kde život nehraje žádnou roli jen peníze, drogy a vůle přežit. ZEZ. Zásah střelnou zbraní. Doktor to musí ohlásit policii. V tom případě lidi jako já si nemohou dovolit, tzv. kvalitní péči. Uzavřeli jsme spolu dohodu. Že ona skončí s prostitucí a já střílet lidi... Myslím, že jsem si dali příliš vysoké cíle.