Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama

Recenze (12)

plakát

Růžový panter (2006) 

No právě jsem se na to dodíval, takže to mám čerstvě v hlavě. Dvě hvězdičky za několik povedených scéne a hlášek, z nichž jedna z těch zajímavějších je taneček dvou hlavních hrdinů v uplých kostýmcích ke konci filmu, nebo zásah agenta 006. Jinak ale film postrádá nějakou dějovou linku. A jedna hvězdička by byla za krásnou Beyoncé, která se ale nezmohla na víc než několik úsměvů a pár zavlnění v bocích, což z ní herečku první třídy udělá ztěží :) Ovšem pohled na ni je bohovský :). Akorát si mohla ospustit pění svých "hitů" ve filmu

plakát

28 dní poté (2002) 

Film jsem zhlédl večer pěkně sám a můžu říct, že chvílemi byla atmosféra opravdu hustá, akorát je bohužel pravda, že těch chvil postupem času bylo míň a míň. Film je označován jako sci-fi horor, ale ani jedno z toho není. Horor tedy rozhodně ne, sci-fi možná místy, nejvíc patrně na začátku, kdy to vypadá na pěkně akční podívanou. Následuje střih, hláška "28 dní poté" a nacházíme se v liduprázné nemocnici, kde se hlavní probudí a vydá se do prázdých ulic. Záběry na zcela vylidněný Londýn jsou vskutku velmi působivé, pěkný je třeba pohled na Big Ben. Poté následuje napadaní nakaženým farářem v kostele, záchrana od dvou přeživších mladých lidí, troška filozofie, setkání s převším otcem s pohlednou dcerou, útěk kamsi k dálničnímu zátarasu, kde by měli být vojáci. Zde se stáváme svědky nakažení otce, kteréžto nakažení se projeví do asi 20 vteřin. No a jedeme dál - záchrana vojáky, odvezení na provizorní základnu, kde nastane boj o ženy. V této části film trochu začíná ztrácet a mění se v dost nepřehlednou akci. No a vrchol tomu nasadí konec - opět se objeví nápis "28 dní poté" a vidíme probouzejícího hlavního hrdinu. Mě zprvu napadlo, že se celý film odehrával pouze jako sen hlavního hrdiny, jenže hned jsem byl vyveden z omylu. Jedna z hlavních hrdinek cosi šije na prastarém šicím stroji. Hned se dozvídáme, že se skupinka celá skupinka nachází někde na pobřeží (ovšem kde jsou, nebo jak se tam dostali a jak to vůbec našli se nedozvíme). No a film končím poměrně nechutným happyendem, ten si ovšem pouze můžeme domýšlet, protože ve filmu už není... Celkově můžu říct, že se mi film líbil, byly v něm sice chyby, konec je hoooodně nedotažený a přeslazený, ale za originální pojetí, slušné herecké výkony a atmosféru zejména v první části filmu se nezdráhám dát 4 hvězdičky.

plakát

Kletba bratří Grimmů (2005) 

Nemůžu si pomoct, ale mě se tento film líbil. Jasněže nezakládá na realitě, věrohododnosti nebo ultra-složitému příběhu...ale o to tady přece vůbec nejde. Dobře se na něj dívá, má celkem spád, a hlavně se u něj člověk i zasměje, hlavně u franouzské angličtiny některých protagonistů ("Pípul of magrrrbadan" pronesené Cavaldim mi zůstane v hlavě asi dlouho... Podobné "pípul" má i můj jmenovec ve Futuramě:)). Příjemné zpestření jsou i lehce parodované odkazy na jiné pohádky, pričemž nejhezčí scéna je narození Perníčka :). Našince i potěší přítomnost českých herců, jenže Miroslav Táborský se mihne tuším jen v jedné scéně a Tomáše Hanáka skoro ani nepoznáte :). Takže za film jako takový krásných 70% a 10% za krásnou Lenu Headey a ještě krásnější Monicu Bellucci :)

plakát

Strážci vesmíru (1993) (seriál) odpad!

Přátelé, při vašich komentářích jsem se celkem dobře zasmál. Kultovní hláška "Morfujem!" zůstane patrně vyrytá hluboko v našich sdrcích :))

plakát

Dračí doupě (2000) 

Škoda, velká škoda, protože z tématu Dungeons & Dragons by šlo vytáhnout o mnoho víc...:((((

plakát

Python 2 (2002) 

Není to zas taková hrůza, když pomineme díry ve scénáři, logické chyby a nesmysly, nebo úroveň dialogů. Jedna hvězdička za krásnou Danu Ashbrook :)

plakát

Nexus (1994) 

Film jsem neviděl, nejspíš ani nemám zájem. Jediné, co mě zaujallo, je název filmu, který je totožný s názvem hlavní stavby Protossů v legendárním Starcraftu :))

plakát

Bulšit (2001) 

Dovolím si nesouhlasit s většinou, ale u filmu jsem se celkme dobře bavil, pěkný bylo třeba i rozdělení školy na krasavice, krasavce-sportovce a losery :) A pár dobrých hlášek ve filmu doopravdy je :)

plakát

Kameňák 2 (2004) 

Přece jen si myslím, že jednička je lepši než tento paskvil, a to hlavně díky "zápletce", o jejíž kvalitě není nutné se šířeji rozepisovat. Možná bych dal i dvě hvězdičky, ale musím odebrát za dva z hlavních hrdinů, a to za výkon, nebo spíš "výkon" Martina Maxy, který ve filmu dokazuje, že se ještě ani nenaučil mluvit, natož tak hrát (ať už na kytaru, nebo ve filmu; obojí mu de řekněme podobně) a potom věčně mladé Helenky, která by si už mohla!! uvědomit, že je spoustu let za svým zenitem, a že působí pro standartně smýšlející středoevropany trapně a směšně. No a důvod natočení druhého dílu Kameňáku nám nejspíš navždy zůstane záhadou...

plakát

Kluci to taky chtěj... a pořád! (2002) 

Takže..dvě hvězdičky za pohledné hlavní představitelky a jedna za to, že jsem se kupodivu sledováním filmu celkem bavil, i když je pravda, že to může být tak dva až tři roky zpátky. Ale to není podstatné. Při vypnutí mozku se film dá docela dobře shlédnout a dokonce se u něj pobavit, ale hlavně člověk nesmí nad ničím přemýšlet a povznést se nad ony fekální scény. Jinak Tobias Schenke na mě působil extra-nesympatickým dojmem, to naši germánští sousedi nemají lepší herce?!