Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Will a jeho mladší bratr Jacob vyrostli v bídě a utrpení. Když dospěli, zvolili si velmi neobvyklý způsob obživy – stali se z nich odborníci na zaklínadla, čarodějnice, strašidla a jiné stvůry. Navštěvují ponuré vesnice, pečlivě zapisují strašidelné legendy a za úplatu jsou ochotni nestvůry zlikvidovat. Ve skutečnosti však pouze zneužívají pověrčivosti vesničanů, aby z nich vytáhli peníze. Žádné stvůry totiž neexistují, vždy jde o zinscenované představení, které sami připraví.  Zatímco z Jacoba vyrostl učenec s bohatou fantazií, Will upřednostňuje bohémský způsob života. Sice spolu vycházejí, nikdy však nezapomněli na dávný spor. Když byli ještě malí, jejich sestřička vážně onemocněla. Jacob tehdy dostal za úkol prodat krávu, aby měli na lékaře. Jacob ji ale vyměnil za „kouzelné“ fazole. Will Jacobovi jeho naivitu i po patnácti letech neustále připomíná. Bratři netuší, že jejich podvodné kousky byly odhaleny. Francouzský generál Delatombe je nechá sledovat a následně i zatknout. Domnívá se, že Will a Jacob nejsou jedinými podvodníky v oboru, podle něj v okolí praktikují špinavé triky také další šejdíři, kteří mají na svědomí zmizení devíti děvčátek. Delatombe má pro Willa a Jacoba návrh: Pokud se jim podaří odhalit podvodníky a najít zmizelé dívky, budou omilostněni. Bratři nemají na vybranou, pod dohledem Delatombova italského poskoka Cavaldiho vyrážejí do akce. Místní obyvatelé jsou zoufalí. Je jisté, že zlo pochází z nedalekého začarovaného lesa... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (648)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na Gilliama docela slabé a rozhodně bych od něj čekal víc. Celý ten příběh byl docela chabý a herci na tom nebyly o moc líp. Dvojici Damon-Ledger by prospělo kdyby si své role prohodily a Stormare si měl svoji prohodit s Prycem, protože se do této role vůbec nehodí a i když se snaží, tak je mu to při tak blbě napsané postavě prd platný. I tak se na to ale docela příjemně kouká a občas se i dobře zasmějete a ty 2 hodiny vám utečou jako voda. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Krom sotva půlminutové scény francouzské večeře u lesa není v celém filmu ani špetka gilliamštiny. Prostě nic dle čeho byste rozeznali, že jde o jeho dílo. To sice přeháním, ale ne zase až tak moc. Terry totiž natočil něco co od génia jeho formátu asi nikdo nečekal - kvalitně odvedené řemeslo. Nic méně, ale, bohužel, ani nic více. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Silně nevyrovnané. Místy fantastické, místy nuda k ukousání.. Každopádně dost dlouhé, a překvapivě VELICE NEKVALITNÍ triky. Herci vesměs ujdou (pouze Heath Ledger mě nijak nenadchnul a Peter Stormare je vyloženě strašnej... nevím jak se mu to povedlo :( a Tomáš Hanák je skvotnej. Hvězdičku navíc za úvodní tiutulky (běhá z nich mráz po zádech eště víc, než u 12ti Opic) a za jméno režiséra, kterým je stále eště TEN Terry Gilliam ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Oba bratři se stali velkým zklamáním. Terri Gilliam po dalších patáliích a nakonec přenechání filmu producentům, kteří si ho prostřihali jak chtěli, už jistě doufá v klidnější období jeho tvorby. Od drahého (na Terriho poměry hodně drahého) filmu o bratrech Grimmech si odpočine v ultralevném Tideland. Snad se bude jednat o lepší dílo. Bratři postrádají kontinuitu i náboj a jediné co ve filmu po Terrim zůstalo je magický les a hromada jeho nápadů. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Popravdě mi z toho filmu v paměti nejvíc uvíznul Tomáš Hanák, který v angličtině (díkybohu) ztrácí svojí typickou ironii v mluveném projevu - sekvence, kde svojí dcerce vypráví pohádku o marnivé královně, je opravdu nádherná. Taky by si ho mohl všimnout nějaký zahraniční režisér a dát mu nějakou "rodenovskou" roli. Jinak Ledgerovi a Damonovi prospělo, že hrají proti svým typům (zvlášť Mattovi to jde), Jonathan Pryce je se svým francouzským přízvukem roztomilý a Lena Headey se se svým zavilým výrazem do toho filmu nehodí. Terry Gilliam svojí vyprávěnku podává prostřednictvím krásných obrázků (obzvlášť se rozjíždí v lese a ve scéně s perníkovým mužíčkem) a stále netradičně, pokud bych měla začít porovnávat s konkurencí. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • Tomáš Hanák (lesní muž) původně ve filmu hrát nechtěl a jen velice neochotně na spolupráci kývnul. To ovšem bylo ještě předtím, než se dozvěděl, že režisérem je jeho veliký vzor Terry Gilliam. Poté byl moc rád, že s ním mohl spolupracovat. (Timak)
  • Kvůli problémům na place (nedostatek financí a zásahy producentů) si Terry Gilliam "mohl" vybrat půlroční pauzu, během které natočil komorní filmík Krajina přílivu (2005) (imro)
  • Tomáš Hanák (otec Angeliky) svou účast komentoval: "Američané potřebovali výrazné oči. A ty já mám. Hned dvě, navíc kousek od sebe, čímž se ušetří za dopravu, protože se moc nenajezdí. Na casting jsem moc nechtěl, byl slunný den. Ale jako vždy jsem změkl a nakonec pár neotřelých kukučů do kamery udělal. Z castingu Jessicy Horváthové mi zavolali, že to vypadá nadějně, že to má být nějaká pohádka a že to točí nějaký... snad... Gilliam či tak nějak. Bum! A zem se zachvěla. Terryho film Brazil je pro mě jeden z absolutních vrcholů, vzorů a met jakbysmet. Takže mě příliš nezajímal ani scénář ani to, zda budu mít dvaceti nebo jen třicetimetrový karavan. A už první setkání s Terrym bylo tak zábavné, že jsem se hlavně těšil... ale zároveň se i bál abych mu film nezpackal." (NIRO)

Související novinky

Matt Damon je Marco Polo

Matt Damon je Marco Polo

04.05.2005

Scenárista Kráľovstva nebeského William Monahan sa púšťa do písania scenára k pripravovanému dobrodružnému filmu MARCO POLO, ktorý bude vychádzať z Polovej autobiografickej knihy Travels ("Cesty").… (více)

Reklama

Reklama