Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (5)

plakát

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005) 

Jeden z nejvydařenějších animovaných kousků. Burtonovský styl mě asi nikdy neomrzí. Depresivní prostředí, švihlé postavičky s osobitou animací, Johny Depp, úžasná hudba D. Elfmana, skvělé narážky a romantická pointa, i když se "strašidláckým" pozadím. Já to prostě žeru.

plakát

Nic nás nerozdělí (2012) 

Jeden z nejdojemnějších filmů, jaký jsem kdy viděla. Napětí by se dalo krájet. I v zdlouhavých pasážích jsem se zaobírala tím, jak to muselo být hrozné. V jednu chvílí brečíte, protože vidíte spoustu věcí zblízka a opravdu věříte, že takhle se přesně staly a v druhou protože táta našel syna, sestra bratra, kamarád kamaráda....Úžasné herecké výkony, realistický pohled kamery, detailní peprné záběry, prostě tenhle film je plný emocí a fakt mě dostal.

plakát

Vzhůru do oblak (2009) 

Jakožto příznivec animáků, kor těch od Pixaru, jsem ráda za velmi zábavný kousek jako Vzhůru do oblak. Miluju ty hlášky, skvělý hudební doprovod a charakteristiku postav. Úvodní část o životě dvou lidí, je opravdu nejvíc emotivní částí příběhu, ten zbytek mě spíše pobavil. Ale už ten nápad mě baví, přátelství mezi malým skautíkem a nevrlým bručounem podán opravdu zábavnou formou.

plakát

Lhář, lhář (1997) 

díky Panu herci J. Carreymu úžasná komedie, kterou můžu vidět i dvakrát za sebou a vždycky se chechtám. Neumím si v této roli představit nikoho jiného. Sice je to typický americký příběh " mám tě rád tati, já tebe taky", ale tady by mi to fakt i chybělo. Super scény mimo záběr, ještě větší hlína, než v samotným scénáři.

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Právě jsem zhlédla horor "The Conjuring". Samozřejmostí je, u tohoto typu filmů, stršidelný dům na samotě, početná rodina - kde samozřejmě jedno z dětí, nejlépe to nejmladší, má "neviditelného kamaráda", hrací skříňka, odporná panna posednutá démonem, apod. S těmito vyhlídkami jsem ze začátku nechápala, jak může být tak kladně hodnocen. Byla jsem ovšem celou dobu přikurtovaná a fakt jsem se bála:-) Kolikrát jsem přemýšlela, kde v domě se ještě objeví skrytá místnost, či chodba, či nějaké propadliště...nicméně napínák až do konce a že je příběh dle skutečné události tomu ještě přidalo :-) Velké plus má i moje oblíbenkyně Vera Farmiga, která nezklamala.