Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (35)

plakát

To se mi snad zdá (2023) 

Výborný koncept, bizarní hříčka a originální námět pro mě bohužel úplně zabitý a rozmělněný (jak už tu psalo více lidí) v posledních 15 minutách. Škoda! Jinak by to bylo o hvězdu a půl víc.

plakát

Adikts (2024) (seriál) 

Hrozně těžko hodnotitelné, na pomezí 2-3 hvězd. Pozitiva: Ústřední pětice, mladé sympatické neokoukané tváře, všechny bych rád viděl v dalších projektech (ale radši asi ne od Adama Sedláka). Několik silnějších momentů psychologie postav v posledních dvou dílech. Hudba Olivera Torra, a skvělá kamera, silný vizuální jazyk/výraz. Negativa: Scénář, dialogy, režie, námět... Nefunguje to ani jako protidrogová kampaň, ani jako výpověd o generaci Z, ani jako ulítlá komedie, ani jako... jako co vlastně? Nespočítal bych kolikrát jsem kroutil hlavou nad dialogy šustícími papírem ("Kdy sis vzal DROGU"?), nebo zcela bizarním chováním postav (např. jinak výborný Jan Hájek (Jelínek), který jako by sám nevěřil co to má právě před kamerou dělat/říkat). V produkci jakékoliv české (malé č) televize to rozhodně působí jako zjevení, ale...

plakát

Tramvaj do stanice Touha (1951) 

Toto šlo naprosto mimo mě. Vysokému hodnocení nerozumím. Divadelní hra zaznamenaná na filmový pás. Zcela nesympatické postavy,  nepochopitelné roztahané dialogy (monology), neskutečné přehrávání... Měl jsem pocit, jako bych se díval na lidi z jiné planety. Jedna hvězda za pár povedených film-noir záběrů; převážně z exteriéru, kterých tam bylo velmi málo, protože většina filmu je zasazena do jednoho bytu. Druhá hvězda ze shovívavosti za to, že nemohu posuzovat 70 let starý film dnešními měřítky. Na druhou stranu, když srovnám např. s 12 Angry Men (1957), mám pocit že tyto dva filmy nedělí 6, ale spíš 60 let. Nebe a dudy.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Řemeslně je to hezká podívaná - všechny ty přelety stíhaček, kokpity, ptačí pohledy... Dějově je to ale plytká pohádka s nezajímavýma postavama, která ve mě tak moc nevzbudila žádnou emoci, že jsem to v první čtvrtině s nezájmem vypnul, což se mi (z takovýho důvodu) nestává skoro nikdy. Nakonec dokoukáno druhej den, jen proto že nemám rád rozdělaný věci. Místní hodnocení (aktuálně 87%) považuju za hodně overrated.

plakát

Víly z Inisherinu (2022) 

V první půli se ještě našlo několik "laugh-out-loud" černohumorných momentů, ve druhé už je to hlavně deprese. A ten akcent! 4,44 hvězdičky. Vyústění halt nemá tu sílu co bych čekal.

plakát

Nejhorší člověk na světě (2021) 

Celkem fajn, ale nejpůsobivější myšlenku dostanem až ve finále od vedlejší postavy. Ten nejhorší člověk na světě má být přesně kdo, prosím pěkně?

plakát

Drahokam (2019) 

Oceňuju ten brutální zapřáh, valí se to celou dobu fakt jak lavina, a v kůži postavy skvělýho Adama Sandlera bych nedal ani hodinu. Osobně mi ale jejich dřívější  Good Time (2017), byť to zní šíleně, přišlo vlastně víc uvěřitelnější a tím i silnější. Schválně s čím přijdou příště...

plakát

V nemilosti (2021) 

Jasně, sice tak nějak tušíte kudy se to bude zhruba ubírat, ale já mám prostě rád, když mě to "uvěřitelně" emočně ždíme. Jasně, Sandra Bullock má sice pořád trochu resting-hurt-face, ale jede to celou dobu prostě skvěle. Bezútěšná Amerika nižší třídy a lehkej Hans Zimmer na hudbě to pro mě těsně překlápí ze 4* na 5*.

plakát

Mare z Easttownu (2021) (seriál) 

Kdybych mohl dát 6 hvězd, dám je.

plakát

To (2017) 

3.5* Skvělí herci, pár zajímavých nápadů (které předpokládám vycházejí z knižní předlohy), ale časem mi začala vadit klasická klišé (dlouhé záběry jak někdo někam kouká s výrazným smyčcem, takže všichni víme že se nakonec lekneme). Osmdesátková atmosféra (hudba, prostředí) jinak super.