Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nenápadný vysokoškolský profesor Paul (Nicolas Cage) se ze dne na den začne objevovat ve snech milionů lidí po celém světě a stane se tak globální celebritou. Rázem se mu začnou plnit všechna jeho přání, ale také pozná, jak vysoká je cena slávy. Nicolas Cage podává životní herecký výkon v dokonale zábavné společenské satiře. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (285)

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Sociální komentář meme culture, viktimizace a všech těchto problémů, které se v dnešním světě objevují čím dál více, je vlastně takovou reakcí na slávu Nica Cage. Ten do filmu přispěl svým hereckým umem velkým dílem a jedná se tak o návrat, který si spousta podobných celebrit může jen nechat zdát. Žánrový mix, který tuto převážně komickou cestu Paula Matthewse provází, je už jen jakýmsi tradmarkem studia A24. Nenechte si tento film ujít. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Velmi originální, dystopická a v mnoha ohledech až za vlasy přitažená podívaná, která jako plnohodnotný film pro široké publikum rozhodně neuspěje, ale jako experimentální myšlenka v čele s perfektním Cagem podpořena zajímavým vyprávěcím stylem a rukopisem s citem pro scénu funguje (nechci říct vyloženě dobře, no nicméně určitě) velmi zvláštně. Počáteční myšlenka se časem totiž začne zvrhávat do daleko širšího pojetí sebe samotné a s větším přesahem do filozofování “co kdyby se světu opravdu o někom zdálo a co kdyby ty sny byly v negativním světle…?”, čímžpádem se dostáváme z pohodové komedie do pořádného bizáru říznutého ještě větším podivnem. Dobrá myšlenka, zajímavé pojetí, nicméně závěr samotný (dle mého názoru) spíš jen tak nešťastně vyšuměl, zbořil předchozí budování filmu a vlastně ve mě nic moc nezanechal… ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Fantaskní satirická komedie Dream Scenario sleduje osudy nesmělého a zakřiknutého vysokoškolského profesora, jenž se zničehonic začne objevovat ve snech stovek lidí. A zatímco si své bizarní slávy zprvu užívá, realita se pro něj pomalu začne měnit v noční můru. Pokud předchozí (výborný) počin režiséra byl o temných stránkách touhy po pozornosti, tento je o tom, co se může stát, když se pozornosti člověku dostane až moc. Snímek neskrytě otevírá téma „cancel culture“ a je solidním doplňkem ke kvalitním filmům jako Hon nebo Tár, i když k látce přistupuje s lehkostí a humorem (nutno dodat že poměrně temným). Nicolas Cage září v jednom ze svých nejambicióznějších projektů posledních let a jeho neurotického ňoumu si zkrátka oblíbíte. Nakonec dodávám malé varování. Pokud zhlédnete trailer, budete mít vyzrazené významné části filmu včetně některých z nejvtipnějších scén. Dávejte si tedy pozor, jak moc si o tomhle snímku před zhlédnutím budete dávkovat informace. [Sitges 2023] ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pocitovo za tri hviezdy. Ale čo sa týka myšlienky, presahov a spracovania, tak je to niekde inde. A preto nadhodnocujem smerom nahor. Cage je výborný. Jeho looser je v rôznych situáciách neskutočne ťarbavý, prostoduchý a tragický. Až tak, že to miestami núti k úsmevu. Na druhú stranu je tu myšlienkový presah, ktorý značne definuje nie len woke culture ale aj hľadanie osobného šťastia. Je to psychologicky vyšperkované a metaforami popretkávané a hlavne si to stále drží nadhľad. Hoci podaním to asi nie je pre každého. Páčil sa mi koniec. Aj strastiplné cesty tejto postavy. Paul rozhodne nebol sympatický ani mi ho nebolo ľúto ale tomu jeho vzdoru som rozumel. Uveriteľné na veľa úrovniach aj napriek bizarnej a fantastickej zápletke. Za mňa príjemne prekvapenie, hoci vlastne stále neviem čo si mám o tom myslieť. A mám pocit, že to bol asi účel. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Bizárek jak od Kaufmana ale bez Kaufmana s prvky Ariho Astera, bez Ariho Astera. Ideální film pro všechny, kteří jsou přejedeni konvenční filmografií a chtějí něco originální ale "On se bojí" byl pro ně moc. Cage už tak dvě dekády nebyl nejen snesitelný ale vyloženě dobrý jako zde a právě jeho extravagantní herectví, které je zde výrazně upozaděno je tím nejlepším co film nabízí. Režijně se zde najde pár dobrých, snových nápadů ale scénáristicky se film vyčerpá dříve, než by divák očekával, přestože se v polovině výrazně změní a nikdy není úplně jasné, kam bude směřovat. I přes výtky, určitě originální a zajímavé a vzhledem k délce pod dvě hodiny, můžu opatrně doporučit. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (15)

  • V New York Times napísali, že kvôli erotickej scéne medzi Paulom (Nicolas Cage) a Molly (Dylan Gelula) si "možno budete chcieť dať vypichnúť oči". (Arsenal83)

Související novinky

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Nicolas Cage plánuje skončit s herectvím

Nicolas Cage plánuje skončit s herectvím

04.12.2023

Matador s jedním zlatým oscarem na poličce za měsíc oslaví své šedesáté narozeniny. Na jeho herecké pažbě bychom našli úctyhodnou stovku filmů a nějaké drobné k tomu, a tak není divu, že přichází… (více)

Reklama

Reklama