Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Max, Mell, Ema, Robin a Soňa. Pětice studentů adiktologie se v rámci zodpovědného přístupu ke studiu rozhodne pro experiment – vzít si drogy, které by mohly na chvilku vyřešit problémy každého z nich. Jak říká profesorka Jensenová,  drogy jsou zkratky k řešení problémů. Experiment má ale jeden podstatný háček. Účinek drog se u všech stane permanentním. Zábava a nově nabyté „superschopnosti“ vedou mladé hrdiny až na hranu jejich možností, ale i sil. A to vše v situaci, kdy je v zemi zřízena funkce drogového koordinátora, který k drogové problematice přistupuje s maximální tvrdostí… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (125)

Johnny Violent 

všechny recenze uživatele

To, že jsme všichni v lednu měli čas sledovat tuhle mrdku dokazuje jedno: Máme se tu pořád moc dobře a většina z nás má houby co na práci. Zatímco Banger vystihoval svět, kterej mě sere, se všemi jeho paradoxy a prefabrikovanou barracudovitou hudbou bez duše, nezřízeným braním (často pajcovaných) drog, módním pozlátkem a egomaniakální izolaci touhy stát se nejlepším (třeba rapperem) prostříhanou post-moderními spektákly různých Svartů a jiných youtubových one hit wonderů, byl to vlastně skvělej film. Ale tohle? Kámo, mám v píči. Takhle závislosti nefungují, nejspíš ani studium adiktologie ne, a jako česká verze Misfits ta sračka pokulhává ve všech směrech, snad až na něktěrý vizuální momenty. Stejně tak nechápu, proč mají místní tvůrci, ať už filmoví či hudební, potřebu vykopávat samohrajkovej kolotočářskej popík, Míšu Davida nebo ty nejhorší cajdáky od Mekyho. Sedlák si snad mysí, že je filmovej Burroughs, ale ve skutečnosti je spíš takovej Viewegh. I pokud s tímhle cílí na děti, tak je to hodně špatný. More, buď si dej pořádný piko anebo přestaň s koksem a jeď se někam nadejchat čerstvýho vzduchu. Dokoukal jsem to nejspíš jenom kvůli Lucianě. ()

dezert 

všechny recenze uživatele

Adikts jsou edgy asi jako středoškolák, který si zapálí cigaretu deset metrů od školy a mudruje o životě den potom, co si přečetl Sezónu v pekle. Strašný postavy, herci, kteří neví, co s nimi dělat, tak smutně improvizují (aspoň doufám, že improvizují a že jejich výbuchy nebyly součástí scénáře, protože jestli jo, je to ještě horší). Každopádně mi je všech herců líto, protože dělají maximum. Děje asi na čtyřicet minut, subjektivní délka nekonečno, a samozřejmě Meky, dodávající poslední dobou každýmu druhýmu seriálu falešnou hloubku. Jestli je Adam Sedlák náš nejprogresivnější filmař, tak je česká kinematografie docela v háji, protože je pořád zhruba 15 let pozadu za všemi trendy. ()

Reklama

kubilov 

všechny recenze uživatele

"Jako já jsem hodně pro drogy jo, ale lidi na koksu? Arogantní zmrdi." O Adikts jsem nevěděl nic, než jsem se na to začal dívat… a bingenul jsem to instantně prakticky bez pauzy. Největší problém jsem měl vlastně paradoxně s tím, že mi to přišlo možná až málo protidrogové, takže když jsem viděl, že to kurátorovali policajti, tak mě to naopak překvapilo. Nejsem si jistý, jak moc bude fungovat ta protidrogová kampaň Zkratky, i protože kromě feťáků v první scéně tam vlastně opravdoví feťáci chybí, hlavní pětice antihrdinů jimi moc není a navíc fetují pomocí jakýchsi podivných potionů… Za dílčí negativa považuji i podivný dramatický oblouk, dramaturgické dno kdesi na přelomu třetího a čtvrtého dílu a možná u někoho možná až příliš jednoduché "prozření". Jinak jsem ale vlastně nadšený a těším se, až si to dám brzy znovu. Sedlák je fakt talent. Je to ulítlý, hrozně vtipný, casting funguje skvěle a Petr Uhlík je fakt madman. Hudební dramaturgie je perfektní, Meky Žbirka fakt hituje tvrdě. Potenciální kultovka… a ne! Není to "český Trainspotting", jsou to čeští Misfits. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Trailer mě hodně zaujal, ale zároveň ve mně vytvořil úzkost. Tudíž předpokládám, že splnil přesně to, co splnit měl. No a tak jsem neváhal a v jeden moment tu úzkost přes zájem k tématu prostě kousnul. První dva díly tak byly super. Seznámily mě s postavami. Během sledování mi u toho navíc bylo docela intenzivně hnusně (asi jako když jsem tenkrát viděl Rekviem za sen) – v což jsem po traileru doufal. Plus s herci, kteří tu hrají fantasticky, a u kterých jsem si říkal, že se o budoucnost české kinematografie, vůbec nemusím bát. No a pak to po těch dvou dílech začalo jít příběhově lehce do kytek. Posunulo se to tam, kam bych to nečekal. Do nesmyslu. A i když z toho ve finále trošku vyklouzli, výsledný dojem už se mi změnit nepodařilo. Technicky a herecky ale naprosto boží a jsem moc zvědavý, s čím tvůrci přijdou příště. ()

PATJA 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál má spoustu vrstev, vážné, komediální i edukativní. Komická vyčnívá. Nejde mi o prostetické vtipy, okolo kterých se asi bude točit většina komentářů, ale o vypiplané dialogy se skvělým načasováním a výbornou partou herců. Petr Uhlík coby Max si svým naprosto autentickým výkonem seriál trochu ukradl pro sebe, ale ostatní protagonisté plní další důležité úlohy a jejich proměny jsou perfektně zahrané. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Postava Maxe (Petr Uhlík) má zezadu na telefonu nálepku „BANGER“. Jedná se o narážku na režisérův předchozí film BANGER. (2022). (MsBrambora)
  • Skladbu „arrpio“, kterou můžeme slyšet v některých epizodách, složil Oliver Torr pro audiovizuální projekt Axontorr. Skladba se do seriálu dostala tak, že ji Adam Sedlák slyšel na premiéře tohoto projektu. (TENMAjkl)

Reklama

Reklama