Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Western
  • Komedie
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Pro mě osobně nejlepší válečný film všech dob. Spielbergovi se povedlo realisticky zachytit, jak to asi mohlo vypadat, zvlášť vylodění v Normandii. Tom Hanks pro mě nejlepší. Hned po něm postava Toma Sizemora. Pět hvězdiček!

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Tohle je skutečně mistrovský kousek a mě, jako obrovském fandovi Divokého Západu, nesmí chybět v kolekci. Neskutečný Henry Fonda kraluje celému filmu, i přesto, že je to hlavní záporák. Skvělé prostředí, atmosféra westernu dýchá na každému rohu a v každé scéně. Vše doplňuje podmanivá melodie harmoniky. Nemusím snad ani zmiňovat mistra Morriconeho, bez kterého by to nebylo ono, klobouk dolů za tak neskutečně živý a působivý soudntrack, který domiuje filmu.Takhle se mají správně točit westerny!

Profesionál

Profesionál (1981)

Ach, tenhle film je s každým zhlédnutím lepší a lepší. Belmondův odzbrojující a přirozený herecký projev a Morricone se svými mrazivými a emotivními melodiemi uhranou a obměkčí i toho nejkritičtějšího fanouška filmu, potažmo hudby. Vynikající, prvotřídní, legendární, excelentní, umělecký - slova nedokáží popsat výjimečnost tohoto snímku. Nezapomenutelná podívaná. Našlapaný a perfektně fungující krimi thriller, využívající westernových žánrových prvků a dokonale popisující motivy pomsty a spravedlnosti. Nemám co vytknout. Opět se ukazuje, že v jednoduchosti se skrývá až magická síla. Není třeba komplikovaných zvratů. Všechno do sebe krásně zapadá, příběh plynule postupuje kupředu a divák nestačí dýchat. Každou minutu si vychutnávám stejně slastně jako jídlo z Michelinské restaurace.

Podivné dědictví

Podivné dědictví (1972)

Terence Hill v tomto filmu dokazuje své vynikající umění, titulní melodie se vám vpije do hlavy a už ji nevyženete pryč. Na tento film se dá dívat i 100x za den a pořád bude bavit, hlášky vám utkví v hlavě a budete je používat i v normálním životě, dabing vynikající prostě doporučuji

Mé jméno je Nikdo

Mé jméno je Nikdo (1973)

Můj oblíbený western. Henry Fonda a Terence Hill ve skvělém filmu. Jejich role sedli dokonale. Taková komedie a westernovka plná zajímavých myšlenek. Hillovi ten zaprášený westernový oblek prostě sedí perfektně.

Vinnetou - Rudý gentleman

Vinnetou - Rudý gentleman (1964)

Ano, film je naprosto nereálný a naivní, ale komu to vadí ? Vinnetou je klasika, která nerezaví.

Smrtonosná zbraň

Smrtonosná zbraň (1987)

Naprosto perfektní akční podívaná se spoustou parádních hlášek a hlavně výbornou ústřední dvojicí, mezi kterou to jiskří víc než v elektrárně.

Sedm statečných

Sedm statečných (1960)

Co víc k této legendární klasice říct víc, než se budete bavit od začátku až dokonce. Už když začne hrát úvodní melodie tak mi naskočí slzy nostalgie. Jeden z mých srdcových a oblíbených westernů.