Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (41)

plakát

Pan (2015) 

Tak začněme tento komentář tím největším kostlivcem ve skříni. Na to, že se má jednat o prequel k Petru Panovi, tak se tomuto příběhu dost vymyká. Tím nemyslím jen samotný příběh, ale různé principy toho jak to v Zemi Nezemi funguje. Kromě toho si myslím, že některé linky mohly být probrány více do hloubky a poslední výtkou jsou za mě některé pro mě nelogické věci. Nejvíc mě bilo do očí, že Černovous má celou flotilu lodí a k poslední bitvě přijede jen s jednou nebo to, že i když bojoval Černovous s vílami dlouhou dobu, tak v té poslední bitvě ho porazili až nějak moc snadno. Teď však věci, které se mi ve filmu pro změnu velmi líbily. Předně jsou za mě velmi zajímavé veškeré kostýmy a opravdu se mi líbily všechny akční a bojové scény společně s jejich choreografií, stejně jako hudba. Film jsem si však užil  především díky postavám a jejich ztvárnění. Postavy mi zkrátka přirostly k srdci a to je pro mě základ toho, abych film považoval za skvělou zábavu. Tudíž klidně prominu, že kapitán Hook je vesměs kladná postava, protože jeho chemie s ostatními mi opravdu sedla a tak jsem to měl prakticky se všemi postavami. Tedy můj finální verdikt je, že film má své mouchy, ale já jsem si ho opravdu užil a skvěle si u něj odpočinul.

plakát

Moonfall (2022) 

Myslím, že u tohoto filmu je třeba si předem říci, co od něj člověk čeká. Pokud někdo čeká smysluplné dialogy a vývoj postav, tak bude zklamaný. Příběh i provedení postav nejsou nijak uspokojivé, respektive je tam za mě až takové zbytečné vztahové drama, kdo má koho rád a kdo koho ne. Já jsem si naštěstí film pustil s tím, že od něj čekám jedinou věc a to jsou dobré katastrofické scény, u čehož jsem byl opravdu nadšen. Dokonce se nejednalo jen o dle mého názoru skvěle natočené scény destrukce, ale byl jsem uchvácen i scénami z vesmíru a scénami mimozemské technologie. Někdo může namítnout, že občas byly tyto scény přitažené za vlasy, což je určitě pravda, ale to mi vůbec nekazilo ten vizuální dojem. Nakonec bych určitě vyzvedl hlavní sci-fi zápletku. Nechci tady spoilovat lidem, co film ještě neviděli, takže jen napíšu, že konečné vysvětlení původu Měsíce (a dalšího) bylo opravdu poutavé a zajímavé. Jestli bude další díl, který bude tuto myšlenku a zápletku dále rozvíjet, rozhodně se zlobit nebudu.

plakát

Brimstone (2016) 

Musím říci, že když jsem četl synopsi tohoto filmu, tak jsem se trochu bál, co od něj čekat. Nakonec jsem se rozhodl dát mu šanci a rozhodně toho nelituji. Ze začátku jsem tomu stále moc nevěřil, ale toto je jeden z filmů, který Vás stále více a více vtahuje do děje postupně. Což je samozřejmě zapříčiněno geniálním rozdělením na kapitoly, které po sobě nejdou chronologicky, čímž právě více budují to napětí. Avšak kromě toho, že Vás film stále více a více vtahuje do děje, tak z toho také máte pořád větší a větší depresi. Je až k neuvěření, kolik špatného se Joanne za celý její život stane a došlo to až do takových zvráceností, kdy jsem ke konci filmu tušil, co se chystá a říkal jsem si prosím ne, už dost. Vím, že to asi nezní moc pozitivně, ale právě opravdu dobrý film, by ve Vás měl vyvolat takto silné emoce. Nakonec bych chtěl samozřejmě vyzdvihnout herecké výkony. Dakota Fanning, Guy Pearce, Kit Harrington a Carice van Houten jsou výborní herci, kteří to tímto filmem potvrdili. Chtěl bych však především vypíchnout výkony čtrnáctileté Emilie Jones a devítileté Ivy George, protože to, co ve svém věku předvedly, je naprosto neuvěřitelné.

plakát

Generál Patton (1970) 

Musím říci, že toto je snad nejlepší válečný film zaměřený na konkrétní osobnost, který jsem dosud viděl. Když to vezmu v porovnání s dalšími podobnými filmy, tak ty většinou mají tak rychlý spád, že jim pro pochopení všech souvislostí k pochopení osobnosti nějaké scény chybí nebo naopak mají některé úplně nadbytečné scény. To však není tento případ, protože každá scéna mi přišla důležitá k celkovému pochopení osobnosti generála Pattona. Co mě však na filmu nadchlo úplně nejvíce je herecký výkon George C. Scotta, který v roli vojáka,, pro nějž je armáda všechno, až si neuvědomuje jisté následky svých neuvážených činů, naprosto exceluje. Kromě toho ještě velmi oceňuji celkové kulturní prostředí a pozadí života v armádě za druhé světové války, stejně jako samotné zpracování různých bitev.

plakát

Warrior (2011) 

Skvělý film o bojovém sportu, který mě uchvátil především svými bojovými scénami v aréně a jejich provedením. Celý příběh se všemi svými možnými tématy se mi také líbil. Téma dvou bratrů, kteří stanou proti sobě je skvělé, ale mě se líbilo i téma alkoholismu jejich otce, Tommyho vojenské kariéry nebo Brandonovy snahy získat za každou cenu peníze k udržení domu. Musím ještě zdůraznit že samotné provedení by nebylo tak povedené bez herců, kteří odvedli opravdu výbornou práci. Jedinou mou výtkou k tomuto filmu, co mě zklamalo, bylo nedotažení všech dějových linek do konce. Ano je sice skvělé, že se bratři usmířili a seděl jsem u toho s otevřenou pusou, ale zůstali nějaké nezodpovězené otázky. Nevím jestli Tommy šel do toho vojenského vězení, nevím jestli Brandona opět přijali jako učitele, nevím jestli třeba Brandon neposlal část výhry oné vdově, nevím jestli se usmířili i se svým otcem a jestli se šel opět léčit. Je to vážně skvělý film, ale mrzí mě tyto mezery.

plakát

Rock of Ages (2012) 

Film, který sice postrádá jakoukoliv hloubku, ale i přesto mě bavil. Když se tak zamyslím nad dějem a příběhem filmu, tak byl plný všech různých muzikálových a romantických klišé. Celý film je totiž postaven pouze na písničkách a popravdě, mi to k tomu abych se dobře bavil, bohatě stačí. Nejde jen o to, že si rád poslechnu rock 80. let, ale i to samotné zpracování písniček je velmi povedené. Ať se jedná o klasická rocková vystoupení nebo vtipné provedení různých romantických hitů, tak jsem si to užil. Také je super, že většina herců je mi dobře známých a líbí se mi jejich herecké i pěvecké vystoupení. Můj finální verdikt tedy je, že se jedná o skvělý film na odlehčení a určitě si ho ještě někdy pustím.

plakát

Jugoslávská bouře (2016) (pořad) 

Pořad se mi velmi líbil, především mě zaujaly výpovědi pamětníků. Například mě velmi zaujalo, jak chorvatský veterán mluvil o tom, že neměli žádné zbraně a srbský veterán na to reagoval, že Chorvaté zbraně měli. Byl tak dobře vidět pohled obou stran na dané události. Co mě také velmi překvapilo a zaujalo byla informace, že i po těch letech srbští uprchlíci stále bydlí v uprchlických táborech. Čekal bych, že za tak dlouhou dobu už by měli nějaké běžnější ubytování. Také jsem vůbec netušil, že čeští potápěči pomáhají s odstraňováním nevybuchlých výbušnin. Zajímavý pocit jsem měl z videa z vyhlášení nezávislosti Kosova a demonstrací v Srbsku, protože to jsou události, které už já pamatuji a sledoval jsem je ve zprávách. Jedinou výtku, kterou bych k pořadu snad měl, by byla absence popisu bojů v dalších státech. Byly zde popsány boje ve Slovinsku a v Chorvatsku, ale například o Bosně a Hercegovině se zde nemluvilo kromě zneškodňování nevybuchlých výbušnin.

plakát

Ledové království II (2019) 

Na tomto filmu se mi velmi líbila myšlenka magie čtyř elementů (společně s pátým). Vlastně se mi nelíbila pouze ta myšlenka, ale i její celkové zpracování, že každý element představuje určité stvoření. Tím pádem se mi samozřejmě nejvíce líbila dějová linka Elsy. Bohužel z příběhů dalších postav jsem už tak nadšený nebyl. Příběhy Anny, která chtěla chránit sestru a Kristoffa, který chtěl žádat o ruku mě moc nenadchly. Olafova linka s tím, že ničemu nerozumí a těší se až dospěje mi přišla jako zajímavé téma do dětského filmu, ale také mi to moc nesedělo. To hlavní jsem si nechal nakonec a to je můj názor na písně v tomto filmu, protože přiznejme si, že to je většinou základ každého filmu od Disney. Zde musím říct, že ústřední píseň a ukolébavka o magické řece se mi líbily. Avšak ostatní písně mě rytmicky ani textově tolik nenadchly a hlavně jejich předvedení ve filmu mi přišlo zvláštní. Například Kristoffův duet se Svenem mi připadal, jako vykrádání většiny videoklipů popových romantických písní, což se dle mého názoru do pohádky nehodí. Pokud se však člověk zaměří hlavně na Elsinu magickou linku, tak je to moc hezký film.

plakát

Svítání Zulů (1979) 

Tento film se mi velmi líbil. Nejvíce se mi na filmu líbil pro mě ústřední téma filmu, čímž byl britský imperialismus, respektive britská arogance. Skvěle je zde ztvárněno, jak si Britové myslí, že jsou něco víc, než Zuluové a celkově černé obyvatelstvo. Ohledně tohoto tématu mě nejvíce nadchly dvě scény. První byla, kdy Cetshwaya říká, že neví proč by měl Brity poslechnout, že on také nechodí k nim domů a neříká jim, co mají dělat. Tou druhou pro mě velmi silnou scénou, byla ta, kdy se černoch utopí při nošení munice a zásobovací důstojník na to říká škoda munice. Dále se mi líbilo zpracování britské armády, protože ve většině filmech se zaměří jen na nějakou její část a ostatní opominou. Zde však je ukázána jízda, pěchota, dělostřelectvo, ale dokonce i již zmíněné zásobování, což opravdu není moc časté. Abych však tento film stále nechválil, tak musím zmínit i nějakou výtku. Zpracování britské armády se mi sice líbilo, ale vůbec se mi nelíbilo zpracování jejího velení. Sice totiž na začátku filmu byli všichni důstojníci představeni v jídelně, ale dále to bylo tak chaotické, že jsem prostě do konce filmu nepochopil kdo čemu velí a kdo komu podléhá. I s touto výtkou si však myslím, že to byl skvělý film.

plakát

Volyň (2016) 

Z tohoto filmu jsem měl velmi rozporuplné pocity. Na jednu stranu se mi velmi líbila hlavní herečka. Dále mě velmi nadchlo vesnické prostředí Polska za 2. světové války a vlastně celkově nápad filmu, že rozebírá toto téma. Mám však k filmu dvě výtky, které prostě nejde opominout. Především mě velmi mrzí velká absence dialogů a celkové konverzace. Například když se Sofii vrátí manžel z vyhnanství nebo když se po dlouhé době setká se svou sestrou. Přesně v těchto scénách si postavy prakticky neřeknou jediné slovo, což je k emotivnosti těchto chvil celkem škoda. Tou druhou výtkou je celkový chaotický a nepřehledný ráz filmu, kdy se děj posunuje z události do naprosto jiné události a ze scény do naprosto jiné scény, aniž by to bylo nějak vysvětleno a o co se jedná vám dojde až po notné chvíli. Jinak to byl však velmi zajímavý film.