Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (10)

plakát

Donnie Darko (2001) 

Film trochu vystihuje reakce mého kamaráda, na otázku, jak se mu film líbil. Odpověděl, že jeden z nejlepších, co kdy viděl. A když jsem se zeptal, zda-li pochopil příběh, odvětěl: "Moc ne". Film, který vás v táhne do děje prakticky okamžitě, uchvátí vás atmosférou a soundtrackem a neustále bude o krok napřed. Baví po celou dobu a i když vám závěrečné vysvětlení příběh neucelí, dojem s filmu to nezkazí a vy se poté snažíte přijít na to, jak to celé vlastně bylo.

plakát

Dobrý Will Hunting (1997) 

Kdo by kdy, řekl, že Matt Damon a Ben Affleck splodí tak filozoficky nabitý scénář ( oprávněně oskarem oceněn). Dále tu máme herecký koncert Robina Williamsa a Matta Damona a na závěr výborný soundtrack.

plakát

Truman Show (1998) 

Velice kvalitní dílo, kde mě především zaujalo herectví Jima Carreyho. A po zkouknutí filmu Věčný svit neposkvrněné mysli už Jima neberu jenom jako komika s gumovým obličejem, ale také jako Pana herce.

plakát

Osudový dotek (2004) 

Jeden z nej filmů o hrátkach s časem.

plakát

Osvícení (1980) 

Film, šel tak nějak mimo mě. Ale nejpíš by to chtělo ještě jedno shlédnutí. Jak Spielberg prozradil v jednom rozhovoru, i on potřeboval více jak jedno shlédnutí, než se mu film zalíbil.

plakát

Gran Torino (2008) 

Genialita skrývající se v jednoduchém filmu.

plakát

Pelíšky (1999) 

Atmosféra, to je to, co dělá tenhle film výjimečným. Přičtěte k tomu kultovní hlášky a máme tu 5 hvězdičkovou podívanou.

plakát

Třinácté patro (1999) 

Jak už tu bylo mnohokrát řečeno, film je tématicky velmi podobný filmu Matrix. Díky faktu, že jsou oba filmy ze stejného roku, nemohl nikdo opisovat a Třinácté patro je zpracováno zcela odlišně a především vsází na příběh a přelomovou pointu, která mnohé zaskočí, někteří ji však mohli už předem tušit. Co mi malinko vadilo, byl až příliš velký happyend, ale abych se přiznal, sám bych nevěděl jak film zakončit jinak.

plakát

Memento (2000) 

Jak je u Nolana zvykem, film není určitě na jedno shlédnutí. Na vině je především styl vyprávění, který je určitě nezvyklý - originální, ale právě díky němu se můžete perfektně ztotožnít s hlavním hrdinou. Ani on, ani vy totiž nevíte, co následovalo před aktuální situací. Na konci do sebe samozřejmě vše zapadne, vy si ho však pustíte ještě jednou, abyste si toto dílo mohli vychutnat v plné kráse.

plakát

Looper: Nájemný zabiják (2012) 

Výborný úvod, přestože se jedná hlavně o vysvětlování, jak vše funguje, jedná se o nejzábavnější část filmu. Motivace postav je zde velmi důležitou složkou, proto chování minulého i budoucího hlavního hrdiny chápete, ale na druhou stranu vás chování takového Bruce Willise i velmi zaskočí. Co bych filmu vytkl je přostřední pomalejší část, která chvílema nudí, naopak finále je rychlé a stručné.