Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 580)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Zajímavý thriller a jeden z dalších restů české kinodistribuce. Dal by se charakterizovat jako směs Věčného svitu neposkvrněné mysli a Donnieho Darka, hrátky s alternativními časovými rovinami mi napoprvé přišly přehnané, ale napodruhé už jsem vše pochopil. Myslím. Film rozhodně obsahuje mnoho působivých scén. A kromě toho jde o první solidní roli Ashtona Kutchera (kterého jinak opravdu nemusím). ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

No možná to bylo trochu překombinované, ale přesto mě bavilo sledovat úsilí hlavního hrdiny, s jakým se pokoušel změnit minulost, aby současnost byla dokonalá, aby nakonec rezignovaně zjistil, že to tak být nemůže a vybral poměrně drastické řešení. Zajímaví neokoukaní herci, sci-fi říznuté dramatem, drsný a poměrně dost napínavý děj, takže když to sečtu, já jsem byla spokojená. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Po prvním shlédnutí se OD rázem vyšplhal do mé top 75 všech dob (75 proto, že za každej rok mýho oblíbenýho filmovýho období mám jeden top film a někdy to bylo docela perný vybírání, přestože nové tisíciletí mi příliš práce s výběrem nedává). Mám rád časové paradoxy a hrdiny, kteří se snaží zachránit svůj svět a dojít štěstí s milovanou ženou. Tady je to podpořeno ještě solidními hereckými výkony a rychlým dějem, kterému nechybí zajímavý příběh a neobvyklá zápletka. Ke konci sice jde celou hodinu předtím pracně budovaná logika drobínek do háje, ale v té chvíli mi to už moc nevadilo, protože tak povznášející a zábavný majstrštyk jsem už moc dlouho neviděl a prostě mi to bodlo. Navíc tak zábavný a povznášející kus natočený dokonce deset let pSs (po Statečném srdci). Nedivím se, že do toho Kutchera vložil tolik prostředků, práce i přemlouvání. Vyplatilo se mu to. A to že pro roli své lásky získal Amy Smart filmu taky dost prospělo, protože je to prostě roztomilá pusina :) A takové malé upozornění pro všechny (a navíc i spoilerové varování). Tento film má tři možné konce, které tvůrci natočili. Jeden dobrý (žijí spolu šťastně až do smrti), druhý neutrální (žijí, ale ne spolu, šťastně až do smrti) a třetí špatný (přinejmenším jeden z nich žije šťastně až do smrti). Nejsolidnější zážitek z tohoto filmu budete mít s tím špatným, který je v režisérské verzi. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Konečně po čase film po kterém mi zůstal hřejivý pocit u srdce a který si 5 hvězdičkové hodnocení plně zaslouží. Osudový dotek je jeden z nejlepších sci-fi filmů s orginálním příběhem o změnách minulosti a s výborným scénářem. Z celého filmu bych nevypustil jedinou scénu. Kutcherův nejlepší film. Nádherný film, který lze každému doporučit a svým příběhem nenechá nikoho chladným. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (38)

  • Všetky väzenské scény sa natáčali v skutočnom väzení (štát Washington), so skutočnými väzňami. (Peter-1307)
  • Kayleigh (Amy Smart) coby prostitutka vyčítá Evanovi (Ashton Kutcher) událost ve sklepě. Evan ale už dříve situaci napravil a proto se k ní dosud nedostal - ve skutečnosti se tedy nemohla stát. (Thanoris)
  • V jednom flashbacku čte Evan (Ashton Kutcher) pasáž z krátkého příběhu Raye Bradburyho s názvem "A Sound of Thunder". Vypráví o skupině lidí, která se vydá do minulosti lovit dinosaury. Jeden z nich omylem zašlápne motýla, což má v budoucnosti za následek větší změny, než by se dalo předpokládat. (don corleone)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama