Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (9)

Pozůstalí

Pozůstalí (2014)

NEJLEPŠÍ SERIÁL posledních 2 let.____ Svým rozsahem až biblický příběh o hledání významu ve světě bez něj a zároveň detailní sonda do života utrpení, žalu a viny lidí, kteří v něm byli necháni po "Vytržení" napospas. Geniální scénáře, úžasná režie a dechberoucí herecké výkony. PS: Kevin a Nora jsou nejlepší pár, co můžete momentálně vidět na obrazovkách.

Buffy, přemožitelka upírů

Buffy, přemožitelka upírů (1997)

HIGH SCHOOL IS HELL. Pokud se člověk podívá pod povrch na první pohled pouze béčkové premisy, objeví do nejmenších detailů promyšlený svět o slastech a strastech dospívání. ______ Jen málokterý seriál tak mistrně využívá epizodického formátu a prohlubuje a posouvá postavy, všemožně podvrací klišé a obsahuje velké množství velmi originálních dílů nebo i celých linek, v nichž experimentuje s žánry, stylem, způsobem vyprávění apod. Vzhledem k mým restům si ještě netroufám tvrdit, že BUFFY je to nejlepší, co se na poli televizních seriálů kdy objevilo, ale nikdo před ní ani potom nedokázal řešit komplikovaná témata s takovou inteligencí, vtipem a čirou zábavností. _____ Aby člověk pochopil, proč je seriál o drobné blondýnce takový kult musí disponovat dobrou až velmi dobrou znalostí angličtiny a americké popkultury, přičemž sledovat systematicky po velkých celcích, nejlépe jako binge-watch, nejenže pomáhá zážitku, ale vzhledem k vzájemné protkanosti epizod (snad pouze jedna funguje sama o sobě a nemá žádný efekt na tamní svět a charaktery) a téměř neustálému odvolávání na díly minulé je naprosto nezbytné. WHY YOU SHOULD WATCH BUFFY

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

Ještě pořád solidní guilty pleasure. Jako malý jsem SG-1, hlavně pro svou mytologii, strašně hltal. PS: Vala Mal Doran je neskutečná bytůstka.

Veronica Mars

Veronica Mars (2004)

"Our story was epic, you know..." Po Buffy další sebeuvědomělá drobná blondýnka s prořízlou pusou a rancem bonmotů připraveným použít vždy a všude, který jsem naprosto propadnul. _____ Nikdy bych nevěřil, že něco jako teenage noir drama může fungovat, natožpak takhle úžasně.

Angel

Angel (1999)

Jestli byla BUFFY tématicky hlavně o dospívání, potom je ANGEL seriál o dospělosti se vším, co k ní patří. _________ PS: I když, možná vzhledem k věku, zatím pořád dávám přednost příběhům o drobné blondýnce, co se často potlouká po hřbitovech, tak musím uznat, že 5. řada (zejména její druhá polovina) je něco neskutečného a směle se může měřit s tím nejlepším, co v Buffyversu a vůbec v televizní tvorbě kdy vzniklo. WHY YOU SHOULD WATCH ANGEL

Skins

Skins (2007)

"Sometimes I think I was born backwards. You know, come out my mum the wrong way. I hear words go past me backwards. The people I should love, I hate. And the people I hate...." Plná palba za první geniální generaci. Effy a Cassie jsou naprosto boží postavy.