Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Biografie (3)

Jon Brion (skladatel / herec)

26.07.2011

Hudební skladatel, producent a především multiinstrumentalista Jon Brion vyrůstal v hudební rodině. Jeho otec byl vedoucím Yalského koncertního a pochodového orchestru, jeho matka zpívala v jazzových kapelách. Bratr Randy je dirigentem v L.A. a sestra Laurie je profesionální houslistkou. Mladý Jon však, na rozdíl od svých… (více)

Paz de la Huerta (herečka)

06.01.2011

Tmavovlasá smyslná herečka Paz de la Huerta se narodila 3. září 1984 v New Yorku (některé zdroje uvádí datum narození 4.září 1984). Má o dva roky mladší sestru Rafaelu (které se v rodině říká jednoduše Rafa). Její matka pracuje pro United Nations a specializuje se na pomoc s početím v zemích třetího světa. Otec žije na ranči ve… (více)

Ester Krumbachová (kostymérka / scenáristka / režisérka)

27.11.2006

Česká režisérka, dramatička, spisovatelka, scénáristka, výtvarnice, scénografka a především návrhářka filmových i divadelních kostýmů. Od r. 1954 působí jako výtvarnice v divadle (Oblastní divadlo v Českých Budějovicích, Městská divadla pražská, Národní divadlo).V roce 1961 se díky filmu Muž z prvního století (rež. O. Lipský)… (více)

Reklama