Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (161)

plakát

Marťanské lodě (2021) 

Martina osobně znám a živě si vybavuju, když mi přišla smska od Martina co se “Elišce” stalo. Nemůžu objektivně hodnotit.

plakát

Správce statku (2004) odpad!

škoda, že tady nejde dávat filmům "hejty" ...

plakát

Jmenuji se Oliver Tate (2010) 

Asi jsem dostatečně nepochopila o co v tomhle filmu vlastně jde, ale nijak mi to nevadilo. Uvažování postav bylo takové schizofrení a zároveň instantní jako ze soap opery. Každopádně za zmínku stojí kostýmy (i když tam většinu času mají hlavní hrdinové jen zimní kabáty), které hezky definují postavy - příklad: zhroucený otec a jeho župan nebo sousedi/ninjové.

plakát

Umírající zvíře (2008) 

Celý film je vycpán neuvěřitelně patetickými tématy - stárnutí, nevěra, nemoc, smrt... o hvězdičku lepší než Podzim v New Yorku je to pro mě jen díky Benu Kingsleymu

plakát

Crazy Heart (2009) 

Big Lebowski zpívající pravý country. Jeff Bridges podle mě tuhle roli nehrál, prostě na tom place jen byl a sem tam něco řek. Občas zazpíval (výborně) nějakej ten song... takhle ten film působí - naprosto civilně. A i když filmů s obdobnou tématikou jsem už pár viděla, tady mě J.B. dokonale uchvátil svou osobností. Měla jsem dojem, že si tu roli vyloženě užívá.

plakát

Krvavá neděle (2002) 

Úžasný film o děsivé události. Kamera, která ve vás vyvolává pocit, že jste chvíli skutečně jeden z ostřelovačů a ve druhé chvíli jeden z účastníků pochodu. Cítíte ten zmatek a nervozitu na vlastní kůži.

plakát

Čtyři minuty (2006) 

Nejlepší jsou scény, kdy Hannah Herzsprung hraje na klavír svou "černošskou" hudbu...těch scén je tam pár,ale vryjí se do paměti, včetně strhujícího závěru.

plakát

Opravdová kuráž (2010) 

Po dlouhé době zase opravdu povedený western. Co se týče příběhu-na začátku filmu jsem si říkala "Proboha, ta holka má ale v životě smůlu." pak jsem si říkala "Nic horšího se jí snad už nemůže stát." a nakonec jsem si řekla "Ale jo, proč ne..." Jde o to, že ta holka je vám tak nějak strašně sympatická svou výřečností až vám to začne lézt na nervy. Jeff Bridges je jednooký ztroskotanec, který mi tak nějak připomněl Deppovu kreaturu z Pirátů v karibiku. A Matt Damon, i kdyby na sobě neměl ten děsnej kovbojskej vohoz s ostruhama a rolničkama, stejně by pořád působil jako parodie na texaskýho kovboje. Ale western je to dobrej, ba výbornej.

plakát

Pohřben zaživa (2010) 

Hodně klaustrofobie, hodně telefonátů. Všechno v tom filmu mi nějak nepasovalo dohromady. Takže jsem si z toho odnesla pocit, že Paul Conroy si asi nic jinýho nezasloužil.