Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (15)

plakát

Pravda vs. Alex Jones (2024) 

Tak tohle je tedy síla. Výborně zpracovaný dokument.  Děsivé je, že Jones evidentně necítí žádnou vinu, žádný stud. A ještě děsivější je, že nemá zákaz činnosti.Pro mě je to studie člověka, který šíří konspirace a lži a nemá žádné morální zábrany, žádné svědomí. Člověka, který ani o těch lžích a konspiracích nemusí být přesvědčený, ale ví, že to bude trhák.Člověka, kterého nepřesvědčí nic o tom, že jednal špatně, jen ho tedy rozvrkočí finanční ztráta.A po soudu přijde domů, dá si panáka a řekne si - musíme prodat víc zázračné vody.

plakát

Wonka (2023) 

To je taková srágora, že se mi na to ani nechce plejtvat písmenkama. Ten hlavní hrdina se zdeformovanou lebkou neumí hrát - možná v Duně zvládal ty dlouhé pohledy do dáli, ale tady je to trochu náročnější (zejména v porovnání s geniálním Deppem) a to už prostě nedal. Příběh je jedno klišé za druhým a co je nejhorší: pořád zpívaj! A zpívaj ucamrtaný cajdáky, který by možná prošly v muzikálu ze sedmdesátek, ale teď se mi z nich chce jen zvracet. Dalo se zvládnout jen s přeskakováním cajdáků. V kině bych chtěla vrátit vstupné.

plakát

Batman (2022) 

Dát do hlavní role Pattinsona je sprostou urážkou všech předchozích Batmanů. Nejenže neumí hrát a umí se jen tvářit jako upír, ale když si (bohužel dost často) sundá tu masku, je ušmoulanej a tomu, že je nejbohatší z Gothamu, by snad nevěřil ani zbožňovatel shopalkoholky. Neumí chodit, neumí se nosit jako Batman a v obleku vypadá jak bezdomovec. Tolik k hlavní postavě. Co je nutné ocenit, je úporná snaha tvůrců z naprosto minimalistického a plochého děje vytřískat tříhodinový biják. Dá se přežít jen s ff. Natahování temnými záběry s podkresem hlubokého hlasu, mumlajícího "jsem pomsta", dlouhé a nudné rvačky (protože milé děti, hádejte, kdo nakonec vyhraje) zabírající 50 % času ... směřují do zádě, hoši. Opakované shlédnutí nehrozí ani náhodou, ale kdyby mě chtěl někdo mučit, tak tohle je lepší než waterboarding.

plakát

Děti si nech! (2021) 

Je to komedie. OK. Dávám do mikrovlnky popcorn. Hmmm ... ta zápletka není úplně špatná, otvírám pivo. Hele, já se bavím. Jéje - a nenastává žádné do náruče padání a návraty - je to prostě realita - jsem dožatá. Mohli si odpustit tu halyvúdskou scénu na koncertě, ale jinak docela dobrý :)

plakát

Lovci duchů (2005) (seriál) 

Ten, kdo přeložil název do češtiny jako "Lovci duchů" by si zasloužil zaplatit ušlé zisky - vzpomínám si, že to běželo na Prima a mě vůbec nenapadlo se na to ani podívat, protože jim souběžně na Zoomu běžely takové ty ezo srágory o magorech, co běhají po starých barácích a předstírají že vidí duchy. No, škoda byla napravena díky HBO a momentálně to sjíždím po šesté a hlasuju pro nejlepší seriál ve svém žánru ever. Marně hledám, co by mě asi tak mohlo po tomhle seriálu bavit ... a vždycky skončím u Supernatural 1/1 :) Casting - 10*, herecké výkony v hlavních rolích - 10*, naprosto uvěřitelný alternativní svět - 10*.  Což je BTW docela sranda, protože docela dost ezoblbů tenhle seriál uvádí jako důkaz pravdivosti ve svých fantasmagoriích :)

plakát

Lovci duchů - Absence (2019) (epizoda) 

Konečně je po ní. Od té doby, co se vrátila, se chovala jako blondýna, byly s ní jen potíže a když ječela na toho chudáka kluka, dostala, co si zasloužila.

plakát

Black Adam (2022) 

Tenhle film je důkaz, že BB není vyhrazeno pro blondýny. Ta koza leze někam, kam nemá, hledá něco, co nemá být nalezeno a když ji padouši (naprosto nečekaně) chytnou a z nejlepšího kámoše se vyklube (twe šok) spojenec padouchů, tak řekne něco, co nemá být řečeno. Pak na pokyn "zůstaň tady" utíká, ohrozí celou svoji rodinu, synáčka milovaného skoro nechá zabít a vůbec se chová jako kráva. Jinak je v tom filmu fakt všechno: debilní puberťák, který ne a ne se nechat zabít, tlustý brácha aka humorná, ale hrdinská postava, parta superhrdinů, která kde se vzala, tu se vzala, ale evidentně by si rádi zahráli v dalším filmu (kromě Brosnana, který musel mít fakt velkou finanční nouzi - ale zabili ho, takže dobrý), několik konců (panebože, ještě?), obrácení Ferdyše Pištory, vláda lidu a tak. B/WLM: v celém filmu je jediný běloch Brosnan a toho zabijí. Jsem dotčená a budu je asi žalovat, mám taky svý práva! Pardon, ještě je běloch ten debilní superhrdina, co všechno pokadí, ale toho asi zabijou příště. Podívám se na to podruhé pouze pod hrozbou CZ 75 u hlavy.  Test: kolik jste našli vykradených filmů? Já na první (a poslední) shlédnutí 12.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Mám návrh na podtitulek (spoiler alert):  "Stockholmský syndrom francouzské princezny". Ve zkratce jsem se dozvěděla všechno to, čím nás krmila bolševická propaganda: Zikmund byl slizský had, Žižka byl úžasný velitel (v tom případě tedy nechápu, proč byl ve filmu tak dokonale necharismatický a jediné jeho fakt velitelské rozhodnutí bylo tu fešandu vrátit taťkovi do Francie (což způsobilo vzpouru jeho (věrné žoldácké) hordy)), husiti byli lidově fajnový a Václav byl hodný a pěstoval si lva, který jako správný symbol české země zahnal zlé útočníky na fešandu.  Další poznatky, spojené s filmem:  1. Kameraman objevil dron - první záběr na koruny stromů super, druhý "OK, proč ne", třetí "Cože", čtvrtý, pátý a všechny další "Proč?" 2. Špína, krev a brutalita se musí prezentovat 90 % času - no ono by to bylo jinak jako dost nudné, nebo co? Jak nejsou střeva venku, nemá film na trhu šanci? 3. Ať žijí klišé - kromě těch národně hrdinských nechybí svěřovací rozhovor s romantickou hudbou, zakončený (skoro) hudlanem a závěrečný souboj se záporákem 4. Možná měl někdo hudebnímu dramaturgovi té věci sdělit, že "Ktož sú boží bojovníci" fakt není jediná píseň z té doby (nehledě na to, že vznikla později) a že dát na konec ufňukanou anglickou písničku svědčí o mimořádném nedostatku vkusu. 5. Historikům se bez alkoholu nedoporučuje. S jedním jsem na tom byla, naštěstí to byl zrovna jeden, co má velký smysl pro humor. Smál se nahlas. Za jedna. Podívám se na to znovu jen v případě, že další varianta bude ukřižování.