Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (17)

plakát

Četa (1986) 

"Lock and load"

plakát

T2 3-D: Battle Across Time (1996) 

Nejlepší 3D film co jsem viděl. T-1000000 na třech plátnech najednou kolem celého kinosálu je nejvíc a 4D efekty + pohybující sedadla v kině a živí herci hrající mezi lidmi je super. Nelze hodnotit bez shlédnutí v kině a ve 3D. Show jenž tomu předchází, prezentace T-600 naživo a střelba na terče je také vynikající. Jen jediná vada: viděl jsem to v japonštině - Universal studio, Osaka, Japan.

plakát

Avatar (2009) 

Cameron se vrátil po dvanácti leté odmlce, aby zas překonal sám sebe. Filmů o kolonizaci jsem viděl několik. Filmů o napadení mimozemšťany také a filmů o boji za svobodu není také málo. Jim Cameron toto smíchal dohromady a lidskou rasu postavil do role vetřelců na nově objevené planetě. To vše vyšperkoval dokonalými triky ve 3D. Ve finále je to velice zábavný film, který silně upozorňuje na ekologické ničení naší planety. Rozmanitost přírody na Pandoře je neuvěřitelně vyobrazena, veškerá fauna a flóra zde tvoří jeden celek, což se překvapivě nejvíce projeví v závěru filmu. Myšlenka struktury života na planetě je pro mě vcelku zajímavá. Postavy Avatarů a Na'vi jsou po technické stránce také povedení a i výběr ostatních herců není špatný. Příběh filmu sice není nijak originální, ale zpracování je dokonalé. V úvodu filmu jsem si skutečně myslel, že jsem s mariňáky v kosmické lodi až se mi tam zatočila hlava a pobyt na Pandoře jsem si užil ještě více. Po velkém očekávání je pro mě tento film tím, co jsem očekával a až na některé detaily mě nezklamal. " It is great." "That's outstanding."

plakát

Zombieland (2009) 

Velice zábavná komedie. Čekal jsem sice větší nářez ze strany zombie, ale i přes to jsem se dost bavil. Woody je jako vždy perfektní a Bill Murray jako "zombie" je prostě boží a i ostatní herci se mi tak líbili. Nečekal bych, že mě ještě může překvapit film na toto téma a to se stalo. Pár dobrých hlášek se ve filmu také najde no a to si myslím, že stačilo na ****.

plakát

2012 (2009) 

Povdený film o konci světa. Velkým tahounem filmu je zobrazení katastrofy, nikoliv však už příběh postav. Avšak u filmu tohoto žánru mi to ani moc nevadí. Scény s úniky hlavních postav před katastrofou jsou vždy maximálně přehnané, tak jak je u R. Emmericha obvyklé. Závěrečnou scénu s americkou archou si však mohl už odpustit. Jinak jsem se bavil po celou dobu.

plakát

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) 

Vynikající. Po Návrat Jediho nejlepší co Lucas natočil. Darth Vader je dokonalý. Přesně tohle jsem chtěl vidět od května 91, kdy jsem poprvé viděl v kině Novou naději.

plakát

Vetřelec: Vzkříšení (1997) 

Tak tenhle film byl pro mě zatím největším zklamáním. Nápad na oživení Ripley není zas tak nejhorší, android v podání Winony Ryder také ne, ale hned v úvodu mi rozčarovala komunikace lidí s mateřskou lodí "father". Komediální prvky některých herců jsou spíše smutné a narození "zase nového" vetřelce doprovázel v sále spíše smích nežli děs. Naopak jeho smrt byla k pláči, mě ho snad bylo líto jak brečí. No, ale na obhajobu zase původní vetřelci válečníci jsou dobře udělaní a "Alien Queen" má také svoji důstojnost. Podvodní honička je velké plus, no tak za tři. Johner: "What, like, did you do?" Ripley: "I died"

plakát

Batman (1989) 

Tim Burton natočil fantastický film o legendárním komiksovém hrdinovi v netopíří masce. Gotham City je dokonale zobrazeno podle bizardích představ režiséra, hercké obsazení včele s Nicholsonem vynikající a hudební doprovod od Elfmana také nemá chybu. Film naprosto právem zaujal 4. místo v žebříčku komerčně nejůspěšnější filmy. "You ever dance with the devil in the pale moonlight?"

plakát

Indiana Jones a Chrám zkázy (1984) 

Indy je zpět pod vedením znamé dvojice Lucas - Spielberg a opět v doprovodu Johna Williamse. Volné pokračování filmu "Raiders of the lost ark" nás tentokrát zavede do Indie. I přes podstatně temější atmosféru je to velice vydařený film plný nervydrásajících scén. V USA byla poprvé u filmu přidělena přístupnost od 13ti let. Indy pokračuje ve svých vtipných hláškách v těch nejbezvýchodnějších situacích a jeho filmová partnerka v podání Kate Kapshaw i jeho mladý kamarád se navzájem výborně doplňují. Zasazení děje o rok před první film není důležité a nahrazení Nacistů pankotskými otrokáři na kvalitě filmu nic neubralo. Kvalitní akční scény jsou velice působivé a finále na Indym rozseknutém mostě je zkrátka bomba. Willie: "You know how to fly, don't you?" Indy: "No, do you?"

plakát

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983) 

Na třetí díl trilogie jsem se velice těšil. Nejvíce na Jabbu Hutta, nezklamal mě. Triků je zde zase více a nová Hvězda Smrti a její likvidace je velice povedená. Souboje se světelnými meči jsou dobře propracované. Příběhy postav spějou zdárně ke šťastnému konci a přechod Dath Vadera na stranu dobra byl pro mě velice dojemný. Pro mě nejlepši trilogie všech dob je ukončena. Možná někdy Lucas na ni naváže, rád bych se dozvěděl co se se všemi hrdiny stalo v budoucnu. Třetí komerčně nejůspěšnější film všech dob.