Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Vetřelci

Vetřelci (1986)

James Cameron po úspěšném filmu "The Terminator" přichazí s další peckou na téma sci-fi. Pokračování úspěšného filmu Ridley Scotta "Alien" se zhostil nad očekávání. Nový druh vetřelce a hned v hojném počtu, proti nim speciální výsadková jednotka a opět Ripley. Skvělé obsazení, hudba, speciální efekty a hlavně Cameronova "Alien Queen" ke konci filmu. "This time it's War."

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

"I'll be back" řekl v roce 1984 Arnie a vrátil se za sedm let. Nečekal jsem však, že to bude s tak grandiózním nástupem. Lucasovo studio ILM předvedlo své nejlepší počítačové triky a Cameron představil nejdražší film všech dob. T-800 jako ochránce Johna Connora a proti nim T-1000 jako nejnovější model terminátora z tekutého kovu. Přes dvě hodiny akčního nářezu, který mi nenechal vydechnout do poslední chvilky. Vynikající Linda Hamilton jako Johnova matka Sarah. "Hasta la vista, Baby."

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)

Těžko asi říci co si lidé mysleli, když v roce 1977 odcházeli z kina. Já tento film viděl poprvé až v roce 1991 a byl jsem velice překvapen a nadšen. Darth Vader, Obi-Wan, Luke, Leia a Han, to jsou postavy, které se mi okamžitě vryly do paměti asi na věčnost. Velice vydařené triky a dokonalá hudba. Vesmírné dobrodružství, které odstartovalo novou filmovou éru. Film se stal komerčně nejúspěšnějším filmem všech dob. Když Lucas viděl fronty ve dnech premiéry před kinosály, věděl, že síla ho bude již provázet navždy. "May the Force be with you."

Indiana Jones a Chrám zkázy

Indiana Jones a Chrám zkázy (1984)

Indy je zpět pod vedením znamé dvojice Lucas - Spielberg a opět v doprovodu Johna Williamse. Volné pokračování filmu "Raiders of the lost ark" nás tentokrát zavede do Indie. I přes podstatně temější atmosféru je to velice vydařený film plný nervydrásajících scén. V USA byla poprvé u filmu přidělena přístupnost od 13ti let. Indy pokračuje ve svých vtipných hláškách v těch nejbezvýchodnějších situacích a jeho filmová partnerka v podání Kate Kapshaw i jeho mladý kamarád se navzájem výborně doplňují. Zasazení děje o rok před první film není důležité a nahrazení Nacistů pankotskými otrokáři na kvalitě filmu nic neubralo. Kvalitní akční scény jsou velice působivé a finále na Indym rozseknutém mostě je zkrátka bomba. Willie: "You know how to fly, don't you?" Indy: "No, do you?"

Predátor

Predátor (1987)

Velmi vydařený akční film plný skrytého nebezpečí v jihoamerické džungli. Dutch a jeho parta jsou postupně likvidováni neznámým nepřítelem skrývajícím se v korunách stromů. Jeden z nejlepších Arnoldových filmů. Postava Predátora je dokonale ztvárněna a ostatní členové komanda jsou skvěle obsazeni. Strach z neznámého nepřítele je velkým tahounem filmu."You're one ugly mother fucker"

Batman

Batman (1989)

Tim Burton natočil fantastický film o legendárním komiksovém hrdinovi v netopíří masce. Gotham City je dokonale zobrazeno podle bizardích představ režiséra, hercké obsazení včele s Nicholsonem vynikající a hudební doprovod od Elfmana také nemá chybu. Film naprosto právem zaujal 4. místo v žebříčku komerčně nejůspěšnější filmy. "You ever dance with the devil in the pale moonlight?"

Četa

Četa (1986)

"Lock and load"