Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

TT3D: Closer to the Edge

TT3D: Closer to the Edge (2011)

Z určitého pohledu je to pro mně nejkrásnější film, miluju roadracing, miluju motorky, miluju ostrov Man. Nepochopíte proč to tyhle chlapíci dělají, nepochopíte proč se vrhaj do něčeho fakt šílenýho, ale pokud aspoň trochu milujete adrenalin, zamilujete si i tohle. A nebo jak řekl Guy Martin - Pokud si myslíte, že je bezpečnější jít domů, a sekat trávu, jděte - a nás nechte! Povinost pro motorkáře, motoristy a milovníky adrenalinu! Po 4 shlédnutích nelze hodnotit jinak než 5 hvězdičkami. PS: modlím se aby pro mne někdo natočil něco podobného s Michalem Indi Dokoupilem a odehrávalo se to na 300 zatáček Gustava Havla. Děkuji!

Gone in 60 Seconds

Gone in 60 Seconds (1974)

Víte jak těžké je zaparkovat? Dvěma slovy, parádní film. Často jsem si říkal že teď už musí skončit, že dál nepojede, a přece na to zas šlápnul a jel. Výborná honička, nějak ani nechápu jak mi tak rychle mohla utéct. Začátek, o partě zloďějů aut mně bavil, a když došlo na tu super honičku, bavil sem se dvojnásobně. Hudba mi k tomu taky pasovala, jednoduše výborně zachycená atmosféra Film je plnej nádhernejch aut z tý doby, a především ten Ford Mustang '73.........naprostá bomba jako celek a ne jen jako honička jak to někteří vyzvihují. Jednoznačně jeden z nejlepších filmů o autech co je. Remake je proti tomuhle kultovnímu snímku odpadem. Škoda že můžu dát jen 5 hvězdiček, protože kdybych dal víc, bylo by za co .

Grand Prix

Grand Prix (1966)

Naprosto skvělej, spíš nejlepší film o Formuli 1, z doby kdy rozhodovala kvalita auta, umění konstruktérů a pilotů a ne sponzoři a podobně, z doby kdy reklamy byly jen okolo trati a ty auta byly prostě nádherný. Především závody jsou natočeny strhujícím způsobem a pro mě bezkonkurenčně. Nádherný onboard záběry, záběry na pedály ale i z okolí trati na úžasný závody pár bláznů. Nelze na to koukat jinak než na pomník jezdcům a celé komunitě Formule 1 z té doby, protože o tom ten film je. A je to úžasný! Pro fanoušky Formule 1 společně s filmem Senna povinnej film. Bavil sem se skvěle a téměř 3 hodiny mi ujeli tempem těch nejrychlejších aut z filmu. Opakuju se, ale úžasnej, strhující a perfektně natočenej film.

Vanishing Point

Vanishing Point (1971)

O konci jednoho pravýho chlapa, co byl opravdu svobodnej. Výbornej film, výbornej Kowalski, výbornej bílej Dodge Challenger 1970. Kombinace chlapství a svobody, alespoň pro mne, presentovaná spanilou jízdou amerikou jen občas přerušená vstupem zajímavé osoby do děje. Tleskám Barrymu Newmanovi za úžasné stvárnění Kowalskiho a týmu konstruktérů firmy Dodge, kteří stvořily Challenger, protože nic víc bych snad ani nepotřeboval. Srovnávat Vanishing Point s Grindhouse: Auto Zabiják prostě nejde, protože jak řekl dablér Mike v Grindhousu, tohle byla jízda! Mám další film který miluju, nic naplat, 5 hvězd!