Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Kultovní snímek světové kinematografie. Král sci-fi hororu. Film s výborným hereckým obsazením, plný skvělých hereckých výkonů, výborných efektů, disponující strhující žánrově a hudebně doladěnou atmosférou.

Tanec s vlky

Tanec s vlky (1990)

Tento film jsem viděl znovu po dlouhých letech. Je ostuda, že jsem skoro zapomněl na vyjímečnost a dokonalost snímku, který je vyloženě strhujícím zážitkem pro "oko i duši". Marně přemýšlím nad tím, jestli tomuto dílu něco chybělo. Jestli je mu vůbec co vytknout. Nemůžu ale na nic přijít... To bude asi tím, že tam nic takového není. Málokdy se mě něco takového stává, ale tady marně hledám slova, kterými bych výstižně vyjádřil můj pocit z tohoto filmu.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Z mého pohledu patří druhé pokračování Terminátora, stroje na zabíjení stvořeného společností Cyberdyne Systems mezi nejlepší a kultovní akční sci-fi filmy všech dob. V tomto filmu jsem ocenil změnu, která staví film ještě do zajímavější pozice. Souboj dvou strojů vyslaných zpět v čase počítačovým systémem Skynet, který byl původně globální digitální obrannou sítí. Skynet si během svého aktivního období působení ale uvědomil sám sebe a od toho se odvíjí celá pointa filmu. Jeho operátoři zpanikařili v momentě , kdy si uvědomili rozsah schopností Skynetu a jejich rozhodnutím bylo pokusit se ho vypnout. Skynet považoval ale tento krok za útok a rozhodl se zničit potencionální hrozbu. Čili lidstvo. Skynet tedy odpálil jaderné střely na Rusko. Věděl, že ruský protiůder vyřadí jeho nepřátele v USA. Stalo se tak, ale lidstvo nevymřelo úplně. Přeživší měli mezi sebou člověka... Johna Connora, který byl schopen vést válku proti strojům. Skynet ho stále musel považovat za hrozbu a tak se rozhodl vyslat jednoho svého terminátora už podruhé zpět v čase aby zabil Johna v době , když byl ještě dítě. Protistrana, ale měla k mání také jednoho přeprogramovaného terminátora T-800, kterého okamžitě vyslala zpět aby smrti Johna zabránil. Film disponuje na dobu , kdy byl natočen vynikajícími efekty. Herecké výkony jsou z mého pohledu na hodně vysoké úrobni. Hudbu a celkové ozvučení považuji za téměř geniální. Tento film jsem viděl již několikrát a musím říct, že jsem se u něj nikdy ani na moment nenudil.

Příběh gangstera: Nástup k moci

Příběh gangstera: Nástup k moci (2007)

Jo tak to je libůstka!!! :D Těžko popisovat můj zážitek z tohoto filmu. Možná radši věci příliš nerozebírat, protože bych pak byl jistojistě označen za psychopata. Vraždy, násilí, vydírání, zbraně, rvačky, krev, steroidy, drogy a kurvy. No krása pohledět! Takový zvěrstvo nám tu chybělo :)