Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Zajímavosti k filmům (7)

Lidice

Lidice (2011)

Celostátní premiéra filmu se po dohodě s produkcí uskutečnila 9. června 2011 od 21:30 hodin v zahradě za lidickou galerií. S ohledem na omezený prostor hlediště a velikost promítacího plátna byla určena zejména pro přeživší lidické tragédie, jejich potomky a příbuzné, a lidické občany.

Avengers

Avengers (2012)

Aby mohl hrát Hawkeye, byl Jeremy Renner trénován olympijskými lukostřelci v zacházení s lukem. Naučil se základy lukostřelby, stejně jako správné postoje a držení, ale jedním z nejtěžších úkolů byla konzistence ve způsobu tasení šípu a natahování luku, což je náročný úkon, probíhá-li rychle.

Avengers

Avengers (2012)

Natáčení začalo 25. dubna 2011 v Albuquerque v Novém Mexiku, kde se film natáčel v ateliérech Albuquerque Studios a na mnoha lokacích ve městě a jeho okolí až do 28. července. Další lokace zahrnovaly Wilmington v Ohiu, Worthington v Pennsylvanii, Cleveland v Ohiu a New York. Natáčelo se také v Kalifornii a v Novém Mexiku. Hlavní štáb natáčel celkem 93 dní, druhý pak 47 dní.

Piráti z Karibiku: Na konci světa

Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007)

Herci a štáb natáčeli kolem posledního týdne v srpnu roku 2006 u pobřeží Jižní Kalifornie v oblasti South Bay. Přítomní mohli vidět, jak se Černá perla plaví do přístavu a z přístavu Palos Verdes Estates a u mola na pláži Redondo. Hvězdy filmu si tehdy vzaly volno, aby se pozdravily s fanoušky a rozdaly autogramy.

Piráti z Karibiku: Na konci světa

Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007)

Štáb vybudoval šedesát stop dlouhou repliku přední části Černé perly na zádi návěsu na solných planinách v Utahu pro natáčení se Stínem perly. Natáčení bylo naplánováno na 19 dní, ale trvalo jen 4 dny.

Piráti z Karibiku: Na konci světa

Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007)

Natáčení začalo 6. dubna 2005 na ostrově St. Vincent (paradoxně jednou ze závěrečných scén). Na ostrově Grand Bahama filmaři natáčeli na otevřeném moři a v obrovské nádrži, kterou zde vybudovali. V ateliéru 12 v Universal Studios vznikla obrovská napodobenina singapurské čtvrti z počátku 18. století skládající se z 40 domů. Ve městě Bonneville Salt Flats v Utahu se natáčely scény, v nichž kapitán Jack Sparrow (Johnny Depp) pomalu propadá šílenství ve svém osobním pekle. V ateliéru 2 ve studiích společnosti Disney vznikla Zátoka vraků. A v obrovském hangáru ve městě Palmdale v Kalifornii, jenž byl původně postaven v roce 1983 ke zkonstruování stovky bombardérů B-1, se natáčela závěrečná apokalyptická bitva, která se odehrává v monumentální bouři.

Reklama