Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Smrtící bumerang

Smrtící bumerang (1996)

Toto dílo B. B. Thorntona, ke kterému si napsal scénář, zahrál si v něm hlavní roli a také si ho sám zrežíroval si zasloužilo víc, než jen Oskara za nejlepší adaptovaný scénář. To co předvedl B. B. Thornton v hlavní roli bylo naprosto famozní a rozhodně nominaci pro nejlepší herecký výkon měla akademie přetavit v sošku! Mluvený projev Karla (B. B. Thornton) je prostě úžasný zážitek, a proto je tenhle film nutné vidět v původním znění. Pokud někdy u filmu příliš nesedí žánr, tak tady je to drama jako vyšité. Když jsem ten přiběh před pár lety viděl v Nezávislém filmovém létu na ČT, tak jsem ho dlouho nosil v sobě a měl jsem z toho filmu velmi dobrý pocit a rád se k němu vracím. Prostě krásná ukázka toho, jak by mělo drama vypadat a 135 minut uteče jako voda. Na závěr opět doporučuji původní znění s titulky, ačkoliv preferuji dabing, tak u tohodle filmu ten požitek skutečné kazí. Závěrem říkám VÝBORNĚ a díky pane Thorntone!

Vůně ženy

Vůně ženy (1992)

Nezapomenutelný filmový zážitek! Výkon Al Pacina je naprosto fenomenální! Tohle by mělo být měřítko pro udělení Oscara. Vynikající dílo, které v člověku zanechá velmi příjemný pocit a spoustu otázek, na které si každý sám musí najít odpověď. Celý film provází krásná hudba, která navozuje příjemnou atmosféru, ve které se odehrávají velmi působivé scény. Tenhle film dodává sílu a chuť do života a já za něj musím jen poděkovat a milerád ho řadím do mé TOP10. Úžasně zahrané drama se vším všudy a já tleskám a tleskám. Už teď se těším, až si tuhle perlu vychutnám znovu! 157 minut a já jsem smutný, že to skončilo tak rychle... Jednoznačně 100 %.

Nespoutaný Django

Nespoutaný Django (2012)

Jedním slovem, skvělé! Kdo má rád Tarantina, tak si tady přijde na své se vším všudy.

Čas probuzení

Čas probuzení (1990)

Velmi hluboký příběh. Vynikající herecký výkon Robina Williamse a nadpřirozené herecké vystoupení Mistra De Nira. V průběhu filmu si člověk uvědomí ty skutečně důležité životní hodnoty a hlavně, že tou nejdůležitější je možnost žít. Duše, která je zavřená v tělesné schránce je naprosto nepředstavitelná záležitost. Člověk vnímající dění okolo sebe bez možnosti jakékoliv reakce, to je to nejhorší, co si lze představit. Rozhodně to však není život. Fámozní snímek a pro mě bez diskuze TOP10.

Olověná vesta

Olověná vesta (1987)

V porovnání s Četou je pro mě Kubrickův snímek prostě silnějším zážitkem. Zvláště první půle skvěle zobrazuje neskutečný nápor na psychiku člověka, který je následně v druhé části vržen do nelítostných bojů. Spousta vojáků vlastně ani nevěděla proč a za co bojují a cíl většiny z nich byl jen přežít. Kubrickův film tyto psychologicky náročná témata skvěle zachytil a s bravurou sobě vlastní je dovedl proložit vtipnými sarkastickými poznámkami. Ani po několikátém shlédnutí mě tenhle snímek nenudil.