Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původní trilogie KMOTR je zde sestříhána v chronologickém pořadí. Ode dne útěku malého Vita Andoliniho z rodné Sicílie roku 1901 až po smrt dona Michaela Corleona v roce 1997. Do děje byly vloženy i některé scény, které byly v původních verzích vystřiženy. (3DD!3)

Recenze (141)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Francis Ford Coppola, Mario Puzo .. Celé tohle, vůči filmům kapku poupravované dílo, je rozhodně na *****, ale Kmotr part. I je i nadále nejlepší a lehce zastiňuje další části trilogie. První část je dokonalá i díky Brandovy a vůbec celý průběh filmu a hlavně konec kdy je Pacino ... však vy víte!! ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Existuje vůbec na té naší zatracené planetě něco tak krásného, tak opravdového, aby nás to dojalo, zaskočilo i nadchlo zároveň? Kam vlastně směřují jednotlivé osudy, kdo má na životním kolbišti přednost a co má v našem životním pachtění opravdový smysl? Odpověď patrně neexistuje, ale o její nalezení se pokusil snad každý. Tam, kde se člověk mohl spolehnout jenom sám na sebe, brzy poznal, že to nestačí, že si sám jednoduše nevystačí, alespoň ne příliš dlouho. Kam jinam se obrátit než na ty schopné, především pragmatické a rozumné, kteří vynikali úsudkem a chladnokrevností. To byl počátek nejlépe fungující a nejsolidárnější organizace lidských dějin, která se ustavila na Sicílii už kdysi v temnotách vrcholného středověku. Narozdíl od těch japonských, nebo nedej bože ruských band tu minimálně zpočátku nešlo o naakumulování co největší hromady peněz, nýbrž o zabezpečení rodiny, blízkých i těch méně úspěšnějších krajanů. Jako každá sebelepší myšlenka musela být i tato napadena pěnězichtivými lehkomyslnými nedočkavci, a i tady se nakonec muselo ukázat, že násilí plodí jen násilí, a že nemilosrdné zúčtování se všemi nepřáteli je dvojsečnou zbraní. Však tíha povinnosti, která je předávána z generace na generaci se sčítá, násobí, snad i umocňuje a cesty zpátky již není. V tomto a nejenom v tomto tkví nebývalá hloubka, složitost a trpká tragika tohoto krásného příběhu. Dodnes nemohu pochopit, kde Mario Puzo získal tolik pramenů a neuvěřitelné fundovanosti k popsání mafiánského prostředí. Asi nikdy pak nebude zodpovězena otázka, co je lepší, kniha, nebo film? Kdo je větší génius, Puzo, anebo božský imaginátor Coppola. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Dnešní den jsem si zpestřil všemi třemi díly kmotra, abych si tak "zpříjemnil" mezisezoní přepočet na fotbalovém manažeru MIFA. Hodnotím průměrně. Bylo to zajímavé určitě, jenže na mě příliš zdlouhavé. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Moje nejmilovanější trilogie, hodlám si tvrdit, že snad nejlepší na naší kouli! Snad všechno už bylo řečeno, takže nevím co dodat dál. Tohle je proste klasika, kterou by měl vidět a především číst každý. Jednička byla Coppoluv opus perfectum, dvojka magnum a trojka byla proste trojka, zbytečné pokračování. 12/10 ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlépe natočená trilogie ve světě filmu. Film, u kterého budete brečet, budete nadšení, budete překvapení, budete ... v úžasu. Díky Coppolovi, Puzovi, a několika hercům, kteří ze sebe vymáčkli životní výkon. Tohle je prostě klasika, která nemá obdoby. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Nedávno mě skolila angína a tak jsem si čas mj; zkrátil Coppolovým majstrštykem a dal si všechny 3 díly v jednom zátahu. A výsledek? Už si netroufnu jednoznačně říci, že třetí díl je nejhorší. To je jako kdybyste se zeptaly matky, kterého ze svých třech synů má nejraději. Ikdyž ten prvorozený může být vždy pouze jeden :-) První díl, to je herecký koncert Marlona Branda s Al Pacinem. Druhý díl, Marlona Branda skvělým způsobem nahrazuje Roberto De Niro a třetí díl? Kromě standartně vynikajícího Al Pacina tvůrci vytáhli eso z rukávu v podobě mladičkého Andy Garcii, který je více než důstojným partnerem pro mnohem zkušenějšího Ala. Jedinou výtku a zároveň kaňkou tak pro mě je obsazení ( protlačení ) Coppolovy dcery Sofie do role dcery Michaela. V roli Mary mně vůbec neseděla a dovedu si na její místo představit mnohem lepší herečky. Předvádí hodně naivní a bezkrevný výkon.Přesto tvrdím, že 3 díl je velmi zdařilé zakončení jedné sicilské rodiny, dynastie Corleonů a scéna, kdy se Al Pacino vyzpovídává ze svých hříchů, patří vůbec k těm nejsilnějším zážitkům z celé série. Nejlepší trilogie, co kdy byla natočena. Hodnocení: 1 díl - 5*, 2 díl - 5* , 3 díl - slabších 5* ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Přesně tady tuhle srandu jsem neviděl, protože bych při sledování asi umřel. 583 minut není málo. Nicméně jsem viděl všechny díly zvlášť, takže si myslím, že mi náleží plné právo tuhle kompletní trilogii ohodnotit. V průměru to vychází na 4*, které i dám. V takovém souhrném součtu bych asi znovu upozornil na to, jak mě nasrala smrt Marlona Branda, protože ten měl prostě hluboko v sobě takový ten typický mafiánský kukuč. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně se Kmotr (hlavně ten z roku 1973) může řadit mezi revoluční filmy světové kinematografie po všech směrech: příběh, postavy, hudba, apod. KMOTR I: I belive in a America. Dobře, přiznám to! Byl jsem blázen, když jsem říkal, že tento, tehdy ještě neviděný kult Godfather (Kmotr) jsem neshlédl jen proto, že bych tento život mafiánské smetánky zřejmě moc nedocenil. Opak však byl pravdou. Kmotr je neskutečná a v mnoha scénách srdcervoucí projížďka mafiánským životem, která si určitě našla místo v mém filmovém srdci. Mnoho kultovních scén z tohoto filmu v parodické podobě jsem viděl již před shlédnutím Kmotra a tak mé srdce plesalo, když jsem tyto památné scény (bitka u hydrantu, Sonnyho smrt nebo závěrečná scéna) viděl v originále. Nezapomenout nemůžeme ani na kvalitní soundtrack , který dodával celému příběhu patřičnou epičnost. Jelikož jsem velký šťoural, tak jsem se snažil najít nějakou tu chybičku, ale hledal marně. Kmotr funguje je jako celek přímo bravůrně a hodně tomu přidává excelentní Marlon Brando v roli Dona Vita Corleona , jehož hlas a všeobecný charakter jeho postavy si každý musí zamilovat. Věřím v Ameriku. Amerika mi dala bohatství. 90%. KMOTR II: Nemohu si pomoct, ale bez přítomnosti neuvěřitelně charismatického Marlona Branda, to není prostě ono. Nemá to takový kvalitní nádech, která měla prvá část, hlavně díky již zmiňovanému Marlonu Brandovi (Don Vito Corleone), jehož hlas (samozřejmě v původním znění) byla nádherná a nezapomenutelná pastva pro uši, ale i pro oči. Ve druhém díle této celosvětově uznávané ságy musím přiznat, že jsem se místy dosti ztrácel v příběhu a samotný závěr nebyla taková emotivní perla jako první část Kmotra z roku 1972. Přesto všechno se jedná opět o kvalitní, dějově vyšperkovanou gangsterku v čele s výborným Al Pacinem (Michael Corneole), v jeho největší a nejslavnější filmové roli. 75%. KMOTR III: Opět příjemná a doufám, že závěrečná kmotrovská záležitost, která mě opět zaujala. Teď už vím proč je jméno Al Pacino tak zvučné, předvedl excelentní výkon ve filmu, který je jednoznačně kultem devadesátých let mezi gangsterkami. Samotný příběh mě sice neoslnil tak jako první díl Kmotra, který je bezesporu revoluční film ve světové filmografii a mohl za to neuvěřitelně charismatický Marlon Brando. Ale třetí Kmotr se mohl pochlubit nejemocionálnějším závěrem. Kdo prožíval od srdce všechny životní osudy Corleonovi rodiny ve fenomenální, třídílné trilogie, musela ho závěrečná scéna dojat! 85%. | Průměr 83% (4*) | ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Desetihodinová projekce nejpovedenější mafiánské trilogie vůbec s ještě pár novými scénami navíc, co víc si lze přát? .... "I will make him an offer he can´t refuse". 100% ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Celé série Kmotra si moc cením. Na úvod musím přiznat, že mě několikrát rozladila roztěkanost děje a velké množství postav. Možná i proto si to chce najít klidných 580 minut ve svém životě, abyste mohli tento vrchol světové kinematografie ocenit. A možná se to ani na první zhlédnutí nepovede. Ale teď proč se mi všechny snímky tolik líbily: Díla z mafiánského prostředí mám rád, a není proto divu, že jsem Kmotra hltal po celou dobu (občas až příliš dlouhé) stopáže. Samotný děj je skvělý, což není nic nového, a filmy překvapivě nestaví jen na ději, ale především na atmosféře, kterou Kmotr vystihl skvěle. Servíruje tak k nám něco výjimečného s tak nezaměnitelnou atmosférou. Vzpomínám si, že jsem Pacina nikdy moc v lásce neměl, to samé by mohlo platit i pro Coppolu. A přiznávám se, že Kmotra jsem viděl až v roce 2011 (všechny díly). A jsem rád, že jsem si počkal. Dříve bych možná celou kvalitu snímků neocenil. Stejně tak jako herecké výkony, - Al Pacino (zejména na něj jsem hodně změnil názor), Marlon Brando, Robert de Niro, Soffia Coppola a další se jenom díky Kmotrovi zapsali mezi mé nejoblíbenější. A je to asi paradox, ale mě se nejspíše nejvíc líbil třetí, nejdiskutovanější díl. Poslední půlhodina je asi nejlepší z celé série a závěrečná scéna vůbec jedním z mých největší zážitků v kinematografii. Se slzou v oku jsem dokoukal poslední část a věřte mi, že to pro mne opravdu typické není. ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Zajímá mě, kolik zdejších lidí pochopilo, že se jedná o jinou verzi Kmotra, než tu kterou mají na dvd, nebo jí nasáli na uložto...Tohle tu nebylo asi ani jednou v tv (ČT) Dabing Branda dělal pan Haničinec...a to pro verzi The Godfather 1902-1959: The Complete Epic (United States) ,tedy bez KMOTRA 3.... https://www.csfd.cz/film/285191-kmotr/recenze/ ()

Související novinky

Nabídka, kterou nemůžete odmítnout

Nabídka, kterou nemůžete odmítnout

13.11.2006

O pokračování kultovní trilogie Francise Forda Coppoly Kmotr se poprvé začalo hovořit už před dvěma lety, kdy na pulty knihkupectví dorazila kniha The Godfather Returns autora Marka Winegardnera.… (více)

Reklama

Reklama