Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Pohádka

Oblíbené filmy (10)

Americká krása

Americká krása (1999)

Wes Bentley jako voyeur s kamerou v ruce, ve spárech svého despotického otce, ze kterých se snaží vymanit. Tato dvojice na mně udělala nejsilnější dojem. Otec drsný a nekompromisní mariňák držící se svých zásad, šokuje v závěru filmu. Citlivý, rebelující syn a jeho pasáž se záběrem na poletující igelitový sáček, je pro mě nezapomenutelná. Sarkastický a nadržený Kevin Spacey v roli Lestera, který přes veškerou snahu, otce a manžela připomíná jen vzdáleně.

Vlčí bouda

Vlčí bouda (1986)

Podle mého názoru nedoceněný snímek, jeden z nejlepších děl režisérky Věry Chytilové. Napínavý psychologický sci-fi film z ledových hor doprovázený strašidelnou hudbou Michaela Kocába. Film ukazuje, jak se může zachovat dospívající mládež, když jde tzv. do tuhého. Vidíme zde povrchnost, nenávist, zbabělost, ale i smysl pro zodpovědnost a nakonec i odvahu. Celý film by se zdál tak nějak běžným, vždyť s těmito vlastnostmi se člověk bohužel setkává dnes a denně. Jenže to by tu nesměla být trojice podivných vedoucích-praktikantů, jejichž jména už jsou celá vůbec podezřelá… Prim hraje vynikající Miroslav Macháček, v roli vedoucího lyžařského kurzu. Na začátku filmu se mihne známý Jan Kačer s Ninou Divíškovou, jako rodiče jednoho z účastníků, závislého na prášcích. Kratičká role patří Jiřímu Krampolovi, coby prohnilému taxikáři, který posílá na kurz svého neméně prohnilého synka. Doporučuji pustit večer, kdy za okny hučí vítr a mrzne až praští…

Dobří holubi se vracejí

Dobří holubi se vracejí (1988)

Film o věčném boji s démonem alkoholem. Z prostředí protialkoholní léčebny v trochu zchátralém zámečku. Hrdý, velmi inteligentní topič a alkoholik Milan Kňažko. Motivují jej ženy a vzpomínky z dětství. Stále je zamilovaný do své dávné dětské lásky, nyní úspěšné operní divy. Malíř, který nepije alkohol v případě, kdy ho zrovna políbí Múza v podání Miroslava Macháčka. Nezapomenu na scénu, kdy v umývárně na zemi objeví z vody a pěny námět pro svůj obraz. Buzerujícího sviňáka se svým bodovým režimem zahrál brilantně Rudolf Hrušínský. Drsné, ale reálné odvykací praktiky s použitím antabusu. Chceš-li žít jako člověk a chtít lepším být, varuj se alkoholu. Velmi dobře natočené, zrežírované a nadčasové drama.