Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (130)

plakát

Oppenheimer (2023) 

První dvě třetiny filmu byly dechberoucí. Poslední část už z mého pohledu ztrácela na tempu díky velkému množství dialogů a politikaření. Každopádně - detonace samotné bomby byla jedna z nejintenzivnějších scén, které jsem kdy v kině zažil. Hudba úžasná. Herecké výkony famózní, v čele s Cillianem (tady asi nikdo nečekal nic jiného) a Robertem Downeym Jr. Konec byl velmi silný. Úžasná filmařská práce, ale občas se musím přiznat, že jsem se nudil. I tak Nolanovi přeji konečně toho Oscara - kdyby snad ne za režii, tak alespoň za scénář.

plakát

Kouzelná školka (1999) (pořad) 

Společně s Kostičkami vrchol české tvorby pro děti, Michal s páskou je český MacGyver a Františka bych si klidně natrvalo připevnil k zápěstí.

plakát

Seveřan (2022) 

Rozhodně zajímavý film. Mělo to nějaké slabší chvilky, některé scény byly až moc tlačily na uměleckou stránku. Každopádně mě to bavilo - vikingové, syrová brutalita, uctívání bohů, pomsta. Dal bych 4*,ale vzhledem k tomu, že těchto historických filmů (dobrých filmů) je strašně málo, což je strašná škoda, dávám 5. A děkuji, byl to zážitek.

plakát

Poslední samuraj (2003) 

Srdcová záležitost, úžasná hudba, atmosféra a herci. Tenhle film řadím mezi ty nejlepší vůbec. A ten konec? V lepší jsem ani nemohl doufat.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Zklamání. Čekal jsem málo, ale tohle je nic. Příběh se mi nelíbil, myslím že z takové koncepce jako Star Wars se dal vymyslet mnohem lepší začátek než jen smutné kopírování ze čtyřky (pocta filmu se dá vyjádřit i jinak). Postavy už byli lepší, ačkoliv mi tam kromě Hana chyběl vyloženě někdo komu bych ze srdce fandil. Záporáci naprostá katastrofa- ten velkej týpek z Marvelu - WTF?? Na Star Wars až moc vtipné, sorry - ten krásný příběh Darth Vadera si zasloužil lepší pokračování než je tohle...Nemělo se to natočit. Jak se říká, v nejlepším skončit. Spíš to teď připadá, že se z mé milované ságy stalo něco jako X-Men série, každý rok nový film, jeden za čas se i víceméně vydaří...jenže to je špatně. Lucasi, chápu že jsi nasranej.

plakát

Wolverine (2013) 

Čekal jsem málo, ale tak málo opravdu ne..

plakát

500 dní se Summer (2009) 

Hodně milá a příjemná záležitost..Přesně takhle si představuji dobrou romantickou komedii.

plakát

Jurský park (1993) 

Film mého dětství, který si pustím rád i dnes a nikdy mě nenudí. Výborné obsazení, trikově opravdu převratný film. V době premiéry to musela být opravdu bomba. Spielberg netočí scénáristicky chytré filmy, to je právě to. Svojí genialitou z filmu dokáže udělat něco, na co se jen tak nezapomene. Tento film je výborným příkladem.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Precizní dialogy, a DOKONALÝ MONOLOG (lebka), díky nimž prostě nepřestanu Tarantina obdivovat coby scénáristu. Christopher Waltz nepotřebuje komentář, je to prostě machr přes dlouhé nesestříhané scény, kde jen dokazuje svůj neskutečný talent. Avšak i ostatní herci jsou výborní, zvlášť magor DiCaprio. Krásná výprava, vtipné chvilky (KKK...:D :D), myslím že i dobře vymyšlený konec. Quentin jednoduše nezklamal, jenom nepřekonal očekávání, protože ty už i tak byli opravdu veliká. A pro mě osobně Bastardi nepřekonáni.