Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Galadriel se obává návratu dávného zla, Arondir učiní znepokojivý objev, Elrond dostává nový úkol a Nori poruší nejdéle dodržované pravidlo mezi Chluponohy. (Prime Video)

Recenze (241)

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celý příběhu bude značně ovlivněn faktem, že tvůrci čerpají z práv které se vztahují pouze na trilogii Pána Prstenů. A né na Silmarillion. Na jednu stranu je to dobře, protože mají díky tomu docela volnou ruku. Na druhou stranu, pro lidi jako jsem já, který v mládí spousty let hltal každé písmeno, jméno, příběh, ságu kterou Tolkien napsal může být toto zpracování pobuřující.... Galadriel nejela do Středozemě na lodi, ale šla s obrovským množstvím elfů (Noldor) severní cestou po ledu a sněhu. Rozhodně nebyla poslána na lodi do Valinoru nějakým elfským budulínkem z Lindonu. Rozhodně nebyla jen válečnice. Byla jednou z dětí Finarfina, její strýci byli  Feanor a Fingolfin, její bratr byl Finrod Felagund a její děd byl Finwe velekrál elfského rodu Noldor. Takže to po smrti děda (kterého zabil Melkor/Morgoth), strýců a bratra byla v podstatě nejmocnější elf ve Středozemi! Sauron nebyl žádný kouzelník! Byl to Maia (přeloženo anděl-pomocník/učedník bohů - Morgotha) Přes to všechno mě ale příběh opravdu baví. A ta pozitivita a bezstarostnost která z něj teď čiší bude v budoucnu krásně zničena Sauronem. Velmi umě skáčeme z místa na místo a seznamujeme se se spoustou postav které mi zatím všechny sedí.  Prozatím za 1 díl 75% ()

elanius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čo sa mňa týka, kľudne mohli supnúť všetkých elfov černochov, nech tunajšiu rasistickú úderku porazí od nervov. Ja chápem v čom je problém a väčšina divákov to nemyslí s touto kritikou zle, ale dosť vela jedincov sa tu utrhlo z reťaze. Myslím, že je správny čas aby admini začali aj trochu sledovať obsah recenzií, pretože nájsť tých chudákov je otázka pár hodín. K seriálu. Na prvú epizódu, mohlo to byť lepšie. Najväčšia slabina celého seriálu bude zjavne nehorázna strojenosť vsetkých postáv a ich dialógov. Ono to vyzerá krásne v exteriéroch, ale keď sa ide trochu do detailu a dialógov, sála z toho dosť umelina, chlad a strašné chcenie urobiť to dramatické a poetické. Špeciálne elfovia, tí my liezli riadne na nervy. Bod číslo dva, casting. Preboha. Možno najnesympatickejší cast v historii až na Elronda a Nori. Chvalabohu, príbehovo síce poslabšie, ale ten svet je stále natoľko atraktívny, že si to pozornosť docela udrží aj keď teda trochu s výhradami. Ja tomu rozhodne šancu dám. Čím vlastne tento počin najviac trpí, sú obrovské očakávania. Objektívne, je to stále nadpriemerný materiál. (6/10) ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to moc dobrý.   Radosti prominou, ale má to tolkienovské kouzlo. Audiovizuál je fenomenální. Opravdu to nikde v Praze nebude chodit do kina ?  Všechno tam perfektní není a scénář občas nudí hlavně okolo mimo Arondira... 8/10 úplně v klidu  Jestli se v někdo bojí woke agitky, nevidím to tu. Stranger je hrozně super, akorát by mohlo být trochu méně na dělohu, kdo to je :) PS: Jsem docela lembasová hlava a přes zjevné odchylky mne to skutečně neuráží. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7/10. - Začátek zatím mírně fajn. Není to až takový průser jak by se dalo čekat, ale já od začátku k tomu nebyl tolik skepitckých a čekal sem, že to fajn bude a ono to fajn ve výsledku je. Zatím si to drží dobré tempo a atmosféru. Ale příběh a scénář zatím mi příjde plochý, ale očekávám, že se to rozjede. Nevadí mi korektnosti ani přeobsazování herců páč s tím už nikdo nic nezmůže a užívám si ten svět a hlavně ty efekty a audiovizuál jsou v tomto seriálu pastva pro oči. Furt si svět drží svoje kouzlo, ale asi bych tomu taky nedával tolik moc kreditů páč stejně to je furt prkenný ve smyslu představíme ti několik linek a postav před tím vším co si viděl a zoritentuj se v tom. Nečetl sem Silmarilion ani Tolkienovy knihy, jen mám rozečtenýho Hobbita kterýho hodlám dočíst. Ale jako člověk co vyrostl na filmech od pana Jacksona toto má fakt hodně daleko a nikdy na to mít nebude. Soundtrack mi tu příjde zatím moc nevýrazný. Režie taky dobrý. Herecký casting až na ty korektnosti taky dobrý ale scénář mi zatím příjde plochý jak sem řekl. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Už by asi byl vhodný čas, aby někteří vytáhli hlavu z místa, kam slunce nesvítí a smířili se s tím, že doby, kdy byl jediným "přijatelným" hlavním hrdinou bílý heterosexuální muž jsou prostě pryč. Je to pro některé jistě velmi bolestivé přijmout větší rozmanitost a ano, v některých případech se tlačí na pilu až moc a je například pochopitelné zdvihnuté obočí v případě historické podívané, která se snaží být autentická, ale objevují se v ní postavy, které v dané době a na daném místě prostě být nemohly, ovšem tohle je fantasy, kde se vyskytují aspekty jako magie a mytičtí tvorové a je tím pádem k smíchu (nebo k pláči) to, že někteří udělují extrémně nízká hodnocení jen kvůli etniku elfa nebo hobita. Má to snad nějaký dopad na děj, vizuální efekty, krásu scenérií? Recenze jsou vždy více či méně subjektivní, ale udělit projektu, který je očividným nadprůměrem v rámci seriálové tvorby hodnocení nižší než tři hvězdičky je prostě a jednoduše obyčejné pozérství a patetické volání po pozornosti. Ne, první díl série Pán prstenů není dokonalý, ale vizuály jsou působivé, obsazení dobře vybrané a snaha jít si vlastní cestou a nebýt jen otrockou adaptací Tolkienovy práce není kontraproduktivní. Potenciál tu je a ne malý. Ale těžko to vysvětlovat těm, kteří z principu hodnotí dle pořekadla: "Kdo chce psa bít, hůl si vždy najde." ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Dva vysoké stromy, které můžeme vidět na krátký moment ve flashbacku, jsou Telperion a Laurelin. Starší Telperion dával stříbrné světlo a byl též nazýván Bílý strom, Silpion a Ninquelótë. Okamžik, kdy poprvé zazářil, je zván Hodinou otvírání a od tohoto okamžiku se ve Valinoru začal počítat čas. Druhý strom Laurelin („zlatá píseň“), který dával zlaté světlo a teplo, si vysloužil též názvy Malinalda („Zlatý strom“) a Culúrien. Svou mocí je vytvořila Valar Yavanna, aby svou září osvětlovaly Valinor. (Illuminare)
  • Název seriálu se objeví až v 17. minutě. (griph)
  • Během prvních 24 hodin po premiéře zhlédlo první díl přes 25 miliónů diváků, což z něj činí nejsledovanější pilotní epizodu na Amazonu. (spacemaster)

Reklama

Reklama