Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (8)

Vzpomínky na Afriku

Vzpomínky na Afriku (1985)

Měla jsem farmu v Africe...na úpatí Ngonských hor...a já brečím jak hysterka v druhé minutě filmu. No vážně...je to pravda, úplně cítím ostré bodání slunce do osmahlých zad...slyším Mozarta a cítím pach kůže a koní a naolejovaných loveckých zbraní. Hudební doprovod k tomuhle filmu mě pokaždé rozpláče svojí neskutečnou krásou a hrdinové mě provádějí svými ne zrovna šťastnými osudy a zanechávají mě bolavou lítostí, že nikdy neuvidím Afriku takovou jakou ji viděla Karen von Blixenové a Denys Finch Hetton což jsou mimochodem skuteční lidé, kteří žili.

Stmívání

Stmívání (2008)

Byl jednou jeden upír, který nechtěl být monstrum a tak romanticky břinkal do klavíru, ovládal své pudy a byl premiantem až potkal křehkou, nevinnou a krásnou květinku....a protože je to film primárně zaměřený na fanouškovskou platformu knižní ságy tak květinku neutrhl, ale romanticky se ovládal jako mnich, dokonce ji ani nevysál! I když kdo viděl tu tolik propíranou líbací scénu nezůstal na pochybách co by bylo kdyby to nebyl...Edward! Filmu se nedá upřít vysoké procento věrnosti s knižní předlohou a úsilí obsadit herce, kteří budou schopni ztvárnit hrdiny hodnověrně. Zajímavé reálie, architektura a pečlivé režijní vedení taky docela boduje, ale já toužila aby se Edward odvázal ve stylu True blood a trochu nám romantičkám pocuchal peříčka.

Kontakt

Kontakt (1997)

Trochu zdlouhavě se k jádru věci dostávající příběh, který odpovídá na otázku, co by bylo kdyby se oficiálně potvrdila existence mimozemského inteligentního života. Jenomže i přes některá klišé sedíte, koukáte a fandíte hrdince ztvárněné vynikající Jodie Foster aby uspěla. Body do plusu za intelektuální ladění a příjemnou absenci krve a masa při setkání s ufony. Tenhle film mám rozhodně na originálním dvd.

Julie a Julia

Julie a Julia (2009)

Přiznám se, že na tomhle filmu si vychutnáte hlavně pohled na jídlo, ale také na herecký koncert Meryl Streep, která se položila do role Julie Child tak vehementně, že se jí téměř stala. Gesta, chůze a gracie ženy z vyšších vrstev dělá dojem hlubokého zakořenění a nikoliv herectví. Na filmu je taky velmi pěkné prolínání dvou odlišných dob a hrdinek bez křečovitosti a rozptýlení diváka.

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Je trochu legrační obdivovat film, který vznikl zatímco já plavala v lůně své matky, ale tohle je prostě KLASIKA. Průkopník hororů s mimozemšťany.....triky, efekty, výtvarná stránka věci byly tenkrát na špičkové úrovni a troufám si říct, že i dneska zaujmou svou kvalitou. Navíc POPRVÉ je hrdinou který upaluje hlavy zrůdám žena! Není to rozhodně žádná křehotinka choulící se za chrabrým válečníkem, je to skutečná moderní amazonka, která udělá co musí a vydrží až do konce. Viděla jsem ten film tak stokrát a pokaždé se někde leknu a pokaždé mě trochu mrazí v zádech, takhle mí vypadat film o mimozemšťanech!

Hellboy

Hellboy (2004)

Když jsem ho viděla poprvé, moje srdce zahořelo pro komiksové hrdiny...Film jsem původně chtěla vidět kvůli Karlu Rodenovi, ale bez hanby přiznávám, že jsem po něm ani nevzdechla jak mě upoutal hlavní hrdina. Postpubertální dvoumetrový démon s vášní pro kočky, křehkou Liz a megavelké bouchačky mě měl na lopatkách dřív než vypustil z úst třetí maximálně trefnou hlášku. Senzačně načrtnutý příběh se hemží velmi zdařilými charaktery, které mluví ve správných chvílích správné věci, skvělá míra vtipnosti, napětí a přesná míra akčních scén mi nedovolila myslet na nic jiného než na potenciální aspoň trochu dobrý konec, chvílemi jsem si přála aby nikdo neumřel a všichni žili šťastně až do smrti....tohle je super film!