Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Fantasy

Recenze (3)

plakát

Wall Street (1987) 

Základní stavební kámen pro všechny kapitalisty a buržuje, který sází na syrovou atmosféru 80. let a skvělé herecké duo, tvoříc tak, lehce dějové předvídatelný, ale i tak strhující film, po jehož konci se budete sami chtít stát burzovním makléřem.

plakát

1984 (1984) 

Dle mého názoru je tento film pouhým nezúčastněným obrazem skvělé knihy G. Orwella, která mě k sobě upoutala a nemohl jsem přestat číst, dokud jsem nedošel ke konci. Film je naproti tomu dost strádající....absence jakéhokoli základního principu, ze kterých kniha vychází. Prostředí a atmosféra na mne vůbec nepůsobí a vlastně mi připadá celkem tragikomická...Samozřejmě příběh a vlastně celé vyznění filmu je skvělé, ale to má na svědomí již zmiňovaný George...Snaha byla, a autorům to ani nevyčítám, poněvadž zpracovat 1984 není snadné, dokonce bych řekl nemožné...Abych to na závěr shrnul, pokud bereme film v kontextu Orwellovi knihy, každý si určitě to své v něm najde, na druhou strane pokud vezmeme film jakožto jednotný prvek, zbyde poté jen holá kostra.

plakát

Kmotr (1972) 

Podle mne jeden z nejúžasnějších počinů kinematografie. Na první pohled obyčejná gangsterka, podobná jako všechny ostatní, ale na druhou stranu tu jsou zásadní diametrální rozdíly, tvořící jeden komplexní a zejména skvělý celek. Marlon Brando užívajíc ústní vycpávky, aby "vypadal jako buldog", Al Pacino, který nemusí ani promluvit k tomu, aby byl skvělý a v neposlední řadě tak trochu, oproti knize, natvrdlý Luca Brasi:)...triky jsou dost zastaralé a bitka Sonnyho, když vedl pravý hák na svůj cíl, přičemž stál dobré dva metry od cíle a přesto trefil, je dosti inspirujici ;).. Ale stačí aby zaznělo "Luca Brasi sleeps with the fishes" a je zas dobře............(zde by následovala dlouhá řada superlativ, ale kvůli časové tísni je vyjmenovávat nebudu) ...jednoduše řečeno je možnost shlédnutí Kmotra nabídkou, která se nedá odmitnout.:)