Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Drama

Recenze (1 094)

plakát

Rekap (2019) 

Děkuji za zaslání videa i s příběhem do pošty. Slýchával jsem: když nevíš jak to barevně sjednotit, hoď to do černobíla. Tady to ale není o sjednocování, tady to černobílé provedení kraťáku docela sluší. Hudba nenuceně dobrá, jen nevím co ta kamera - střih má za mouchy. Je jemně, ale tak jako by nepříjemně, roztřesená. Možná je to i střihem, kdy očekávám nějaký posun a kamera i herec stojí a čekají až se řekne stop. S tím by bylo dobré pro příště něco udělat.

plakát

Trabantem z Indie až domů (2019) (seriál) 

V porovnáním s filmem je toto krásně vypracovaný cestopisný epos. Dovysvětlující komentáře, přehlednost a žádné zkratkovité jednání. Asi byl film jen takové nakoukávání co že jsme si to dovezli za filmový materiál a pak se teprve s rozmyslem stříhalo a psal scénář pro seriál.

plakát

Trabantem tam a zase zpátky (2019) 

Viděno v nevelkém časovém horizontu po seriálu, ještě že tak. Jinak bych nepobral ani 20% z toho co chtěli říci, protože tady se nic neříká. Tady se semtam mluví na kameru. Seriál je lepší, vzdělává a doplňuje o příběh. Takle tu plno lidí vypadá jako zkratkovitě myslící tvoři.

plakát

Zlatý podraz (2018) 

Ač se to může zdát, tak takové filmy by měly být standardní. Kamera, dějová linka, režie, architektura byla nad očekávání, ale nejvíce mě překvapil zvukový doprovod. Tady to přidává hvězdu.

plakát

Dilili v Paříži (2018) 

Nápaditě zpracovaný vizuál filmu se zakomponováním známých francouzských postav. Používání fotografií a výtvarných děl hodnotím na výbornou Trochu rozpačitý dojem je ale z překladu, kdy dítě hovořilo přehnaně spisovně, možná to byla snaha o otisk zdvořilého období, kolem roku 1900. Počešťování jmen (např. Sarah Bernhardt je najednou Sára Bernhardtová), které pak s propojením na reálné oslovování nefunguje. A milá Paříž, poznatelné lokace, to funguje.

plakát

Zyma v ogni (2015) 

Běžně se ve filmu neukazuje smrt a brutalita války takle z blízka. Válka ve městě, v civilizaci, je stejně nemilosrdná jako kdekoli jinde, jen tady to je více na dosah mobilů a kamerek. Ukrajincům můžem závidět odvahu s jakou se hlásí o slovo, nám mohou závidět armádu, která nenasadí na své lidi ostré střelivo. Problém je, že politici si jedou stále "svoje".

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Mít 3 hodiny v cizím městě, tak kino poskytne přístřeší. S dobrým programem... Film staví slušivý pomník Fredimu, takové to pozlátko, aby se za něj vnoučci nemuseli stydět. Bohužel.... Ale já to žeru i s navijákem. Děkuji.