Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (2 442)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Rozhodně bych netvrdil, že je to nějak lepší než první díl. Stále přetrvává to, že je to občas totálně zmatené. Hlavně se za jeden film chce stihnout něco, co by se vešlo do dalších tří. Což je sympatické, že to nesmrdí cash-grabem. Nicméně klidně bych uvítal deset filmů, které by byli víc klidné a ne mišmašové se vším všudy. Skvělé scény, skvělá epika. Skvělé výkony. Prostě hezké. Ale když jsem si u jedničky myslel, že bude konec asi tři čtvrtě hodiny před koncem, tak tady jsem se sekl o hodinu a půl.

plakát

Kaskadér (2024) 

Po delší době super komedie i akční film. A vlastně i dohromady. Je však zajímavé, jak v nějakých pasážích se z klišé dá udělat originál a někde se to klišé dost tvrdě nápodobuje. Za mě ale dobře časově vyhraněná a dynamická sranda.

plakát

Air: Zrození legendy (2023) 

Zajímavě vystavěný film, kde než se něco začne dít, tak je vlastně konec. I tak se nedá říct, že by to nebyla zábava. Bylo zajímavě vidět, že scénář nebyl Damon a Affleck. I tak ale nešlo o nezajímavý počin.

plakát

Anatomie pádu (2023) 

[KVIFF 2023] Velká síla. Film, kde už pak nejde ani o nějakou záhadu, ale prohloubení lidské mysli a o tom, kam až jsme schopni zajít. Mrazivé, neuvěřitelná Sandra Hüller, komplexní postavy se svými příhodami a linkami. Finále asi až moc spletité, ale velice hutné. Jeden z hajlajtů.

plakát

#annaismissing (2023) 

Nečekaně svižná záležitost. Atmosféra na krájení jak mlha na Rákosníčkově pozemku s neustálým vývojem a zvraty. Občas menší drhnutí ve scénáři v rámci výměny dialogů, ale je to minimální problém. Strhující zážitek. A na české poměry až revoluční.

plakát

Barbie (2023) 

Humorná, vyvážená a nečekaně mnohovrstevnatá předělávka Druhého pohlaví od Beauvoir.

plakát

Barry - Série 4 (2023) (série) 

Důstojné zakončení jednoho z těch lepších seriálů posledních let.

plakát

Bastard (2023) 

Je zajímavé, že kdyby něco takového vzniklo v Česku, tak mnoho lidí to odhodí. Ale je fakt ten, že opět zde máme co dočinění s bezchybným zpracováním, se skvělým obsazením, jen ten příběh je tak trochu to samé. Což nic nebere na jeho skvělost. Film máme vše. Emoce, konflikt, Milhouse.

plakát

Blažiny lekce (2023) 

[KVIFF 2023] Dokonale vystavěná dramaťárna. Moc k tomu nejde, co dodat. Finále strhující jako lavina a vše hezky vystavěné s několika perfektně sedícími zvraty.

plakát

Bod obnovy (2023) 

[KVIFF 2023] Totální revoluce. Moje skepse pozvolna ustupovala s tím, jak si mě film průběžně získával. Herecké výkony v podstatě ucházející. Hudba naprosto epická, občas s málo využitým potenciálem. Příběh komplexní, dost komplikovaný občas, ale ten, kdo dává pozor je za mě dost odměněn. Z filmu jsem byl dost odpálený. Je tu spousta hnidopichů, kterým se film nelíbí, ale upřímně zde nevidím žádný extra problém toho, že by šlo o průser jak Brno. Za mě věc, kterou budu jako fanda prožívat už za několik let jako jeden ze členů fanklubu první českého úžasného sci-fi.