Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (23)

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Ty dvě hvězdičky dávám pouze a výhradně za dobrou hudbu. Ale když si obstaráte soundtrack, ušetříte 123 minut naprosté slátaniny.

plakát

Cesta vesmírem (1974) 

Milé děti, na takové blbiny budete chodit povinně se školou do kina, pokud vaši rodiče opět dopomohou k moci komunistům.

plakát

Osvícení (1980) 

Dalsi nezvladnuty King. Zacinam mit dojem, ze Kinga nelze natocit. Jack Nicholson absolutne mimo ve svem hysterickem prehravani, dej celkem predvidatelny (a presne to King neni), a ty preexponovane zvuky a neco, co neni hudba a nevim, jak to nazvat, irituje samo o sobe a je to jeste o level prisernejsi nez herecky vykon J. Nicholsona. Jednou vetou - gradace vriskotu a hysterie, misto mraziveho ticha a strachu.

plakát

Kafe a cigára (2003) 

Mé první seznámení s Jarmuschem, kdysi před lety. Pro mě tehdy úžasný film o té chvilce zastavení světa nad kafíčkem, ve stylu - mám pár přátel, se kterými chci udělat film, co si o tom budou myslet diváci, je mi u zadku. A jo, na mě to fungovalo. A pak jsem viděla Dead Man a Ghost Dog a další, a Jarmusch byl můj.

plakát

Kostka (1997) 

Slušně rozjetý příbeh zkazilo finále ve stylu "šanci má jen čistá duše".

plakát

Sirotčinec (2007) 

Film mě vtáhl do děje, ale nikoli jako horor. Za mě je to žánr drama, u kterého jsem spíš uvnitř plakala nad zoufalstvím hlavní hrdinky, než že bych se bála či lekala.

plakát

Černá labuť (2010) 

Tady fungovalo vše dohromady, korunované hudbou, kterou miluji. Plný počet hvězdiček dávám z netradičního důvodu - film dokázal, že můj milovaný muž skoro dvě hodiny koukal na balet a poslouchal klasickou hudbu.

plakát

Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (2012) 

Když se podívám, kterým filmům jsem dala pět hvězdiček, tak je toto hodnocení ode mě nefér. Ale... Já si nepamatuji, kdy naposledy jsem u české komedie řvala smíchy a ničila si bránici. Pro mě je to nejlepší český film vůbec za posledních deset let. A kromě všeho jiného, jeden z mála, kde herecké obsazení sedlo jako ... na hrnec.

plakát

Skyfall (2012) 

Konečně jsem se dočkala - v tomto díle Bond není stoprocentní hrdina bez bázně a hany, ale elitně vycvyčený voják, který hasí jeden průser za druhým, a občas přitom selhává. Tu potemnělou atmosféru jsem kameramanovi zbaštila i s navijákem. P. s. Sbohem, Judi Dench, budete mi chybět, to jiskření mezi starší ženou v nadřízené pozici kočírující nezvladatelného egomaniaka, této jediné ženě zcela oddaného, krásně fungovalo mnoho dílů.