Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Jedna z nejlepších a nejoriginálnějších filmových sci-fi trilogií všech dob. Fox jako Marty Mcfly a Lloyd jako vědec Dr. Brown jsou úžasní, a to i Crispin Glover a Lea Thompson, ale také Thomas F. Wilson v roli surového Biffa Tannena.

Návrat do budoucnosti II

Návrat do budoucnosti II (1989)

Překvapivě stejně výborné jako jednička, a dokonce je akčnější než první díl. No prostě jedna z nejlepších sci-fi komedií všech dob.

Návrat do budoucnosti III

Návrat do budoucnosti III (1990)

A do třetice pořád stejná kvalita jako u předchozích dílů a velice výborné zakončení pro tuto nejlepší sci-fi trilogii všech dob. A divoký západ se proměnuje ve style-modern day.

Killer

Killer (1989)

Zní to neuvěřitelně, ale ihned po nezapomenutelných Smash-Hitů Lepší Zítřek (1 a 2) přichází John Woo s dalším megahitem nebo lépe řečeno s kultovním milníkem HK kinematografie "THE KILLER" (aka Dip Huet Seung Hung). Už po třetí dokázal, že i akční film může mít geniální příběh. Film o dvou mužů se stejnými povahami, ale každý na opačné straně zákona, ze kterých se stanou později přáteli. Vynikající akční scény, dojemný příběh, jedna vynikající scéna za druhou a nakonec akční inferno přestřelka v kostele, která je zatraceně úchvatná. Melancholicko-dramatický akční film s romantikou a s výbornou hudbou od dojemné romantické melodie po akčních themech dělají z Killera kultovní klenot akčního filmu. Znovu upozorňuji jako u Lepšího zítřku. Nedoporučuji divákům, kteří jsou namlsaní na hollywodské filmy sázející počítačové triky nebo ty, kteří nesnesou pomyšlení, že jsou lepší akční filmy z jiných zemí než americké. Zapomeňte na mainstream Hollywood. Tento film zobrazuje jeho opak. Ten kdo má problémy s antihollywoodskými endingy, tak ruce pryč od tohoto akčního klenotu. Společně s Hard Boiled nejlepší akční film Johna Woo.

Hard Boiled

Hard Boiled (1992)

Rozlučka s Hongkongem v nejlepším. Předem než odjel do USA natočit svůj první americký akční film Hard Target s Jean-Claudem Van Dammem, tak to ukončil v HK v tom nejnadupanějším, nejakčnějším, nejstylovějším filmem "HARD BOILED", který je bezpochyby jeho nejlepším akčním filmem společně s Killerem. Až na to, že tu zidealizoval policii a ne gangstery. Pro tentokrát zapomeňte na dojemný melancholický příběh o dvou mužů se stejnými myšlenkami, ale každý na opačné straně zákona. Jedná se pouze o solidní akční krimi příběh, kde opět v hlavní roli hrajou dva muži, ale tentokrát je každý z nich jiný nebo lépe řečeno první je antonyma tomu druhému. John Woo udělal geniální tah obsazení hlavních rolí, kde smíchal do jednoho filmu svého dvorního cool herce Chow-Yun Fata a stylově elegantního Tonyho Leunga Chiu-Waie se kterým pracoval v akčním eposu "BULLET IN THE HEAD". To zní jako přivést do jednoho filmu dva nejlepší killery, aby společně ukázali svoje zabijácké dovednosti proti armádě gangsterů. Od úvodní destruktivní přestřelky v čajovně po přestřelce ve skladu až po závěrečném hodinovém masakru v nemocnici (prvních 30 min je stealth-infiltration, a zbylých 30 min Heroic Bloodshed Hell Inferno), plus dobrá jazzová hudba v neakčních scénách a napínavý akční soundtrack v akčních scénách. Závěrečný masakr je nejlepší co kdy John Woo natočil. Protože vidět (tentokrát v roli policajta nikoli zabijáka) cool "tequilu" Chow-Yun Fata a profesionálního Hitmama Tonyho Leunga, kteří po hodinové přestřelce v nemocnici ji promění v pekelnou márnici je ten nejlepší akční zážitek co jsem zažil. Ani se nedivím, že vývojáři z Remedy Entertainment si vzali z HARD BOILED inspiraci k vyvíjení hry Max Payne. Pro akční fandy povinnost. Osobně HB řadím do své TOPky. Pokud v USA mají Die Hard, Lethal Weapon a The Rock, tak v Hongkongu máme A Better Tommorow (1 a 2), The Killer a Hard Boiled. P.S.: Určitě už asi víte, proč moje uživatelské jméno je tequilla (plus jedno L), že?

Poslední skaut

Poslední skaut (1991)

Jednoznačně nejlepší film Tonyho Scotta. Tohle je výborný akční film pro chlapy. Vynikající Bruce Willis a Damon Wayans srší hlášky jednom po druhém jak na běžícím páse (dobře, že scénář napsal Shane Black) plus nezapomenutelné hlášky (If you touch me again I'll kill you!). Nevím jak vy, ale po prvním shlédnutí mě film hned dostal svým humorem a tvrdostí (skoro každý chlap tam dostane do držky). No prostě chlapácký film.

Lepší zítřek

Lepší zítřek (1986)

A přichází doba Johna Woo a jeho zrod Heroic Bloodshed. Vynikající akční film o přátelství a zradě s hlubokými emocemi (nejen ženy, ale i muži mají své). Chow Yun-Fat je tu fakt hustej, který se stal mým vzorem, kvůli jeho stylu (kabát, sirka v ústech, zapálit si cigáro pomocí hořené bankovky a dual-handed berretta). Originální příběh vynikající akce, i když málo, ale vzhledem k rozpočtu mi to vůbec nevadí. Rozhodně doporučuju těm divákům, kteří mají rádi nejen HK akční filmy z 80. let, ale rozhodně nedoporučuju těm divákům, kteří dosud viděli a mají radši ty filmy ze současnosti nové generace s počítačovými triky. Mimochodem taky bych si chtěl zapálit cígo na silnici uprostřed centra města HongKongu.

Lepší zítřek 2

Lepší zítřek 2 (1987)

Ještě lepší pokračování než jednička. Více akce, krve, baletu, brutality. Příběh může být o něco méně originální než první díl (přeci námět vymyslel Tsui Hark, ale zase naoplátku John Woo udělal ve scénáři nějaké změny). Chow Yun-Fat s dual-handed Beretta je tu opět excelentní a pro změnu místo zapálení cíga pomocí hořené bankovky tu nabírá pusou do sebe oheň ze zapalovače. V rámci akce jasně překonává první díl.

Pomáda

Pomáda (1978)

Jeden z nejlepších muzikálů všech dob. Díky Pomádě jsem začal milovat Rock'n roll 50. let, ale také hudbu z 60., 70. a 80. let. Po prvním shlédnutí na DVD si jej pouštím pořád, protože je to návykový muzikál!!!!. Žádný jiný muzikál v současnosti jej vůbec nepřekoná.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Tady prostě slova nestačí. Jednoduše nejlepší film na světě, co kdy byl natočen. A žádný jiný film ho už nepřekoná, a už vůbec ne ty v současnosti.

Ovládací panel
7 bodů