Pro fanoušky Taniy Roberts je to chvílemi koukatelné. Z dnešního pohledu však velmi přežité. Film totiž v podstatě nabízí opravdu jedinou devízu, a to je soft erotika. Pro hetero ženy asi Tanya a Joan Severance topless moc nebudou a dnešní muži civějící na hardcore porno na internetech budou neukojeni. Před dvaceti lety však byla trochu jiná situace a doba těmto lechtivým filmečkům přála (viz také BIKINI V AUTOUMÝVÁRNĚ, LÉTO V BIKINÁCH či FALEŠNÉ MÍČE). Tohle je přeci jen poněkud pozdní příspěvek, trochu srajda, trochu blábol, dle mě však pro trashery v pohodě skouknutelné.
Příjemná oddechovka ? Určitě. Něco víc ? Určitě ne. Mně osobně asi nejvíc vadí, že film se tváří poněkud chytřejší než je kladouce si zásadní otázky ohledně moci, zodpovědnosti či morálky v souvislosti se svěřenou nadpřirozenou silou. Pro trochu znalé vyprávěnek o lidech s nadpozemskou silou je však přeci jen známo, že skutečnost, že je Superman trochu plochá a necivilní postava si v Améru všimli už před 50 lety. Nepochybně příjemné je však temně podané scestí jednoho z hrdinů. V kině přede mnou seděla parta asi osmi, tipoval bych čerstvě pomaturitních jinochů, kteří po rozsvícení v sále obtížně udržovali masku drsných chlapíků a rezignovali na skrývání vzrušení přikováni do sedaček. Pro tyhle momenty se chodí do kina, podobný pohled musel být na mě u posledního Finchera.
Tuhle velmi zábavnou slátaninu u nás vydal pod č. 39 kultovní trashlabel LARS. Zpočátku sice klame tělem a je až příliš klasickým příspěvkem k asijské akci své doby, ale min. od nástupu kvarteta nájemných zabijáků, jimž vévodí italský vrhač nožů Nemo a dublér Abdula Jabbara pan Jones začne nabírat slušné tempo a glanc, které nepustí až do konce.
Dostal jsem o víkendu ohromnou chuť na americká filmová 80. léta, ale nechtěl si připomínat nic, co už jsem viděl. Po delším výběru padla volba na Wisdoma, což se ukázalo jako trefa do černého. Měrou vrchovatou jsem dostal tehdejší kamerovou techniku s barvičkami, módu, způsob vyprávění a kýč, ale jeho ve finále mnohem méně, než začátek napovídal. Jako bonus dvě sympatické sošné hvězdy téhle epochy v jejich rozpuku.
Baumaxa je dobrej, i když na můj vkus už přeci jen trochu moc provařenej (což mu za vinu pochopitelně nekladu) ...dokument ovšem shledávám velmi, velmi fádním.
Tak tu máme třetí FORCE do kolekce, a to ten nejvíce raritní. Po kultovní intersoňácké sérii RED FORCE a slabší ULTRA FORCE, jehož jednotlivé díly spolu neměly nic společného, tedy až na účast Moon Lee. A ta je i zde na VHS od mých oblíbenců Hammer films, a to prosím ve stejný rok natočila ještě jeden film známý jako ANGEL FORCE, a sice TIAN SHI TE JING. Co se týče samotného filmu, tak je to klasická GIRLIE HK akce se vším všudy, ovšem nepřináší také v rámci tohoto "žánru" vůbec nic zvláštního, nového či zapamatovatelného. Moon Lee je samozřejmě slušná atletka.
SAMPLE Z FILMU - INTERPRET : Primal scream ALBUM : Screamadelica SKLADBA : Loaded "Just what is it that you want to do? We wanna be free. We wanna be free to do what we wanna do. And we wanna get loaded. And we wanna have a good time. That's what we're gonna do. No way baby lets go. We're gonna have a good time. We're gonna have a party" (Peter Fonda u soudu)
Byly dva důvody, proč NINJU sledovat. Zaprvé jsem byl zvědav na comeback subžánru mého dětství (společně s NINJA ASSASSINEM) a za další jsem se chtěl konečně seznámit s fenoménem Scott Adkins. Co se týče prvního důvodu, oba filmy jsou koukatelné (assassin lepší), ale novou ninja mánii rozhodně nezvedly. Co se týče pana Adkinse, jedná se nepochybně o výjimečného atleta, jehož charisma se ale rovná nule (alespoň zde). Docela slušnou kreaci zato předvádí Tsuyoshi Ihara, jehož záporák se jistě vyrovná Black star ninjovi ze stále nepřekonaného AMERICKÉHO BOJOVNÍKA (Tadashi Yamashita),ale přeci jen na C.H. Tagawu stále nemá nikdo. Souhrnem je NINJA koukatelné béčko, které by sneslo charismatičtějšího hrdinu a méně dementní scénář, a to i v rámci žánru.
Podobně jako Zvětšenina, absolutní reklama na 60. léta. Sošní herci, auta, architektura, interiéry, móda, nábytek, jídlo, pití, cigarety, hudba, výtvarné umění ...skvělá atmosféra a úžasné letní tempo. Jediná slabina je pro mě Maurice Ronet, který na roli Delonova protihráče dle mě vůbec neměl.
Jako letitému fanouškovi cyberpunku je mi samozřejmě osobnost prof. Warwicka dobře známá. Navíc i Stelarcovy show jsou proti jeho práci jen dětskou hrou. S chutí jsem se tedy na krátký dokument podíval a vědeckého podivína si poslechl. Jeho české souvislosti mě pak velmi příjemně překvapily. Fádní televizní dokument o velmi zajímavém člověku.
Velký bizár. Tedy je to pouze ničím nezajímavý podprůměrný romantický film, pokud ovšem neuvážíme, že ho točil Joe D´Amato. Nějak to prostě k tvůrci obludného trashe a následného porno magnáta nesedí. Zřejmě byl po padesátce nějak naměkko a střihnul si tuto nasládlou břečku, která postrádá jakékoliv jeho trademarky. Pokud odmyslíme toporné herce a fádní soft erotiku. Fanoušci černé perly italského braku Laury Gemser si mohou nechat zajít chuť, je ve filmu asi na 3 vteřiny a zřejmě poprvé spolupracuje s D´Amatem oblečená, aspoň ale hraje lehkou děvu. V hlavní roli Tara Buckman, seriálová štěkna, která ale zaznamenala významnou roli i v dalším D´Amatově romantickém dramatu BLUE ANGEL CAFE (ze stejného roku!) a opusu XTRO II. Její partner Charlie Edwards je skutečná esence neherectví a jeho retardované psí pohledy do kamery by jednoho mohly i slušně rozběsnit, naštěstí jeho jediným dalším počinem byla miniúčast v Lenziho stopařském thrilleru PAURA NEL BUIO.
Kde je Michael Fassbender a jeho pekáč, když ho nejvíc potřebujeme. Jen díky dokonalému set & settingu mozno uzit a dat nadprumerne hodnoceni, parciální demence pak tolik nebolela. Vic kyce prosim.
Rumový deník je moje velmi oblíbená kniha a Thompson velmi oblíbený spisovatel, nicméně se zde nebudu opájet tím, co všechno bylo špatně a o kolik je kniha lepší. Ten pravý problém je pro mě v tom, že já osobně si z knihy kromě třeskuté zábavy a politicko-sociální kritiky (kteréžto jsou jakžtakž přítomny) vzal především generační výpověď, a to ne ve smyslu dekády, ale věku hlavního hrdiny. A to je ten problém s věkem Deppa, protože tahle linka byla pochopitelně zcela vypuštěna. Navíc Johnny je poslední dobou kulantně řečeno nemastný neslaný a své herectví okrouhal na série úšklebků a zhuleneckého civění, které by sice zde mohly být na místě, ale stejně už poněkud otravují. Ribisi si film krade pro sebe, přičemž i ostatní typy byly vybrány excelentně.
I Sidarisovsky jsou filmovější a především zábavnější. Dementní crazy komedie s bezpočtem odhalených plastových koz, která svým lookem a přístupností upomene novácké bezpohlavní eroťáky z 90. let. O tom, že si to štáb užíval, není nejmenších pochyb, ale jejich nadšení se na mě osobně přenést nepovedlo.
Ambiciózní, to je asi to první, co mě v souvislosti s tímhle filmem napadne. Už jen to obsazení hovoří samo za sebe a k tomu např. filmové lokace New Yorku, Londýna, Paříže, Benátek... Nepátral jsem nijak dlouho, nicméně ZA SVITU LUNY určitě patří již vzhledem k datu k prvním snímkům, které si vybraly hrozbu AIDS jako leitmotiv. Samozřejmě nedosahuje kvalit božských NOCÍ ŠELEM, ale ty přeci jen díky své autentičnosti hrají úplně jinou ligu. Je mi s podivem, že se film více neprosadil (na imdb jej hodnotilo pouze 129 lidí). Sice to není žádné nezapomenutelné veledílo, ale velmi slušné drama s romantickým odérem bezesporu, které má plus za ve své době aktuální tematiku. Povinnost pro fanoušky Rutgera Hauera a mě jako milce italského trashe potěšil v jedné ze svých posledních rolí George Eastman, jehož jsem měl poprvé možnost vidět v "solidní" úloze.
Zábavné a celkem atmosférické to je, ne že ne. Navíc Henry Silva a jeho několik poskoků s očky zakalenými ilegální pálenkou v omaštěných flanelkách jsou skutečně snová partička do nepohody. Bohužel jsem ale v žánru hixploitation zatím viděl jen samé perly, a to nejen v jeho rámci (DELIVERANCE, STRAW DOGS) a proti nim je TRAPPED přeci jen pouze neškodné béčko.
Problém... DVD samozřejmě není zlé, zvláště z pohledu letitého fanouška EBM a jeho české vlajkové lodě. Bohužel stejný úhel pohledu mu zároveň podráží nohy, když udělá samo o sobě radost, kterou vzápětí zkazí díky své rychlokvašenosti a tím pádem i promarněné šanci, protože další DVD Vanessy už asi spatříme těžko. Záznamy z koncertu jsou celkem OK, rozhovory, projekce a backstage jsou již dnes milým standardem koncertních DVD. Švanda se Samirem ze hřbitova je už ale dost o ničem, protože z premisy ty vezmeš kameru a já placatku rumu a nějak to dopadne moc vytěžit nejde, možná tak kdyby to byla litrovka. "Strécu vyprávěj" je sice velmi vtipné (jó Hanka Samire je slušná, my měli zase na bytě pani ze šamponu Fa), ale když pominu, že některé historky jsou už trochu otřepané, o to víc pak bije do očí, že tohle měl být dárek pro fanoušky. Bavíme se tu o první oficiální video nahrávce jedné z nejzásadnějších českých kapel 90. let., takže třeba všechny videoklipy, alespoň ukázky ze starších a těch poněkud zásadnějších koncertů, galerie atd. Jasně, bylo by to pak klasické kompilační DVD, ale tohle žádná alternativa není, takže proč ne. Vanessa navždy...
Typický příklad rčení, že když dva dělají totéž, není to totéž. Luigi Cozzi, letitý poskok Daria Argenta, si natočil soukromou interpretaci příběhu o "Třech matkách" a byť se i zde jedná o surreálný příběh za doprovodu atmosférické hudby a červenozelených reflektorů, je to přeci jen trochu jiná káva či spíše úplně jiný nápoj. Je pravdou, že o Dariovi se ve filmu i dokonce mluví ("ale to už přeci byl slavnej film od Dária Ardženta, ne ?") a Vince Tempera si půjčuje motiv ze Suspirie. Dobré 3/4 filmu jsem se pousmíval pod fousy, jaká to je zase zábavná sračka a byť je i nadále, v poslední části se papundeklová gotika, záběry vesmíru, barevné reflektory, laciné splatterové efekty a esoterická hudba s debilním pozdně osmdesátkovým heavy metalem a discem tak vymknou kontrole, že se z GATTO NERO stává trashový opus hodný zapamatování. Na začátku se v roli režiséra mihne matador Soavi, zrovna natáčí horor, kde jako vrah vystupuje kopie praotce giallo mordýřů z filmu SEI DONNE PER L´ASSASSINO.
Solidní. Tímhle pozdním Martinem v roce 1995 potěšil Vapet a náš milý Sergio si ke sklonku své kino/video kariéry neváhal užít nahých holek. Zamračené Rimini a poměrně slušně atmosférický erotický thriller. V miniroli japonského obchodníka trashový matador Hal Yamanouchi, v roli šéfovi manželky matadorka krajek a výstřihů Serena Grandi.
Nechtěně zábavná klaustrofobická krimi blbůstka se solidním repetitivním hudebním doprovodem jak z ňákýho taliánskýho "džala" ty jo, což evokuje i v roli Vaculíkovy nastávající pochybná hvězda pochybných filmů Zora Ulla.
Sudetské Sin City asi ne, ale přesto je to působivá miniatura, kterou jestli protekčním, tak jen tím, že mi byla nejen jako sudeťákovi svými tématy blízká. Mohlo to být lepší ? Mohlo, ale proč by mělo být chybou, že se jedná o atmosférický, byť strohý, příběh nějak nechápu. Vizuál střídavě oblačný (už jen ta fyzika postav... film je naštěstí pohlednější traileru, který mi připadal jak intro z Mafie).
Slušná akcentace kouření, jehož fanatičtí odpůrci připomínají Mccartyho fanoušky. Což samozřejmě nic nemění na tom, že kouření i rozpínající se stalinismus jsou špatné, áno.
Ale jo, je to sice v podstatě jen jeden další díl Top Gearu, navíc bez Jeremyho, takže koupě DVD je trochu rozhazovačná záležitost, ale já se pobavil. Nejsem fanoušek aut a motorismu, ale jsem velký fanoušek Top gearu a taky post-apo filmů a musím říct, že tato komediální moto verze apokalypsy má něco do sebe. Závěrečný souboj ozbrojených rezavých aut dobře známých z Mad maxe a jeho klonů je opravdu něco.
Téměř těhotná (1992)
Kronika (2012)
Mafie versus ninja (1985)
Wisdom (1986)
Nůž v zádech (1990)
Krimoška televizních parametrů, ne špatná, ale taky trochu zbytečná. V rámci možností slušní herci.
Em a On (2011)
Angel Force (1991)
Starobylá tetování (TV film) (2008)
A že ses nejal podívat na kérky Vorů v zakoně, ty pohodáři...
Divocí andělé (1966)
Ninja (2009)
Bazén (1969)
Jak se stát kyborgem (TV film) (2009)
Příliš atraktivní žena (1989)
Lovci hlav (2011)
Keith Flint začal hrát ? Jinak srandička jak má bejt.
Válka Bohů (2011)
Rumový deník (2011)
Bikini v autoumývárně 2 (1993)
Za svitu luny (1989)
Katka (2009)
ejdž je král
Runway party (TV pořad) (1996)
Knajpa, knajpa ! Chcete vidět moje ztvrdlý játra ? Comon.... http://www.youtube.com/watch?v=OUeIjio9HNw
Trapped (1982)
Vanessa - Ave Agony (video film) (2010)
Černý kocour (1989)
Snowballs (2011)
Další kapitola citlivého redneckého bizáru. Underground Harmony, pořád se bavím. http://www.youtube.com/watch?v=V8F8K27Cr6U
Mrcha (1993)
Drive (2011)
Noční projížďky autem už nikdy nebudou jako dřív a babičko, proč nemá realita takovou barvu ?
Této noci v tomto vlaku (TV film) (1984)
Alois Nebel (2011)
Dobrou noc a hodně štěstí (2005)
Top Gear: Apokalypsa (video film) (2010)