Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po akci, která se fatálně zvrtla, se nájemný vrah pustí do boje se svými zadavateli i sám se sebou a žene se přes hranice za odplatou. Není to prý ale nic osobního… (Netflix)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (542)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Po vysněném Mankovi natočil David Fincher pro Netflix vděčnější projekt, který má sice daleko k akční řežbě kráčející ve stylu Johna Wicka nebo Zátahu, chladný thriller skoro jako ze staré školy (podobně jako Úkryt) je ovšem audiovizuálně vypiplaný film, který má fantastického Fassbendera, překvapí i jednou parádní akční sekvencí. Největším problémem filmu není ani tak jeho chladnost, ale spíše fakt, že tu podobný příběh byl již tolikrát a Fincher sázkou na ignorování emocí a i přes vnitřní monology protagonisty neservíruje nějakou strhující charakterní studii. Poutavé zachycení pracovního procesu nájemného zabijáka, které jakoby nemělo tak výrazné ambice, výsledek přesto potěší a i přes fakt, že Fincher nemá na své vrcholné období, potvrdí status jednoho z nejpreciznějších filmařů své doby.... ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý je rozdelený do kapitol, má u mňa už 50% cesty k úspechu pokrytých hned. Rozloží mi to dlhý film na menšie časti a tak mi to akosi rýchlejšie plynie. Avšak The Killer ich absolútne nepotreboval. Nepustilo ma to od úvodných minút až po samotný koniec. Ani vyšťať som sa nešiel a to je už čo povedať! Ked sa tak nad tým zamyslím, budem musieť zrejme prehodnotiť svoj prístup k päť hviezdičkovým filmom. Fincher totiž nasadil dnes večer laťku u mňa dosť vysoko. A dosť mi to pripomínalo Jarmuschov nedocenený The Limits of Control . Takéto meditatívno sebereflektívne filmy , v ktorých v hlavnej úlohe je chlapík ako mašina na zabíjanie, ja osobne žeriem. 100% bez mihnutia oka! ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDYŽ NĚKDOMINE CÍL, ZANECHÁ TO AUTOMATICKY NÁSLEDKY…“  Ze života nájemnýho vraha… Příběh není nic objevnýho. Pomalej... zaměřenej na cíl. Úvod (asi) oceněj znalci komiksu, zbytek si užijou i fandové androidního Fassbendera a Fincherovejch temnejch stínů. Průser je, že to nemá skoro žádný emoce. Je to chladný jako ten Fincherův filtr. A já jsem z toho smutnej… Hele, kdyby v tom bylo asi tak pětkrát víc akce, mohl by to bejt dost dobrej Equalizer! /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Příběh vychází ze stejnojmenné francouzské komiksové série, kterou napsal Alexis „Matz“ Nolent a ilustroval Luc Jacamon. 2.) Do hlavní role byl údajně zvažován také Brad Pitt. 3.) Thx za titule „Anna Farrow“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  ** ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Kdo s čím zachází, s tím taky schází.“ Co by na tu trefu do černé(ho) řekli Nájemní vrazi? Miguel: „Ser na plán a improvizuj... Neumíš? Jdeš od válu, dědku!“ Robert: „Je čas přiznat si věk.“ A měl by recht. Umění trpělivě ležet na karimatce celé dny, jako nějaký hibernující had, a jen občas se rozvážně protáhnout cviky jógy, to vše je málo platné, když pak před výstřelem zlobí prostata, oči i cit pro timing. OKÉNKO HOTELU: [][] Glosátor Fassbender to neukecal. Koho měl klient najmout raději? [][] Mě. Já bych si hlavu velkého zvířete se zadkem eskortky nespletl! [][] Tildu Swinton, při lap dance by ho kuchnula nožem. [][] Legendu Finchera. Ačkoli toho spíš ne. Svůj zabijácký instinkt z Klubu rváčů už ztratil. [][] Shrnuto. Není nad to, když mě o svědomí, smrti, lásce a o smyslu života poučuje nájemný vrah. Vyhořelý otravný mudrlant a chodící encyklopedie, navíc bez špetky charisma. Tak hlavně že zklidnil tep na 60. A trefil... jen tři hvězdy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich naj režisérov David Fincher, prišiel s novým počinom a mne tak nejak z tejto čiastočnej "monológoviny" sánka nepadá. Fincher má neuveriteľný dar a schopnosti, lenže toto je námet, ktorý už prakticky nemá predpoklady priniesť niečo nové, nakoľko je viac pretiahnutý, ako mahagónová stopárka pri Dunajskej Strede, ktorú ste úplnou "náhodou" nabrali do zadnej časti vášho pickupu. Ja popravde ani celkom nerozumiem tomu, prečo sa pustil do niečoho takéhoto, i keď na jednej strane chápem, že spolupráca so scenáristom Kevinom Walkerom, priniesla v podobe snímku "Se7en" brutálny úspech, pričom aj jeho scenár k filmu "8MM" je doslova maškrtou pre nadšencov námetov o sériových vrahoch. Tak nejak teraz keď nad tým premýšľam, napadá ma myšlienka, či sa opätovne spoločne nevrátili k námetu o sériovom vrahovi, avšak chceli splodiť niečo iné, ako to, čo ich v minulosti "preslávilo". Za mňa osobne je ale tento film skôr márna snaha, keďže napríklad taká story okolo Bourna je o 3 levely úplne inde. Toto sa snaží byť komorné, akože atmosférické, s akčnými vsuvkami, no že by som videl niečo mimoriadne, hodného kvality tohto tvorcu, tak to teda sotva. Medzi 3-štyri. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Při výběrech kostýmů pro titulní postavu (Michael Fassbender) bylo učiněno rozhodnutí, že aby doopravdy splýval s davem, nebude nikdy nosit nic, co se nedá koupit v běžném obchodě na běžném letišti. (NIRO)
  • David Fincher sa definitívne rozhodol pre tento projekt po tom, čo sa niekoľkokrát stretol s Michaelom Fassbenderom a v mnohých hĺbkových diskusiách videl, aký je Fassbender odhodlaný projekt realizovať - Fassbender sa po snímke Dark Phoenix (2019) neobjavil vo filme 4 roky. V tom čase Fincher zvažoval množstvo projektov pre pokračovanie Manka (2020), Fassbender ho presvedčil, že práve Zabijak je teraz tá správna voľba. (Arsenal83)
  • Původně měl Zabiják při své práci nosit běžné kožené rukavice, ale proslule perfekcionistický režisér David Fincher chtěl něco "trochu elegantnějšího". Po důkladném zkoumání několika variant nakonec padla volba na ty gumové, které vidíme ve výsledném filmu (tmavé, lesklé, poloprůhledné). Byly to ovšem rukavice, které jsou vyráběny specificky pro sexuální praktiku, nazývanou "fisting" (vaginální či anální). Vzhledem k tomu, že 1) jsou příliš tenké na to, aby mohly být používány opakovaně, 2) Fincher má ve zvyku natáčet desítky variant jediné scény a 3) fisting není masově rozšířenou zábavou, se filmařům podařilo vcelku rychle vyprázdnit příslušnou část skladiště dotyčného výrobce. Slovy Michaela Fassbendera "jsme způsobili akutní nedostatek fistingových rukavic na celém východním pobřeží Spojených států." (NIRO)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (více)

David Fincher dotočil svůj nový film

David Fincher dotočil svůj nový film

31.03.2022

Tradičně si režisér David Fincher (Sedm, Zodiac) mezi svými filmy nechává pár let rozestup, oblíbený tvůrce teď ale naštěstí fanoušky na svůj další projekt po poněkud úzce zaměřeném Mankovi nenechá… (více)

David Fincher odhalil nový projekt

David Fincher odhalil nový projekt

14.10.2021

Tajemný tweet stránky Netflix Film tento týden nalákal filmové fanoušky na nové oznámení od režiséra Davida Finchera (Sedm, Zmizelá). Spekulovalo se o třetí řadě Mindhuntera, případně filmovém… (více)

Reklama

Reklama