Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (30)

plakát

Mlčenlivá dívka (2021) 

Kdo tvrdí, že se v tom filmu nicmoc nedělo a nebylo v něm nic zvláštního k vidění, je asi taky slepý či lhostejný jako rodiče téhle mlčenlivé dívky.

plakát

Studená válka (2018) 

Chlad vystihuje nejen válku, ale i vztah ústředního páru. Pawlikowski tak pečlivě skládal překrásné černobílé obrázky, až se mu tam nevlezla žádná láska. Stejně jako u Idy je to nádherně, vrcholně artisticky natočené prázdné nic. Každý záběr jako dokonalá bublina, kterou se zájmem pozorujete, dokud nesplaskne a nic po ní nezbyde.

plakát

Goro, bílý pes (1980) (seriál) 

Nejsilnější, nejvíc traumatizující a navždy nesmazatelný televizní zážitek z dětství.

plakát

Kosmický syn Bej Bej (1988) 

Hvězdy z nostalgie! Viděla jsem to někdy v 6 letech na ČT1 a udělalo to na mě tehdá takový dojem, že si to vybavuju ještě po 20 letech. Stejně jako v přápadě Gora - bílého psa doufám, že už to nikdy neuvidím, ať si ten dojem nepokazím :-D

plakát

3-iron (2004) 

Někdy obraz promlouvá tak intenzivně, že si ani nevšimnete, že se ve snímku nemluví. Řeč Kim Ki-duk odsouvá na podřadnou vedlejší kolej jako neohrabaného zpostředkovatele pocitu. Tam, kde jsou slova i v nejzdařilejších případech pouze přibližným vyjádřením zamýšleného, se obraz totiž přímočaře strefuje přesně tam, kam má. Jako blesk.

plakát

Kvaska (2007) odpad!

Blé. Ale co čekat od filmu, ve kterém hrajou neherci a režíruje je nerežisérka, která nemluví česky :-)

plakát

30 dní dlouhá noc (2007) 

Další stupidní americký horor. V hlavní roli "hezoun" Josh Hartnett a jakási blondýna, takže po 5 minutách je jasné, že tihle dva ve filmu neumřou (maximálně až v poslední srdceryvné scéně), protože zatímco budou upíři ostatním obyvatelům městečka okusovat hlavy, budou tihle dva vytvářet erotické dusno a romantiku až za hrob. Dialogy, kde nezbývá prostor pro parodii, herecké výkony jakbysmet (přes 800 lidí tady má rádo Hartnetta? áááááááá!) A moment překvapení je pořád to samé: zběsilá hudba, odněkud se vynoří skupinka upírů a zakousne pár lidí. Ve srovnání s tímhle jsou napínavější i reklamy na prací prášky. Přiznávám, že jsem to nedokoukala, a proto kompenzačně hodnotím jednou hvězdou, místo abych dala "odpad". Kdoví, třeba v druhé půlce byla ještě nějaká světlá chvilka.

plakát

Kroužek sebevrahů (2001) 

Ve Klubu sebevrahů jsou tři scény, při kterých jsem DOSLOVA nedýchala. A kdyby si film udržel tuhle úroveň, mohl z toho být nejlepší horor, který jsem kdy viděla. Ovšem jedno velke minus dávám za zbytečnou explicitu sebevražedných scén. Ono by to totiž bylo dostatečně (nebo spíš ještě více) děsivé, i kdyby krev nestříkala desítky metrů na všechny strany a vnitřní orgány zůstaly decentně mimo hledáček kamery. Další problém jsem měla asi od půlky filmu, kdy se začala hlavně vyšetřovat přičina sebevražd a začala z toho být pro mě celkem nudný thriller, navíc hodně přitažený za vlasy. Ale za ty tři scény a ten potenciál v první půlce dávám za ***.

plakát

Adamova jablka (2005) 

Baví mě, když se film začne vyvíjet úplně jinak, než jsem očekávala (a než jsem se obávala). A když už si myslim, že vim odkud vítr vane, zase se všechno otočí a zase koukám! A bavím se. Vykutálený pan režisér, jen co je pravda. Mimochodem, jméno jediné herečky ve filmu mě tak fascinovalo, že jsem si musela zjistit, jestli se v dánštině paprika řekne skutečně paprika. Tak naštěstí ne :-D

plakát

Good bye, Lenin! (2003) 

Oblíbenost Pelíšků spočívá podle mě ve dvou ingrediencích - humoru a nostalgii. Good bye, Lenin! nemá ani jedno. Je tak nerealistický a hloupý, že by mohl jedině pobavit. Ale nepobavil.