Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc

  • USA 30 Days of Night (více)
Trailer 3

Každý rok se město na severu Aljašky na měsíc ponoří do tmy. Letošní zima však přinese i smrt.. Místní obyvatelé nemůžou zastavit to, co přichází. Krvežízniví upíři se vydávají na šílenou žranici. Je to svět, o němž dosud jen snili. Jenom dva lidé stojí mezi hladovými vetřelci a těmi, kdo přežili první krvavý útok. Šerif Eben (Josh Hartnett) a jeho žena Stella (Melissa George) bojují, aby mohli zase spatřit denní světlo. Dokážou městečko zachránit nebo se setmí navždy? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 087)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Film s neskutečně nelogickým jednáním postav (včetně upírů) a podivnou návazností scén na sebe. Atmosféra nejdřív docela graduje, jakmile se ale nepřítel objeví a začne se přeskakovat mezi scénami a budovami, jde to celé do kytek. V jednu chvíli začíná masakr, v další několik přeživších sedí smutně v hospodě jakoby zapíjeli porážku místního TJ Sokol Barrow. Upíři se ani nepokoušeli město nějak systematicky prohledávat, když přeživší tu a tam nějakého zlikvidují, nenapadne ostatní něco udělat, a když upíři narazí na někoho přeživšího, zase nezkoumají odkud se vzal. A že by nikomu nebylo nápadné, že se město takovou dobu nehlásí? Od takové 30. minuty je v snad v každé scéně něco (nebo někdo) padlé na hlavu. Vypočítávat všechno by trvalo mnohem déle než film. Obojí je ztráta času. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

On: "Stop the truck." Ona: "What?" On: "Stop the fucking truck." Pauza. On: "I thought I saw something." Ona: "Get in the truck." On: "What?" Ona: "Get in the fucking truck." ->>> Ou jé, já vím, proč studuju na scenáristu, protože to je tak strašně kůůůl jím být! ------ Můj zájem opadl s odchodem Bena Fostera ze scény, protože to vám řeknu, to je ostudné takto zacházet s tak zajímavě vypadajícím motivem. Některé frustrace si pomocí filmů navozuji schválně a mám z nich orgastické stavy, ale tato frustrace mě teda rozčílila. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době konečně pořádný Rkový survival horror se skvělou atmosférou korunovanou velmi brutálními cinkrlátky (snad nejlepší sekání hlavy vůbec...mark my words). Takové kousky musíme MY, horroroví fajnšmekři, ocenit....tohle je kapička naděje do budoucna (spolu s Feast), že by se pánům producentům mohly přestat stahovat konečníky a uvolnili víc Rkových kousků do kin.....the citadel of brutal horrors is near! ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

A čakám aj naďalej, kedy už konečne niekto vytiahne dokončený, prepracovaný scenár pre zombie-vampire tematiku. 30 Days of Night patrý medzi obrazovo novodobé, celkom podarené pokusy, lenže má toľko scenárových chýb a hluchých miest, že to priam irituje. (np na začiatku filmu majú upíri ešte superrýchlu pohyblivosť, no potom, keď už ide do tuhého, kráčajú si jak na poobedňajšej prechádzke, a to napriek tomu, že ich kosia s buldozérom na ľad.) Prečo si každí tvorca siahajúci pre tento žáner myslí, že hĺbky postáv a logickosť do nej nepatria? ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nesmírně efektní a krvavá řezničina, avšak dějově nic neříkající a poměrně prázdná. Nedovzíme se vlastně vůbec nic podstatného. Odkud se upíři vzali, jak přežívají, kde se ukrývají, kdo byl jejich vyslanec, kde se vzal najednou z ničeho nic jen kousek od městečka, kolem kterého nebylo živé duše na 100 kilometrů a další a další otázky, na které se těžko hledá odpověď (a mezi řádky určitě není). Monstra jsou bezduché pořvávající obludky, z kterých jde strach jen díky dobrému timingu scén a strhující sněhové atmosféře. Nicméně ocenit se musí tvrdý rating, drsný Hartnett (!) a docela solidní spád. Ale jinak je to především přehlídka krvavých efektů a usekaných končetin. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (22)

  • V závěru filmu, kdy jde Eben (Josh Hartnett) do továrny, rozepíná si bundu oběma rukama. V předchozím i následujícím záběru má však v jedné ruce sekyru. (dan.pacino)
  • Řada záběrů vznikla metodou "day-for-night" (u nás se vžil název "americká noc"), při níž se za denního světla natáčí noc. (Chatterer)

Související novinky

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Probuďte mrtvé!

Probuďte mrtvé!

04.06.2008

Včera nám tu dělal bu-bu-bu Tim Burton (ve smyslu vyhrožování dalším filmem ve stejném stylu), dnes probudíme pár dalších strašidel. Především je tady adaptace komiksu Stevea Nilese, autora předlohy… (více)

Wolverine: Spojenci a protivníci

Wolverine: Spojenci a protivníci

21.02.2008

Natáčení X-Men Origins: Wolverine je v plném proudu (štáb pod vedením Gavina Hooda se začátkem tohoto týdne přesunul z divočiny Nového Zélandu do civilizované Austrálie) a tak je načase shrnout si,… (více)

Reklama

Reklama