Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Poslední recenze (13)

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci (2022) (seriál) 

Příběh je moc hezký. Bohužel multikulturní woke vymývárna hlav z toho dělá zkažený seriál. 1) každá rodina je rasově smíšená, 2) každý vůdce/velitel nebo ochránce je černý, 3) každá hlavní postava svého příběhu je žena, 4) vesnice v Udûnu o 5 domcích má +- 100 obyvatel, polovina se jich přidá na stranu skřetů, a přesto místo útěku, se skretama a vlastníma obyvatelema bojují, 5) čím víc lidí skřeti pobyjou, tim víc se jich v dalším střihu objeví. Přísahal bych, že se lidi během válek množí, 6) skřeti se podkopavaji pod vesnicemi, aniž by si jich kdokoliv vsiml, 7) skřeti jsou větší, než lidi a jsou to elitní zabijáci, přitom v Pánu Prstenů je to ubohá rasa, která je ráda za to, že udrží meč, 8) v seriálu se skřeti prezentují jako skuruti, přitom skuruty vyšlechtil až Saruman, 9) Elfové vypadají, jako příbuzný Donalda Trumpa

plakát

Duna: Část druhá (2024) odpad!

Jak by řekl klasik: "Tho je ale píčovina". Kdybych neviděl originál a díval se na příběh poprvé, absolutně bych mu nerozuměl. Příběhový guláš s plochými charaktery. Jak jsem psal recenzi k prvnímu dílu před časem, po shlédnutí 2. části se mi potvrdila. Hlavní hrdinové jsou citově nestabilní děti, které si křikem snaží vydobýt pozornost. Podle WOKE CULTURE silná nezávislá 20 letá žena vede armádu mužů tím, že se vzteká, vříská a dělá drama. Paul Atreid je nevyspelý puberťák, který neumí vůbec nic. Nijak se nevyvíjí, přišel mezi Vremeny, jako nežádoucí a po vypití červího jedu se stal nekompromisním diktátorem, kterého všichni najednou poslouchají. V originále přišel Paul Atreid učit Vremeny boji, boji zvukem atd. V ubohém remaku zvuk vůbec není. Paul v originále prošel změnou, duševní změnou, bojem se sebou samým a bylo vidět, jak se z něj stává muž a vůdce. To, že vypil vodu života mu dalo schopnost komunikovat s červy a jen díky nim mohl porazit Harkoneny, protože Vremeni byli pouhými vyhnanci, utecenci schovani v poušti. Ta největší lůza beze schopností boje a zbraní s pouhými noži. Zatímco ve filmu mají armádu plnou Chucků Norrisů, bazuky a lasery. Oproti originálu se z pubertálního spratka stal bezcharakterni diktátor, který se neštítí použít atomovek, aby se stal imperatorem a odkopnout svojí holku, které celý film říká, jak jí bude milovat do konce života. Paul Atreid v originálu byl charismatický a čestný muž. V ubohém remaku je to puberťák, který neví, co chce, ma plochý charakter a rozhodně to není hradina. Vremeni jsou banda utlačovaných Palestinců s fascinujícími zbraněmi, bojujících proti utlaku Izraele. Do toho narvou komplikovanou a nezáživnou politickou hru. Je to blbost, blbost, BLBOST. Zůstanu u originálu a doporučuji to všem, kteří si vybírají, na co se dívají a neztrácí životní čas u čehokoliv. Snad má režisér nějakou sebereflexi, zabalí to a trojky už se nedočkáme.

plakát

Duna (2021) 

Nečekal jsem od remaku tak atmosférického filmu mnoho, ale těšil jsem se. Jsem zklamaný. Jediná sympatická postava je Leto Atreid. Zbytek je jak posbiraný levný komparz. Nejsmutnější na tom je, že ani hlavní postava není sympatická. Jedná se o rozmazleneho spratka, který nezná své místo, nezná kodex, místo slechtice se jedná o ublíženého puberťáka, ke kterému jsou všichni nespravedliví. Zatímco v originále se jednalo o charizmatickeho, skromného a inteligentního muže. Postava Paula Atreida se postupně vyvíjela, získávala zkušenosti, které predavala dál. Místo toho, aby se Paul v Shizac Haderaka vybudoval, je jím už od narození a už od 30. minuty se ví, že jim je. Takže nějaké stupňování příběhu absolutne neexistuje. Atmosféra hrdiny neexistuje. Atmosféra šlechty, králů, knížete atd. neexistuje. Žádná úcta k vládcům, žádný kodex. Celkově atmosféra není. Harkoneni jsou jen banda skinheadů. Žádní ohavní roboti, co se ničeho neštítí. Baron je jen buřt, jinak celkem normální. V originále to byl odporný perverzní deviant ohavně napadený chorobami, díky kterým měl bizarní bolaky a vypadal a choval se opravdu nechutně. Opět atmosféra harkonenů nulová. To samé jeho synovec, kulturista ze Strážců Galaxie. Postava bez smyslu, bez podstaty. Kdyby ve filmu nebyl, nebylo by to znát.  Hlavní postavou se misto Paula Atreida stává oholený Aquamen, který všechno rozseká level Steven Segal nebo Chuck Norris.  I sem museli nacpat Zendayu. Ta holka z Jetixu musí být snad v každým 2. filmu. Zase je tam moc černých.  Režisér nezvládl: 1) vybrat sympatické / nesympatické herce 2) vybrat herce vhodné pro charaktery postav 3) budovat atmosféru příběhu  4) růst charakterů  5) neřešit rasy 6) pracovat s divákem ve smyslu odporu k Harkonenům Kdybych si mel vybrat, originál je jasnou volbou. Remake už víckrát vidět nemusím.

Poslední hodnocení (214)

Duna: Část druhá (2024)

odpad! 22.04.2024

Duna (2021)

11.07.2023

Matrix Resurrections (2021)

odpad! 10.07.2023

Marianne (2019) (seriál)

12.01.2023

Alice in Borderland (2020) (seriál)

31.12.2022

Zaklínač: Pokrevní pouto (2022) (seriál)

odpad! 28.12.2022

Wednesday (2022) (seriál)

12.12.2022

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016)

07.12.2019

V zajetí démonů 2 (2016)

21.10.2019

Reklama