Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (14)

plakát

Brain Divided (2013) (studentský film) 

Hodně pěkný studentský animák. Krásně vystihuje svou podstatu a myslím si, že velice pravdivě.

plakát

Thor: Temný svět (2013) 

Pokračování o asgardském bohu hromu se velice povedlo. Velmi akčně nabitý a poutavý příběh s hodně otevřeným závěrem. Velice oceňuji propojení s The Avengers (ale to už asi bude propojen celý Marvel universe... kromě postav Marvelu, které Marvel nevlastní práva) a také krátký vstup, kde se objeví Cpt. America. Doufám, že si další filmy o Thorovi udrží svou kvalitu.

plakát

300: Vzestup říše (2014) 

Podstatně horší než 300: Bitva u Thermopyl. Nadměrné využívání slow-motion efektů mi přijde hodně nevkusné. Kdyby se od nich upustilo, snímek by byl daleko kratší. Skoro žádná hlavní postava se nemůže vyrovnat vyobrazení a charisma Leonidase (Gerard Butler) z předchozího dílu. Asi nejblíže je tomu Eva Green, která se své role zhostila nadmíru uspokojivě. Takže pokud prominu nevýraznost hlavních postav (kromě Evy Green a Leny Headey) a zdlouhavé (ale pěkné!) bojové scény, dělá to lehce nadprůměrný akční film.

plakát

Kniha přežití (2010) 

Zajímavé vyobrazení postapokalyptického světa v budoucnosti plného zajímavé akce. Náboženský nádech by byl v pořádku, kdyby nebylo onoho "božského" konce. Nebýt 3 hlavních hrdinů (Denzel Washington, Gary Oldman a Mila Kunis), byl by to lehce podprůměrný snímek.

plakát

Tohle je ráj (2012) 

Utrpení na to koukat. Pár vtipných hlášek.. jinak vůbec nic.

plakát

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) 

Úžasné završení "nové trilogie". Naprosto skvělá gradace Palpatina a ještě lepší přetvoření Anakina k obrazu svému, temnějšímu. Když k tomu přidáme veliké množství skvělých soubojů, srdcervoucí hlášky a skoro-plynulé navázání na "trilogii starou", dostáváme perfektní filmový zážitek. Při scénách, které přicházejí po hlášce "Execute Order 66" divák téměř uroní slzu. Tam tam tam - tam ta dam - tam ta dam (heavy breathing)...

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Naprosto neskutečně skvělý film s neuvěřitelným závěrem. Realisticky pojaté vězeňské prostředí na Vás působí tak, jako byste tam sami byli. Skvěle zahrané hlavní postavy ještě přidávají nějaké to koření navíc. Na závěr snad jen: "Get busy living, or get busy dying."

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

Podstatně lépe zpracovaný a dějově vyspělejší díl než ten předešlý. Od začátku zde máme zápletku a další se na ni nabalují. Hlavní hrdinka si začíná uvědomovat svojí roli a tím se stává ještě víc "badass" než v díle prvním. Myslím si, že napětí a děj bude gradovat dále a tak se velice těším na pokračování.

plakát

Hunger Games (2012) 

První díl nás seznamuje se světem této série, tamějšími poměry a jako bonus uvidíme samotné hry, které ale nejsou takovou "řežbou", jak jsem si myslel. První část filmu je spíše popisná a pro někoho, kde není seznámen s dílem Suzanne Collins, může být i nudná. Trocha napětí Vás nakopne v momentě příjezdu Tributes do Capitolu a od vypuknutí samotných 74. Hunger Games napětí pouze stoupá. Na tento film jsem se díval dvakrát. Poprvé jsem koukal na "akční sci-fi" a nebyl jsem vůbec nadšený. Po shlédnutí druhého dílu jsem si první díl musel pustit znovu. Tentokrát jsem na něj koukal spíše jako "sci-fi thriller", kde hlavní prioritou není akce, ale mentální gradace postav a fakt, že Hunger Games nejsou jen zábavou Capitolu, ale také politickým nástrojem strachu, a líbil se mi daleko víc. Musím uznat, že na The Hunger Games něco bude, ale v prvním díle to zřejmě nenajdete...

plakát

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002) 

Druhá epizoda je rozdělena na dvě dějové linie, Kenobiovskou a Skywalkerovskou. Pokud máte rádi akci, potěší Vás Obi-Wanovo vyšetřování atentátu na Padmé. Pokud máte rádi romantiku, bude Vás bavit první samostatná mise Anakina, kde má za úkol sbalit... tedy... chránit Padmé. A pokud máte rádi obojí s potěšením se dočkáte spojení těchto dějových linií. Odměnou je velká bitva jak lightsaberů, tak blasterů. Velkým kladem je mechanické duo R2-D2 a C-3PO, které se po delší době opět setkává. Dalším pozitivem jsou plány "ultimate weapon", se kterými se snaží hrabě Dooku uniknout. A pokud k tomu přičtu ještě dříve zmíněný (komentář u Ep. I) "vývoj" postavy Palpatina, musím zůstat u hodnocení, který si každý díl této ságy zaslouží.