Reklama

Reklama

Hunger Games

  • USA The Hunger Games (více)
Trailer 1
USA, 2012, 137 min

Režie:

Gary Ross

Předloha:

Suzanne Collins (kniha)

Kamera:

Tom Stern

Hrají:

Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Elizabeth Banks, Liam Hemsworth, Willow Shields, Leven Rambin, Wes Bentley, Woody Harrelson, Stanley Tucci, Dayo Okeniyi (více)
(další profese)

V ruinách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s hlavním městem Kapitol a dvanácti přilehlými kraji. V Kapitolu se každý rok koná klání s názvem Hunger Games, do kterého musí každý z krajů vyslat jednoho chlapce a jednu dívku. Šestnáctiletá Katniss Everdeen se dobrovolně nabídne, že ve hře zastoupí svou mladší sestru a musí se spolehnout hlavně na své instinkty, jelikož proti ní stojí protivníci, kteří se na souboj připravovali celý život. Má-li se ještě někdy vrátit domů do 12. kraje, bude muset v aréně, kde spolu soupeří boj o přežití s lidskostí a život s láskou, učinit ta nejtěžší rozhodnutí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (62)

Trailer 1

Recenze (2 085)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.6/10] | me: Mainstreamová zábava, ktorá neprináša vôbec nič nové. Divák dostane presne to čo videl v trailery, žiadné prekvapenia sa nekonajú a všetko ide v zabehnutých hollywoodskych líniach. Od prvej polovice sa mení na zbytočne sladkú gýčovú záležitosť z ktorej sa vytráca spirit a vynikajú logické chyby. Bez akýchkoľvek emócii je možne film dopozerať, vstať a ísť domov s pocitom zbytočne investovaných eur domov. Nevyužitý filmový potenciál. [2 a pol *] May the odds be ever in your favor. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vážně? Nad tímhle teď slintají hipsteři po celém světě? Knížku jsem nečetl, ale film byl průměrný. Co mě nejvíce vadilo, byly odfláknuté efekty - jde to poznat především v davových scénách. Už dlouho mě něco tak neuhodilo do očí, jako tohle, kdy jde opravdu poznat, že herci, kteří by měli mluvit k davům, jsou tam sami. Opravdu velký fail. Další věc - podřízení se ratingu. Opět, děláme to pro nejmladší, takže i když se zápletka točí okolo her, kde musí umřít 23 z 24 (prý musí :-)) mladých, neukážeme prakticky nic, ať i ti nejmladší hipsteři mohou přijít do kina a zlomit pár rekordů. Další věc, kdykoliv šlo někomu z hlavních hrdinů opravdu o život, vždy se dostavila pomoc ve formě kouzelné mastičky či něčeho podobného. Neberte mě špatně, trailer se mi líbil a já se na film těšil, ale jsem zklamaný. Po té hysterii, která kolem tohoto filmu byla, jsem zkrátka a dobře čekal něco víc, než jen solidní fantasy, kde nakonec jde o lásku. Jistě, jak jinak… Klady - Jennifer Lawrence, Woody Harrelson, Donald Sutherland a fakt, že se po většinu času moc nenudíte (i když o takových 20 minut méně film mít mohl a nikomu by to neublížilo). Zápory - vše ostatní. Tímto jsem se přesvědčil, že druhý díl této série opravdu vynechám, není to pro mě. A pochybuju, že bych po přečtení knížky změnil názor. Pokud chcete vidět opravdu skvělý film, který má co říct, nebuďte líní, najděte si Batlle Royale abyste se přesvědčili, kolik věcí zde bylo špatně a s čím vším si vystačili asijští filmaři v roce 2000. 60 %. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

"Hladové hry", při kterých se nikdo nenajedl. Při sledování této bezpohlavní nudy by zjevně římský lid jen znuděně zívl, ukázal palec dolů, otočil se na patě a šel raději šukat. Osobně nechápu, proč se vůbec tvůrci pouští do práce na tomto filmu, když ani nejsou schopní ukázat explicitní smrt dítěte (což je problém, když se tam navzájem zabíjí jen děti), které se ocitlo v novodobé gladiátorské aréně, kde je téma číslo jedna: "kdo chcípne poslední". Současný trend je takový, že veškerým filmům se přiškrcuje stopáž, ale tento film je překvapivě totálně přepálený, ač nemá prakticky co říct a je pro děti do 14 let. Jestli si tvůrci mysleli, že dospělý člověk se vcítí do dvanáctiletého dítěte a bude mu fandit, aby uteklo před jinými parchanty, kteří už nemají koule jen na ozdobu, šeredně se pletli. Já například chtěl, aby tam chcípli úplně všichni, proto ty pokusy o emocionální úmrtí dvanáctileté krávy, tak nějak nevycházely (a troufám si tvrdit, že jsem v tom nebyl sám). Přetrpěl jsem hodinový "výcvik" a pokus o zrcadlo dnešní konzumní společnosti, ačkoliv jsem to chtěl třikrát vypnout, ovšem, chtěl jsem si počkat na závěrečné "hry", které byly mimochodem ještě horší (nudnější). To bych si snad raději pustil curling, když by tohle běželo na ČT4 sport. O proti tomuto slabému odvaru, působí tento shit jako vrchol žánru. 40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda s bizarným kastingom a nepríjemnou hlavnou postavou. Alebo skôr herečkou? Postava by sa ešte dala, ale herečka... Vízia budúcnosti mi nič nedala, akcia slabá, dej naťahovaný. Dvojka ma prekvapivo bavila o čosi viac. Nie, že by kvalita medzičasom závratne stúpla, ale bola to ešte väčšia blbosť, takže aspoň bola sranda. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hunger Games je další z řady zajímavých fantasy knižních příběhů, která se dočkaly filmového zpracování direktem přímo z Hollywoodu. Dlouho jsem tápal. Přiznám se, že ačkoliv mám fantasy filmy moc rád, nikdy nevím, co od nich očekávat a poslední dobou převládá spíš průměr až smutek. Nakonec jsem si ale jedno nedělní odpoledne udělal čas. Nedělní proto, že má film skoro tři hodiny. Takový film tak musí zákonitě mít koule na to, aby mě zaujal a já u něj neusnul. První půl hodina byla taková obecnější. Tvůrci představovali daný svět. Nic zvláštního se nedělo, ale mělo to smysl. Jakmile se ale „hladové hry“ naplno rozjely, i samotný film mě začal okamžitě neuvěřitelně bavit. Ta představa mi přišla hodně zajímavá, dost chytlavá a musím uznat, že i v ten moment se naplno projevil způsob natáčení, který není z řady těch obvyklých. Celý ten příběh je totiž hodně realistický s řadou dost zajímavých témat k zamyšlení. A musím říct, že jak jsem se za daný svět postavil ze začátku pesimisticky, postupem času se mně začal líbit a říkal jsem si, čím nás tvůrci a samotná knižní předloha překvapí příště. Ale jo, musím říct, že něco do sebe tenhle knižní svět má. Zpracování je také poctivé a dvě a půl hodiny utekly jak voda. Za mě určitě spokojenost. Jsem zvědavý na pokračování. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (94)

  • Aby se dostal do vynikající formy, trénoval Alexander Ludwig (Cato) čtyři hodiny denně s americkou jednotkou NAVY SEAL. (HellFire)
  • Ve Velké Británii museli tvůrci z filmu vystřihnout sedm vteřin, aby si zajistili povolení k promítání pro širší publikum. (Sufferer)
  • Jennifer Lawrence (Katniss Everdeen) si během příprav na svou roli prošla kromě výcviku lezení a běhání také lukostřeleckou průpravou pod dohledem držitelky olympijské bronzové medaile Khatuny Lorig. (Linkyc)

Související novinky

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Jak to vypadá s prequelem Hunger Games?

Jak to vypadá s prequelem Hunger Games?

08.08.2021

Studio Lionsgate čerstvě oznámilo, že očekávaný prequel k jejich hitové sérii Hunger Games se začne točit už v příštím roce. Do kin by pak měl dorazit buď v roce 2023, nebo zkraje roku 2024. Film… (více)

Hunger Games dostanou prequel

Hunger Games dostanou prequel

17.06.2019

Spisovatelka Suzanne Collins oznámila na květen roku 2020 zatím nepojmenovaný knižní prequel Hunger Games a filmová adaptace na sebe nejspíš nenechá dlouho čekat. O právech na zfilmování knihy… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Reklama

Reklama