Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (5)

plakát

Návrat do Cold Mountain (2003) 

Některé filmy jsou pro nás symbolem dobře odvedené práce, která se možná nevyhne jednoznačnému odkazu na zem původu, ale i tak si nikdy nenecháte ujít příležitost se na něj znovu podívat. Cold Mountain toho říká strašně moc, i když děj se dá shrnout do dvou vět. Možná se jedná o typický americký film, ale i tak je pro mě symbolem klasického a silného filmu, který vás stejně znovu dostane bez ohledu na to, kolikrát jste ho už předtím viděli.

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Tomuto filmu by se toho dala vytknout spousta - dějové nesrovnalosti, naprosté logické a technické kiksy (např. běh po střeše jedoucího vlaku proti směru jízdy), samoúčelnost přítomnosti některých postav. I přesto všechno na něho prostě nedám dopustit. Možná je to tím, že po delší době, kdy jsme měli možnost vidět hrdiny se spoustou slabostí a rozporuplností, se zase někdo nebál vsadit na superhrdinu typicky ryzího charakteru, jehož úmylsy jsou více než šlechetné a v žádném případě ne prospěchářské. Čas od času není špatné si připomenout ideál, který vždycky bude jenom na papíře nebo na filmovém plátně, a na tuto postavu, které bezmezně věříme veškeré ty nevinné úmysly, je zkrátka radost pohledět.

plakát

Avengers (2012) 

Nejsem na komiksy a opravdu nežeru žádné hrdiny se superschopnostmi. Tento film ale dokáže zaujmout i úplné komiksové analfabety, i když znalost základních vztahů a osudů vybraných superhrdinů není na škodu. Film bývá kritizován za svou povrchnost, protože nenabízí žádné hlubší myšlenky, ale já se domnívám, že dokázat někoho na dvě hodinky zaujmout, pobavit ho a prostě ho donutit relaxovat také není málo. Takže až nebudu chtít zase dvě hodiny něco řešit, pustím si Avengery.

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Co je potřeba přičíst filmu k dobru je to, že se nesnaží šokovaně odhalovat to, co už stejně všichni dávno víme. Na druhou stranu ale nakonec neodhalí ani to, co je v příběhu navíc a na co všichni s napětím čekají. Jako by se Rupert Sanders nemohl rozhodnout, jestli chce natočit fantasy inspirované slavnou pohádkou nebo pouze zmodernizovat známý pohádkový příběh. Atmosféra vyprávění ale byla i tak skvělá, tempo příběhu většinou slušně šlapalo, a já už se těším, až si tento film pustím znovu.

plakát

Má mě rád, nemá mě rád (2010) 

Tento skvěle odvyprávěný film ví, jak na nás. Postupem příběhu všechno a všechny ukazuje v jiném světle, než jak se nám jevili na začátku, a tak vlastně ukazuje život sám. Příběhu retro styl jenom prospěl a střídání klučičího a holčičího pohledu na věc mě neuvěřitelně bavilo. Ještě jedna věc je naprosto skvělá - film má neuvěřitelnou schopnost naprosto výjimečně popisovat vlastně zcela běžné příhody a dělat z nich tak něco jedinečného.