Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (356)

plakát

Blade Runner (1982) 

Občas se stane, že se s většinou prostě neshodnu. Blade Runner vypadá i po těch 42 letech pořád dobře a Vangelis se k tomu všemu hodí jak prdel na hrnec. Chápu, že máme každý trošku jiný styl a může se nám líbit něco jiného. Ale tohle je úplně mimo moje smyslové a citové vnímání. Co z tohoto filmu dělá kult? Ploché charaktery, nepochopitelné jednání postav, spousta wtf momentů, žádná zapamatovatelná scéna... Prostě jen proteče mezi prsty a nezůstane nic... A to jsem to zkoušel podruhé.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Spousta keců, ale je to o hovně. Oppenheimer nebyl vůbec zajímavý člověk a 3 hodiny se Vám někdo bude snažit namluvit, že byl. A ten test bomby, který všichni tak opěvují je asi 45 vteřin. A že bych si z toho stříknul do textilu...

plakát

Barbie (2023) odpad!

Panebože hlavně to nepouštějte dětem.

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Absolutní scénáristická impotence, 100% recyklát sebe sama, nesympatické postavy, směšné efekty a nejtrapnější akce, kterou si jen dokážete představit. To je Matrix 4. Nefunguje tu vůbec nic. Dokonce ani ta romantická linie, na kterou jsem sázel. Proč tam furt panebože všichni běhají po těch zdech? Není k tomu absolutně žádnej důvod. Fan servis se stal nakonec tím největším zabijákem, protože všechny památné scény tu samozřejmě musí být znovu vidět. Sterilněji to ale snad ani nešlo. Bylo vidět, že by tak strašně chtěl navázat na genialitu jedničky, ale jen paběrkuje v jejím stínu a jako malá nadržená čivava dotěrně násilní její nohu. Chtěl bych říct, že to Keanu zachránil, ale chytl se do Wachowski pasti, protože uvěřil, že se z tohoto tématu dá ještě něco zajímavého vymáčknout. Jako já... Nedá. Wachowski mu k tomu totiž nedá nic čeho by se dalo pořádně chytnout.

plakát

Mayday (2023) 

Plane začíná velmi slibně a úplně jsem se tetelil, že uvidím nové Přepadení ve vzduchu nebo Boeing 747 v ohrožení. Podle názvu člověk čeká, że půjde o letadlo. Ono o něj ve finále samozřejmě jde. Jen trošku jinak než bych si přál. Není to úplně nudné, jen hrozně přitažené za vlasy a blbé. Letadlo, po nouzovém přistání, který sotva stojí, bez elektriky prostě normálně nevzlítne za salvy kulek a zase znovu nepřistane. Butler stárne, ale celý film pořád dokáže utáhnout na ten svůj pokřivenej úsměv a notnou dávku charizma. Stačil jen smysluplnější a uvěřitelnější scénář.

plakát

Klíč (2005) 

Klíč zraje jako víno.

plakát

Vřískot 6 (2023) 

New York nevyužitý, protože se v New Yorku nenatáčelo. Dva přelety kolem Brooklyn bridge náladu nezvedly. Nemám rád tady to lákání na něco, co vlastně nejsem. Občas jsem si u dialogů říkal, že tohle přece nikdo nemůže sežrat a hlava padá únavou. Míň kecání, víc vraždění, nebo aspoň kecání o vraždění. Šestka přišla moc brzy po výborné pětce. Pár dobrých nápadů, co se týče vraha, ale nemůžu se zbavit pocitu, že ani ten film sám si není jistej, kdo je vrah.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Někdo by asi řekl, že tenhle film byl stvořen pro 4DX. Já říkám, že 4DX bylo stvořeno pro tento film. Pokud Vás Maverick uchvátil z obýváku, nedokážete si představit, co by s Vámi udělal na lítací sedačce. Cruise přesně věděl, co po něm fanoušci chtějí a dal jim to. Počkal si na odeznění Covidu. Odmítl všechny platformy, které mu nabídly menší jmění za uvedení před velkým plátnem. On si stál za svým a má můj obrovský obdiv, protože prostě věděl. Návrat Mavericka ve velkém stylu.

plakát

Resident Evil: Odveta (2012) 

Vykrádačka sebe sama, scénáristická impotence, absolutně všechno je tzv. random. Vůbec nevíte, co se děje a hlavně proč. Tady se totiž může stát úplně všechno. Akce je dobrá a je jí hodně, ale nijak zvlášť efektivně nepůsobí. Nejhorší díl RE.

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Je to tak. Nepůsobí o nic víc celistvěji, než ten hybrid před ním. Jsou to poslepované části k sobě a zvlášť když člověk ví, jak tahle verze vznikala, bude mu to vadit. Oproti první verzi, které jsem vyčítal nedostatečné seznámení s méně známými charaktery, je tu zlepšení, ale stejně to na mě příliš nezafungovalo. Digibordel tu je stále přítomen, ale působil na mě snesitelněji. Co mě ale přesvědčilo o plném počtu, jsou některé geniální momenty, podkreslené přesně zapadající hudbou, které jsem si pouštěl pořád dokola a nemohl se jich nabažit. "Daughters of Themyscira show him your fear."