Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sestry Samantha a Tara Carpenterové a dvojčata Chad a Mindy přežily řádění tajemného vraha ukrytého pod maskou ducha v městečku Woodsboro. Ve snaze zapomenout na tyto tragické události se všichni čtyři přestěhují do New Yorku, aby tam začali nový život. Netrvá to ale dlouho a objeví se nový a ještě brutálnější vrah v masce Ghostface a jejich životy jsou opět v ohrožení. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 5

Recenze (355)

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Tento desetkrát vylouhovaný sáček čaje by nejspíše zhnuseně vyplivl i člověk trpící ageusií (ztrátou chuti). Už mnohokrát jsme se přesvědčili o tom, že M. Bettinelli-Olpin a T. Gillett nepatří k řemeslně schopným režisérům, ale zaráží mě, že se ze svých četných selhání nedokážou poučit. Pokud neumím navodit hororovou atmosféru a uspokojivým způsobem pracovat s napětím, tak bych se kupříkladu pokusil skomírající slasher subžánr alespoň trochu oživit a vyrukovat s nějakou neotřelou tvůrčí metodou či třeba tematickou změnou související s aktualizací společenské poptávky. Jenže Scream VI nedokáže absolutně žádným způsobem vybočit ze zavedených schémat a jeho přehnaná sebereflexivita se místy stává až otravnou. Když odhlédnu od změny lokace, tak se de facto jedná o identickou kopii předchozího dílu. Ostuda. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku Scream VI nemohu udělit nic jiného než odpad! ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Ghostface tentokrát řádí v New Yorku, kde si vyšlápl na přeživší hrdiny z předchozího filmu a hraje si s pravidly nikoliv sequelů nebo remaků, ale celých franšíz. Po parádní úvodní dvacetiminutovce tempo trošku zvolní, ale samotné vraždy jsou tentokrát sympaticky nekompromisní a Ghostface je tu za totálního likvidátora. Fungují i meta přesahy, jenže celý šestý díl bohužel stojí na nepříliš zajímavých hrdinech, kteří se prakticky všichni okoukali už minule. Pořád je to ale fajn a šestý Vřískot je víceméně přesně takový, jaký očekáváte. Jestli je to dost, nebo málo, záleží na vás. ()

Reklama

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Takže tu po roce máme nový Vřískot, kdy se v příběhu přesuneme z Woodsboro do New Yorku, kde Tara a její přeživší kámoši studují na vejšce, což hodně připomíná Vřískot 2 a samozřejmě se tu opět objeví Ghostface, který začne svoje telefonáty rozjíždět nanovo. Montreal maskující se za New York byl krásně využitej na maximum - byty, metro, sámoška, temné uličky, kino. Změna prostředí téhle sérii náramně pomohla. Samozřejmě ale nečekejte probíhajícího Ghostface na Times Square, na Empire State Building nebo na Soše svobody. Shodneme se ale na tom, že náš maskovaný vrah využil prostředí New Yorku líp než Jason. No a když už mluvíme o Ghostfaceovi, tak ten je v tomhle díle nejbrutálnější z celé série. Je rychlej, vynalézavej a hlavně není neohrabanej jako ti předchozí GF z ostatních filmů. Bohužel má Vřískot 6 zatím asi nejslabší meta téma ke zpracování, ale to bude asi tim, že nešlo tak rychle s novým meta koemntářem takhle rychle po pětce. Smrti mohly být zajímavější, protože i tady tu opět v 90% máme bodání nožem, kdy kromě brokovnice z traileru neuvidíte nic originálního a ano, souhlasím se zahraničními recenzenty, že nesčetný bodný zranění který postavy přežijou jsou už docela k smíchu. Ale i přesto mě tenhle díl bavil, možná bych i řekl víc než pátý díl (to budu potřebovat opakované shlédnutí, abych se v tom utvrdil), ale hlavní je, že si tahle frančíza drží oproti jiným slasherům svoji kvalitu i po tolika letech. Více v mojí recenzi ZDE! ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

To, jak jsem si u pátého dílu vykroutil hlavu nad tím, kdo se to nakonec skrýval pod maskou, tak tady jsem se při odhalení už vyloženě pochcal smíchy. Příště bude vraždit 13leté dítě ? Každopádně, konečně tu zavál nový vzduch, vraždí se v prostředí NYC a většinou na veřejnosti, což bylo docela cool. Brutální je to opět dost, bodá se tu snad do všech částí těla, ale občas to bylo táák strašně komický. Někteří tu schytají masakr a jsou schopni dál pokračovat, třeba típek, který dostane asi deset ran nožem a on nakonec přežije,  pak zase hlavní postava bodne vraha pouze do ramene, jen proto, aby mohl za pár minut pokračovat a dál jí nahánět. Nesmyslů tady bylo na mě fakt dost. Jinak úvod byl klasicky tou nejlepší scénou, kde hned dojde k pěknému zvratu a líbilo se mi opět připomenutí všech dílů. No, nebýt toho debilního konce, měl jsem chuť dát čtyry, ale bohužel. (jen pro mé info - čtyry hvězdy - první, druhý a čtvrtý díl, ostatní po třech) ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Čaro je definitívne preč. Postavy nudné, rovnako detektívna zápletka. Meta rovina bola tiež lepšia predtým. Apoň tie killy sú na úrovni. Sú tam skvelé veci (napr. úvod, prestrelka v obchode), no je to rozriedené v prílišnej stopáži. Ako normálny slasher to mohlo byť cool, no ako Scream je to na hranici trapasu. Najslabší diel. 5/10 ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

  • Ze všech filmů Vřískot měl tento druhý nejvyšší rozpočet 35 milionů amerických dolarů. Třetí a čtvrtý film měly rozpočet 40 milionů dolarů, druhý a pátý film měly rozpočet 24 milionů dolarů a původní film měl rozpočet 15 milionů dolarů. (Takeshi666)

Související novinky

Sedmý Vřískot vítá staré známé

Sedmý Vřískot vítá staré známé

12.03.2024

Kolem vřískající série bylo v nedávných měsících poměrně velké rušno. Poslední Vřískot 6, jenž měl premiéru zhruba před rokem, v kinech vydělal slušné peníze, stejně jako jeho předchůdce pátý díl,… (více)

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

22.11.2023

Zajetá a komerčně úspěšná hororová série je ve velkých problémech. Třiatřicetiletá herečka Melissa Barrera, hvězda posledních dvou dílů populární hororové řady Vřískot, totiž dostala vyhazov z… (více)

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama