Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (32)

plakát

V kruhu koruny - Jindřich VI. (1. díl) (2016) (epizoda) odpad!

Od pořadu, který je označen jako historický, očekávám, že bude co nejvěrnější historii a fakt, že anglickou královnu hraje Sophie Okonedo mi již dopředu napovídá, že na minisérii (a pravděpodobně i na scénáři) zapracovali SJW a LGBTQ komunita, tudíž nemusím a ani nechi koukat dál (a ztrácet čas s možnou slátaninou) a hodnocení je pro mě zcela jasné. Ať to tvůrci zkusí příště jinak a lépe.

plakát

Ohnivá zkáza (2014) (TV film) odpad!

Právě jsem dokoukal toto "veledílo" na Prima COOL. Chtělo se mi brečet a musel jsem se smát. Nevím, zda to bylo více směšné, či znevažující... Nicméně autoři by zasloužili alespoň pořádně přes držku, aby se jim konečně rozsvítilo. Ve vlastním zájmu - nekoukejte na to.

plakát

Dračí doupě (2000) 

Tenhle film právě běží v televizi na Nova Cinema a jako milovník fantasy a RPG můžu s klidným svědomým prohlásit: "Je to demence! Je to ještě horší než Eragon!" S D+D to má společnej maximálně tak název. Většina postav jsou nesympatické a stupidní, dialogy jsou stupidní a bojové scény jsou taky stupidní. A nejstupidnější je černošský zlodějíček, kterej nedokáže zavřít hubu a furt ze sebe chrlí trapné rádobyvtipné hlášky. Císařovna kopíruje hned dvě královny najdenou (amidalu a tu z Nekonečného příběhu), ale je to vedle Jeremyho Ironse jedna z mála postav, kterou nechcete zbít po jejích prvních slovech. Film je navíc tak blbý až je vtipný, ale oplývá nevysvětliltelnou silou, která vás nutí se na něj koukat dál, i když si říkáte jak je blbej. V originálním znění se dá poslouchat líp než s dabingem, i když ten vzhledem ke kvalitě filmu není zas až tak špatnej.

plakát

Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života (2003) 

Druhý díl filmového zpracování počítačové hry o archeoložce Laře Croft... Co se změnilo? Máme tuz pořád Angelinu Jolie, režisér je lepší, scénář odpovídá pokračování 15 let staré počítačové hry... A opět je zajímavá jen Angelina a nevyužitý Chris Barrie. Jaká škoda, mohlo to být (stejně jako první díl) o dost lepší... :-(

plakát

Lara Croft - Tomb Raider (2001) 

Dle mého názoru jedna z nejvydařenějších filmových adaptací počítačové hry, ale zároveň jen velice průměrný film, ve kterém není v dnešní době kromě Angeliny nic k vidění. Příběh se hodí spíše do 15 let staré počítačové hry, která nemá ambice uspět. Prostředí starověkého chrámu a bojové scény vypadají sice pěkně, ale to co funguje v počítačové hře nefunguje ve filmu (stejně jako Chris Barrie). Jako fanoušek počítačové Lary, který s ní rád prožíval její dobrodružství říkám: Tenhle film stačí vidět jen jednou a dost.

plakát

Volný pád (1993) 

Naprosto nejlepší film režiséra Joela Schumachera i herce Michaela Douglase. Tvrdá a nelítostná společenská satira o člověku, toužícímu po normálním životě, jenž ztratí práci, rodinu (kterou miluje) i iliuze a jeho rozhodnutí sdělit své pocity světu, jak by to mělo být. Bohužel, film také ukazuje jak je snadné degradovat člověka, který se ve vypjaté situaci sám rozhodne změnit celý svět, na pouhého grázla, kterými pohrdá. Dle mého názoru je film aktuální i dnes a ještě dlouho bude.

plakát

Červený trpaslík (1988) (seriál) 

Dle mého názoru nejlepší z britských sitcomů, který má větší říz než stránka nejlepších bonmotů Oscara Wildea, pokapaná citrónem a vražená někomu do oka. Jen těch epizod je málo.

plakát

Byl jednou jeden... život (1987) (seriál) 

Tak tenhle seriál sem si zamiloval už na základce, kde sme se na něj pravidelně dívali. Když sem si ho po několika letech pustil z DVD, už se mi nezdál tak skvělý jako například "Člověk" či "Vynálezce". Každopádně vynikající naučný seriál pro děti, který by v žádné domácnosti s dětmi neměl chybět.

plakát

Futurama (1999) (seriál) 

"Mladší bráška Simpsonových." Trochu drsnější. Opět kvalitní zábava pro celou rodinu.

plakát

Simpsonovi (1989) (seriál) 

Naprosto vynikající nestárnoucí seriál plný satiry, narážek a slyvných osobností, který vždy dokáže pobavit. diváky všech věkových kategorií. Bohužel, v posledních sezónách nějak ztrácí dech.