Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Tři mušketýři

Tři mušketýři (1973)

Asi nejlepší zpracování, jaké jsem viděl, knižní předlohy se drží mnohem přesněji než jiná zpracování (zvláště ta ohavné verze, kde hraje Orlando Bloom), ukazuje slabého a naivního Ludvíka XIII. i intrikánského a charizmatického kardinála Richelieu, bez kterého by se Francie rozpadla. Kostýmy, kulisy a velmi dobře udělaný šerm člověka dokonale vtáhnou do doby. Ale ve filmu je i několik scén co v knize není, ale přidávají do filmu skvělý humor.

The Gamers: Dorkness Rising

The Gamers: Dorkness Rising (2008)

Povinnost pro kohokoliv, koho alespoň trochu baví dračí doupě a podobné hry, přitom to není naprostá fikce, takové vtipné situace mohou při hře na hrdiny skutečně nastat. Někteří lidé mohou kritizovat nízký rozpočet, ale vzhledem k nízkému rozpočtu to rozhodně není špatné, navíc si myslím že to dokonale podporuje vyznění celého filmu a s efekty pána prstenů by to prostě nebylo ono.

Star Wars: Poslední z Jediů

Star Wars: Poslední z Jediů (2017)

Stejně jako u Knives Out tady Rian Johnson bere klasické motivy a přidává k nim nové myšlenky, aniž by tím ty staré utrpěly nebo se staly jen fanservicem. Od staré triologie nejlepší počin ze světa star wars. Opět se vracíme ke kořenům a k mystické síle, která nejde jednoduše změřit nebo být pochopena. Vrací se nám staří hrdinové, ale s novýmy problémy. Obzvlášť Luke tady od původní triologie, kde byl velmi plochý charakter, zahraný nezkušeným Markem Hamillem prošel obrovským vývojem ke komplexní postavě s lidskými problémy a milým sarkasmem, krerý jako by byl Hamillovi, který jako herec neskutečně pokročil ušit na míru. Vztah Rey a Kyla je rovněž něco ve světě star wars nového, ale velmi dobře provedeno. Skutečně doufám, že Johnson dostane svou vlastní triologii, protože to by byla skutečně skvělá jízda.