Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (5)

plakát

Sedm psychopatů (2012) 

Nuda, nuda a nuda! Ne, tohle mě vůbec nebavilo, tady to prostě vůbec nefunguje, dialogy jsou tak nudné a upřímně nechápu, co to jako mělo být, černý humor? To mi moc nepřišlo, to co fungovalo V Bruggách, tady prostě nejde. Nevydržel jsem ani 10 minut se souvisle dívat. Výběr herců je výborný, ale tady jakoby i herci nevěděli, jak má jejich postava vyznít. Dohromady tohle prostě nedrží. Po 2. shlédnutí u kterého jsem znovu usnul, nemůžu jinak než 1 hvězdu. A to za originalitu, která tady nefunguje.

plakát

Zmizení (2013) 

Velice slušně zpracované téma únosu, ukazující dvě linie. Jedna linie z pohledu člověka, který je přímo zasažen unesením a jeho postupnou stupňující se beznaděj, na druhé straně máme policistu ukazujícího stranu přemýšlení policie. Nejen hledá únosce, ale snaží se udržet rodinu v klidu, což samozřejmě nejde. Jake Gyllenhaal zahrál svojí postavu výborně a jeho pomrkávání mě udržovalo pořád v představě, že se o něm něco více dozvíme. Bohužel přetažená stopáž, by si zasloužila vystřihnout víceméně nudné scény, které nejsou vůbec potřeba ukazovat. Jinak film má velice výbornou atmosféru a všechny prvky sebe krásně doplňují. Pro mě 4* za přetaženou stopáž a možná by si zasloužil i trochu víc hraní s divákem. Konec velice bravurní.

plakát

Paralelní světy (2012) 

Moc hezká sci-fi pohádka, která ale ode mě nemůže dostat více jak 3 hvězdy a to hlavně kvůli ohranému tématu. Kolikrát jsme tu měli zamilovaný pár, který nemůže být spolu. Mezi Kirsten a Jimem to doopravdy jiskří, vždy když se dostali oba dva na plátno, tak jsem jim to vážně věřil. Moc se mi líbila ta možnost paralelních světů, výborná myšlenka a v kině to na mě vážně fungovalo. Jenže tohle prostě nestačí, z tohohle tématu a možností mohlo být něco mnohem více, než jen pouhá oddechová romance a to mě strašně mrzí. A ten přesládlý konec si také mohli odpustit s těmi důsledky. Buď se mělo více přitvrdit na pilu a zpracovat trochu složitější výpravnou romanci, nebo se to mělo brát ještě více odlehčeně jako pohádku, takhle to na mě působí jako polotovar. Ale na jedno shlédnutí splnilo očekávání a já jsem se bavil.

plakát

Let (2012) 

Dlouho jsem přemýšlel jestli si zaslouží film 3 nebo 4 hvězdy. Ačkoli jsem od filmu čekal něco mnohem jiného, musím přiznat, že jsem se vážně bavil. Čekal jsem více právnické dohady, více kontrastu hrdina x vrah. Hlubší zamyšlení nad tématem, kterým bylo záchrana cestujících a spíše vidět problém v nezodpovědnosti než samotném alkoholismu, oproti tomu zas ještě více vyzdvihnout zkušenosti a hlavně talent letce dokázat přistát. Ve filmu se to bralo zbytečně moc jako zázrak. Každopádně film se dostával do jiného problému, tím byl alkoholismus a různé druhy závislostí. Přesto jsem se skvěle bavil, to co mi Zemeckis naservíroval bylo královsky podané, nemluvě o výkonu Washingtona, který mě přesvědčil o 4 hvězdách. Dobrý film s výborným hereckým výkonem, avšak s linií jdoucí jinam, než bych od tohoto tématu čekal....

plakát

Sinister (2012) 

Parádně natočený horor s trochou nadpřirozena, který mě potěšil atmosférou a hudbou. Když jsem na to šel do kina, čekal jsem ale trochu víc. Napětí bylo výborné, stále mě to nenechávalo vydechnout. Večery s délkou filmu se stále prodlužovaly. Jakmile skončil večer, tak stejně Ethan začal promítat film a tím film diváka stále držel připraveného. Hudba znamenitá, výtečně doplňovala temnou atmosféru. Škoda jen toho konce. Finále trochu uspěchané, chyběl mi tam závěrečný moment, který měl právě diváka utvrdit v tom, že to je trochu více než jen parádně natočený horor. Až na ten konec nemám moc připomínek. S návštěvou kina jsem byl protentokrát spokojen. A těch pár lekaček mě vážně málem dostalo z křesla :)