Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Eva však pochází ze zcela jiného světa, ze světa naruby, který je přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Evu v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět. Zákon ani věda! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (758)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Fyzika a zemská príťažlivosť mi tu často vŕtala hlavou viac ako love story na pozadí zvláštnych paralelných svetov. Myšlienka iste zaujímavá a možno tvorcovia skutočne verili, že sú súčasťou niečoho veľkého a že vytvárajú niečo prelomové a pokoria i napr. Matrix. Mňa to však nejako nebralo. Chvíľu trvá kým, človek na takéto svety pristane a vlastne celý čas som mal taký pocit, že filmu niečo chýba, alebo skôr že si ukrojil príliš veľké sústo. Film na chvíľu oživil iba T. Spall. Na jedno pozretie fajn, ale nedokázal ma vtiahnuť do deja natoľko, aby som si ho lepšie užil. 60%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Svět obrácený vzhůru nohama je docela fajn. Svět je rozdělený na Horní a Spodní. Tyhle dva světy nežijí ve vzájemné symbioze. Právě naopak. Je mezi nimi gravitace, jež je příčinou obrácenosti naruby. Mladík Adam Kirk pochází ze Spodního světa a vyrůstal v sirotčinci, než se ho ujala jeho teta. Před deseti lety se zamiloval do dívky Eden z Horního světa, ale pak se po nehodě jejich životy rozdělily. Adam začal pracovat pro nenáviděný Transworld, který ho připravil o jeho jediného příbuzného. Pracovní podmínky v majoritní společnosti Transworld jsou pro zaměstnance velmi striktní a přísně trestá každý prohřešek proti svému řádu. Adam má zdá se vyhráno poté, co společnosti úspěšně představí svůj omlazující krém. Navíc svoji ztracenou lásku Eden jednoho dne zahlédne v televizi a rozhodne se ji stůj co stůj vyhledat, ačkoliv přístup do Horního světa má jako příslušník z nižší vrstvy přísně zakázaný. S dívkou se po letech znovu setká, jenže ta od té doby trpí amnézií a nepamatuje se na něj. A zbývá ještě objevit antigravitační sérum, které příslušníkovi v opačném světě umožní pohyb po zemi v normální poloze a nikoliv hlavou vzhůru. Přes svoji originalitu, jsem z filmu cítil, že se občas nechal inspirovat jinde (Vyměřený čas + Počátek). Vizuální stránce filmu však nelze nic vytknout. Nabízí krásné scenérie, které na velkém plátně velmi vyniknou. Jedná se spíše o milostný příběh a proto nečekejte žádné akční scény, ale ani tak jsem se ani na okamžik nenudil. Pořád se bylo na co dívat. Jim Sturgess a Kirsten Dunst byli pohodová dvojka. Propracovanější závěr však byl rozhodně na místě. Filmu totiž asi 20. minut před koncem došel dech a režisér Juan Solanas vyvrcholení událostí celkem zbytečně uspěchal. A to šlo poměrně do tuhého. Korporace šla po mladíkovi, který následně dostal ultimatum, ale nevím, proč, se film dramatickému závěru zcela vyhnul. Je to pro film škoda. Nebýt "zbabělého" závěru, neváhal bych jít na plný počet. Mé hodnocení: 80% ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený romanticky ladený sci-fi film. Má veľmi dobrý príbeh odohrávajúci sa na dvoch paralelne ležiacich planétach pri sebe, pričom horný svet prosperuje a dolný zase trpí chudobou. Mladík z dolného sveta sa zamiluje do dievčaťa z horného, lenže kontakty sú prísne zakázané a pri náhodnej nehode si myslí, že umrela. Ale keď sa po rokoch dozvie, že stále žije, rozhodne sa urobiť všetko preto, aby mohli byť konečne spolu. Spracovanie sa mi páči, celá táto tématika dvoch paralelne existujúcich svetov, ktoré sú veľmi blízko seba pôsobí už na prvý pohľad veľmi zaujímavo, síce podobný nápad tu už bol, ale prevedenie je úplne iné, takže to poteší aj po stránke originality. Tvorcovia hneď v úvode predstavia viacero zaujímavých pravidiel fungovania dvoch pri sebe ležiacich planét, obzvlášť po stránke gravitácie, ale aj iných stránok, pričom to ponúka veľký potenciál a ten sa aj podarilo využiť takmer naplno. Síce sa im nepodarilo ustrážiť správne fungovanie všetkých pravidiel v priebehu celého filmu, ale to je to najmenej, hlavne ma potešilo, že sa tieto zaujímavé pravidlá nevyužijú len občas, ale je to ideálne dávkované po celý čas. Hlavný príbeh o mladíkovi, ktorý túži nájsť ženu svojho srdca by sám o sebe samozrejme nebol až tak zaujímavý, ale práve v kombinácii s takýmto sci-fi pojatím, ktoré svoj potenciál aj využíva si ma to skutočne získalo, dej je zaujímavý od začiatku až do konca, nájde sa tu plno zaujímavých situácií, nesie sa to v takej príjemnej atmosfére, má to ten správny náboj, rozhodne sa je na čo pozerať. Čo sa týka jednotlivých žánrov, tak na moje prekvapenie tu priestor majú len tieto dva, romantický a sci-fi, očakával som aj thriller, ktorý má len minimálny priestor, ale to nie je problém, aj táto kombinácia mi sadla. Herecké obsadenie je výborné, Jim Sturgess v hlavnej úlohe, Kirsten Dunst ako jeho láska, takže ideálne hlavné duo, ale aj tých pár výrazných vedľajších postáv je na tom dobre. Réžia a technická stránka sú výborné, chválim hlavne perfektnú vizuálnu stránku, či už lokácie, ale aj využívanie gravitácie na mnohé spôsoby sa skutočne vydarilo. Vidno, že sa nejedná o americký film, to by si tvorcovia určite pre takéto kulisy nevybrali romantickú zápletku a bol by to len ďalší sterilný blockbuster. Na plné hodnotenie to síce nie je, ale aj tak som nadmieru spokojný, veľmi príjemná rozprávka pre dospelých, ktorú si určite ešte pozriem. 80% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jim Sturgess se v krátké době objevuje ve dvou mysteriózních / sci-fi filmech po sobě a z mého pohledu musím říci, že ten opomíjený a zdaleka ne tak hvězdně obsazený se mi líbil více! Na začátku jsme seznámeni se třemi zákony, dle kterých se řídí dva paralelní světy a posléze jsme vrženi do příběhu o jednom zamilovaném párečku, a o tom, jak ke štěstí přišel. Hmm, zní to zajímavě a tak tomu i ve zkutečnosti je. Už jen díky tomu, že svůj nápad ždímá do poslední kapičky a nenechá jeden mozkový závit bez pořádně horkých otáček. Jde o mix mezi pohádkou a logickou adventurou, protože se na to krásně dívá a zároveň neustále pátráte po souvislostech mezi zákony a tím, co se děje na plátně. Teď pominu to, co tady většina haní a tím je ono neustálé přemýšlení nad tím, jestli nemají vlát vlasy atd... Ano, takových rozporuplných momentů je zde několik, ale čert je vem. Po několika zdánlivých nesmyslech a neustálém jejich přemílání jsem mnohdy došel k logickým závěrům a ty drobnosti jsem ochoten odpustit. A jak jistě vidíte na obrázcích v galerii, jde nejedenkrát o pastvu pro oči! Co už ale neuvidíte, ani nevyčtete, je skvělá hudba a tak mi vychází plný počet...i když to někteří místní uživatelé jenom těžce ponesou :-) 80% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Standardní romance o hledání ztracené lásky, tentokrát zabalená do originální sci-fi o dvou světech fungujících současně naproti sobě (nevím, jak to lépe popsat). Romance ani herecké duo, nedokáží diváka naplno upoutat ale originální nápad a hlavně jeho zpracování je natolik zajímavé a vizuálně ojedinělé, že jen kvůli tomu, stojí snímek za shlédnutí. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Francúzska produkčná spoločnosť Studio 37, ktorá chcela s filmom preraziť, sa najprv obrátila na Hollywood, ktorému sa scenár celkom pozdával. Nakoniec však z toho zišlo kvôli kultúrnym rozdielom medzi Francúzskom a USA. (Greenpeacak)
  • Slečna Mooreová (Kirsten Dunst), která pochází z Horního světa, se křestním jmenuje Eden, což v překladu znamená „Rozkoš“. Hořejšek je vlastně taková Rajská zahrada. (ČSFD)

Reklama

Reklama