Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Eva však pochází ze zcela jiného světa, ze světa naruby, který je přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Evu v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět. Zákon ani věda! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (759)

nash. 

všechny recenze uživatele

Výtečný nápad, vizuálně příjemně zpracovaný a s příjemně nápaditými detaily. Ovšem do nádherných až úchvatných obrazů je bohužel zasazena zátěž tak nudného a po stránce příběhu i logiky odfláknutého příběhu, jakoby by se autoři scénáře vymýšlením protilehlých světů zcela vyčerpali nebo sázeli na to, že všechno utáhne ten prvotní nápad. Občas jsem měl dokonce pocit, že se jim pár stránek scénáře někde ztratilo a jak šel čas, stávalo se jim to čím dál častěji, až se nakonec všechno rozsypalo a posledních 15 minut už natočili jen podle těch pár stránek, které se jim podařilo posbírat. Mohla to být pecka, ale není. Ve výsledku spíš průměr, který balancuje na hranici dvou světů. Originality a banality. Úžasu a nudy. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Brilantní nápad a snový vizuál neuchrání diváka od otrávenosti a zklamání. Film vypadá skvostně, ale když ho začnete pozorovat, tak zjistíte, že jde jen o krásnou slupku, zbytek je pro ostudu. ____ Když tvůrci vymyslí fyzikální pravidla pro složitě fungující dvousvětí s dvojí gravitací, měli by je dodržovat a ne je porušit při každé příležitosti, která se jim hodí. Dvojí gravitace tak existuje pouze pro to, aby umožnila natočit půvabné scény vznášení se dvou milenců. Jinak je její využití plné logických nesmyslů a nebojím se napsat: až kravin. _____ Kdyby aspoň fungovala milostná rovina! Jenomže ta je slaboučká, téměř nepatrná. Nejvíc času se vyplýtvá na to, aby se hrdina dostal do protichůdného světa - což vzhledem k tomu, jak nelogicky pracuje scénář s přitažlivostí, okamžitě přestane každého zajímat, protože je jasné, že si scenáristé vymyslí nějakou nelogickou schválnost jak ho tam dostat a udržet. Nejde tedy o důvtipnost nebo odvahu hrdiny, tohle zařídí scenáristická neschopnost. Do toho totálně nevysvětlené včely. No a mezi tím se párkrát setká chlapec s dívkou a my máme věřit na proklamovanou, ale neprožitou milostnou osudovost. Navíc, chemie mezi hlavní dvojicí není příliš silná. _____ K tomu nutno připočíst zkratkovitý závěr, který by se dal nejlépe shrnout: "Už máme příliš dlouhou stopáž, peníze došly, tak všechno vysvětlíme za dvě minuty. Nikdo, kdo se dokoukal až sem, stejně už v žádný logický konec nevěří." _____ Zajímavé, jak se v jednom filmu může sejít námět na Oscara, vizuál jak z nějaké prestižní galerie a scénář jakoby ho napsali v kroužku tvůrčího psaní pro blonďáky. /21. 1. 15./ ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Láska vzdoruje zákonům... tentokrát gravitačním. Vizuální stránka je úchvatná, příběh zase pohádka o bohatých a chudých vsazená do originálního prostředí. Zákony tu nepracují podle našich měřítek, takže kdo chce strávit skoro dvě hodiny tím, že bude plkat o tom, že by se hlavnímu hrdinovy nahrnula do hlavy krev (nebo, že hoří nějak pomalu) a skápl by hned při prvním přelezu do Horního světa, může. Solanas to obětoval, aby mohl vyprávět příběh, který až na trochu uspěchané finále, neselhává. Kirsten Dunst i Jim Sturgess jsou dobře vybraní a dobře ví co se od nich čeká. Celkově je to prostě povedená pohádka, která se odehrává v okulahodícím světě. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jim Sturgess se v krátké době objevuje ve dvou mysteriózních / sci-fi filmech po sobě a z mého pohledu musím říci, že ten opomíjený a zdaleka ne tak hvězdně obsazený se mi líbil více! Na začátku jsme seznámeni se třemi zákony, dle kterých se řídí dva paralelní světy a posléze jsme vrženi do příběhu o jednom zamilovaném párečku, a o tom, jak ke štěstí přišel. Hmm, zní to zajímavě a tak tomu i ve zkutečnosti je. Už jen díky tomu, že svůj nápad ždímá do poslední kapičky a nenechá jeden mozkový závit bez pořádně horkých otáček. Jde o mix mezi pohádkou a logickou adventurou, protože se na to krásně dívá a zároveň neustále pátráte po souvislostech mezi zákony a tím, co se děje na plátně. Teď pominu to, co tady většina haní a tím je ono neustálé přemýšlení nad tím, jestli nemají vlát vlasy atd... Ano, takových rozporuplných momentů je zde několik, ale čert je vem. Po několika zdánlivých nesmyslech a neustálém jejich přemílání jsem mnohdy došel k logickým závěrům a ty drobnosti jsem ochoten odpustit. A jak jistě vidíte na obrázcích v galerii, jde nejedenkrát o pastvu pro oči! Co už ale neuvidíte, ani nevyčtete, je skvělá hudba a tak mi vychází plný počet...i když to někteří místní uživatelé jenom těžce ponesou :-) 80% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Paralelní světy jsou typickou futuristickou modifikací Shakespearovského románu, s tím rozdílem, že zamilované nerozděluje jiný rod, nýbrž jiný svět. Ano je to tak, příběh se odehrává v univerzu, ve kterém existují dva světy, mezi sebou koexistující, s poetickými názvy Horní a Dolní. Zamilovaní si tedy budou muset s touto překážkou poradit. Film sází na svou neotřelou originalitu a po vizuální stránce se filmu nedá prakticky nic vytknout. Vše vypadá nádherně a až do konce filmu jsem se kochal vyladěnými CGI efekty, a to jsem ani neviděl 3D (po letech snad můžu jen dodat, díky bohu)...80% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Lanovka ve filmu, která vede do klubu, byla inspirována systémem lanovek v Gruzii. (fcapab)
  • Natáčanie filmu začalo v Montreale v roku 2010. Tvorcovia mali v pláne natáčať vo Francúzsku, lenže výška daní rýchlo zmenila ich rozhodnutie. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama